Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Urológiai problémák esetén ezeket a gyógyfürdőket látogassuk

2022. 07. 21. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Ülőfürdő vagy ivókúra egyaránt segíthet a vesekő, a vesemedence-gyulladás, húgyhólyaggyulladás és egyéb urológiai gyulladások kezelésében. Orvosi rehabilitáció keretén belül akár térítésmentesen is gyógyulhatunk.

Urológiai gyulladások

A húgyutak nem specifikus gyulladásos megbetegedései közé tartozik a húgyhólyaggyulladás, heveny és idült vesemedence gyulladás, uroszepszis. A specifikus megbetegedéseihez soroljuk a heveny és idült prosztatagyulladást, krónikus kismedencei fájdalom szindrómát, húgycsőgyulladást, valamint a hímvessző, a herezacskók és a mellékhere gyulladásait. Az üreges szervek gyulladásai lázat nem okoznak, viszont különböző mértékű sűrű vizelési panaszok, kínzó fájdalmak jelentkeznek.
A Kerekdombi Termálfürdő gyógyvíze nátriumhidrogén-karbonátos lágy hévíz, jelentős kloridtartalommal. Gyulladáscsökkentő hatású, urológiai betegségben szenvedők gyógyulásában nyújt kitűnő segítséget.
Magas hőmérséklete és az ásványi anyag tartalma miatt jelentős gyógyító hatással bír az Igali Gyógyfürdő, mely jótékony hatással van urológiai bajokra is. Gyógyvizük meddőségi problémák kezelésében is hatásos segítséget nyújt.  A 651 méter mélységből feltörő 81°C-os csodálatos gyógyhatással rendelkező gyógyvíz már több mint 50 éve Európa legjobbjai közt van számon tartva. A fürdő gyógyszolgáltatásai egytől egyig TB támogatással is igénybe vehetők.
Urológiai gyulladások esetén az alábbi fürdők vize nyújthat még gyógyírt.
A vesekövek a vizeletből kicsapódó sókból kialakuló kemény, többnyire mésztartalmú konglomerátumok a vesekelyhekben és a vesemedencékben. Ha a vesekő a húgyutakban elakad, a húgyutak izomzata begörcsöl. A vesekövek többféle méretben lehetnek jelen a szervezetben, a néhány milliméterestől a több centiméterig egyaránt. Kialakulásukban szerepe lehet bizonyos anyagcserét érintő betegségeknek, táplálkozási szokásoknak, gyógyszereknek, genetikai hajlamnak vagy anatómia rendellenességeknek egyaránt.
A szentesi Dr Bugyi István Kórház, Gyógyfürdő és nappali Kórház hat különböző hőmérsékletű medencével, termálvízzel és gyógykezelésekkel várja a gyógyulni vágyókat. Az alkáli hidrogén-karbonátos, fluoridos, meleg víz jól alkalmazható vesekövek esetén is. A termálvíz alkalitásánál fogva veseköves betegek részére ivókúra céljára is alkalmas lehet. A hidro-, balneo-, mehanoterápiás kezeléseket TB-támogatással is igénybe vehetjük.
Vesekő esetén még az alábbi fürdőket is érdemes felkeresni.

Vesemedence-gyulladás

Bakteriális fertőzés vagy a húgyutak (hólyag) felől felfelé terjedve, vagy a nyirokáramlás útján a belek felől kiindulva alakul ki. Érintheti egyik vagy mindkét oldali vesét. Két formája van, egyik az akut, magas lázzal és fájdalommal járó gyulladás, a másik a krónikus fertőzés, ami a gyulladás tartós fennállását és a kórokozók állandó jelenlétét jelenti.
A Széchenyi Gyógyfürdő vize hatékony vesekőbetegség megelőzése, vesemedence-gyulladás megbetegedése esetén is, fürdő vagy ivókúra formájában. A kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz egyben kloridos, szulfátos, alkáliákat és nagy mennyiségű fluoridot is tartalmaz. TB támogatással akár az iszappakolást, a szénsavas fürdőt vagy a súlyfürdőt is kipróbálhatjuk.

A Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és strand gyógyvize ülőfürdő mellett, ivókúrára is alkalmas, melyet vesemedence gyulladás esetén is javasolnak. A gyógyvíz alkáli-hidrogén-karbonátos termálvíz, jelentős mennyiségű fluoridot tartalmaz. Érvényes beutalóval térítésmentesen igénybe vehetjük a fürdő gyógyszolgáltatásait.

Az alábbi gyógyfürdők vizei segíthetnek még vesemedence-gyulladás esetén.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem