Ezekbe a fürdőkbe ne induljunk el, mert zárva vannak

2020. 07. 31. 19:29
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Egy kánikulai hétvégén hasznos lehet tudni, hogy melyek azok a fürdők, amelyek nincsnek nyitva és 2020 nyarán sajnos több fürdő is zárva maradt. Egy részük a koronavírus járvány miatt nem tudja idén meg- illetve újranyitni a kapuit, de van több olyan is, ahol fejlesztés, felújítás zajlik.

Kezdjük azokkal, amelyek egyébként nagy népszerűségnek örvendenek.

 

Az idén nyáron zárva tartó fürdők közül a két legnépszerűbb két aquapark. A Mogyoródon található Aquarena és az Orfű Aquapark. Az előbbiben a felújítási munkálatokat nem tudták a nyárra befejezni, az utóbbinál épp tulajdonosváltás zajlik.

 

Szolnokon a Liget Termálstrand és Élményfürdőben 2019 augusztus végétől egy beruházás zajlik, várhatóan csak 2021-ben fogja megnyitni a kapuit. A Zalaegerszegi Városi Strandfürdő és Fedett Uszodában hasonló a helyzet, itt a strandot 2022-ben tudják újra használatba venni a vendégek.

 

Budapesten zárva maradt a Király Fürdő, amelyet szintén felújítanak, idén már biztosan nem tudunk itt fürödni. Egy másik budai törökfürdő sem nyitott még ki, mégpedig az Irgalmasok Veli Bej Fürdője, amely a jelenlegi információk alapján határozatlan ideig nem lesz látogatható.

A Gellért fürdőt sem tudjuk élvezni ezen a nyáron, de szeptember 1-től igen, ekkor nyit ugyanis a főváros egyik legszebb gyógyfürdője.

 

 

A Fehérgyarmati Gyógyfürdő és a Balfi Gyógyfürdőkórház sem nyitotta meg a kapuit és egyelőre nem is ismert, hogy mikor fogadnak vendégeket újra.

 

A fentieken kívül több kisebb szezonálisan nyitva tartó strand üzemeltetői is úgy döntöttek, idén zárva tartanak. Az alábbiak:

Battonyai Termál Strandfürdő

Bázakerettyei Termálfürdő

Borostyán Camping és Strandfürdő - Mezőkovácsháza

Flóra Termálfürdő Kapuvár

Kálmán Fürdő - Mezőberény

Kisszékely Strand

Letenyei Strand- és Termálfürdő

Lovászi Strandfürdő

Strandfürdő Salgótarján

Tatai Fényes Fürdő és Kemping

 

Egy térképen is összefoglaltuk ezeket a fürdőket.

2020 nyarán zárva tartó fürdők

 

Más esetekben is érdemes tájékozódni

 

Kánikulai hétvégéken több fürdőben is előfordulhat, hogy kiteszik a megtelt táblát, ezért ha nagyobb távolságra lévő fürdőt szemeltünk ki, akkor mindenképp érdemes telefonálni indulás előtt.

Ebben segít a termalfurdo.hu fürdőkeresője, ahol megtalálhatóak Magyarország fürdői. A fürdő vagy a település nevére, vagy akár a megyére keresve a fürdő adatlapján egy kattintás után már látható is a telefonszám. Érdemes lehet a fürdőkereső térképet is használni, ha netán a környéken több lehetőséget is szerenténk megnézni.

Ha biztosra akarunk menni, előre vegyük meg a belépőt online. Az online jegyvásárlás ezekben a fürdőkben lehetséges.

 

 

Nyitóképünkon a festői környezetben fekvő, de 2020-ban zárva tartó Orfű Aquapark szerepel.

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...