Az Alpokalja csodáit hideg időben is felfedezhetjük

2018. 12. 08. 20:48
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A Nyugat-magyarországi peremvidék a téli hónapokban is megtelik élettel, a városok hangulatos karácsonyi vásárain kívül kipróbálhatjuk a korcsolyapályákat, túrázhatunk a havas hegyekben, a Tűztoronyból letekinthetünk az advent fényeire, de egy arborétumba is megnézhetjük, milyen arcát mutatja hideg időben.

Az ország nyugati ékszerdoboza, Kőszeg

Bükfürdőtől alig félórányi autóútra fekszik Kőszeg városa, amely kilátókban, természeti, kulturális értékekben gazdag város. Óvárosa Magyarországon műemlékekben egyedülálló gazdagságú. Mind a négy Advent-vasárnap délután vásárosok, fellépők, étel-ital, karácsonyi muzsika és baráti beszélgetések várják a vendégeket a Középkori Város Adventjén, a Jurisics téren. December 8-9-én lesz a Natúrparki Mesterek Adventje, 15-16-án a Kőszegi Forraltboros Advent hívogat, míg december 22-én a Kőszegi Jégkarácsony fogad mindenkit az újonnan megnyílt Kőszegi Jégcsarnokban! Az Advent a Natúrparkban kiállítás és vásár minden nap várja a Kőszegre látogatókat. Szuper program még, ha a ropogó hóban, kellőképpen felöltözve eltúrázunk az Írottkőig, és innen csodáljuk meg az Alpokalját, és Burgenlandot.
Az Alpokalja csodáit hideg időben is felfedezhetjük
Kőszeg (Fotó: Vadász Péter, koszegINFO.com )

Téli élmények a hűség városában

A Soproni Advent rendezvénysorozat 2018. december 1.- december 23. között zajlik, amelynek Sopron Fő tere és a Várkerület ad otthont. A fellépők között ott lesz Vastag Csaba, Koós János, Kozma Orsi és Pély Barna is. Miután egy jót forralt boroztunk a belváros műemlék épületei között, sétáljunk el a Tűztoronyba, mely Sopron jelképe is egyben. Barokk hagymakupolája a kétfejű sassal 58 méter magasra emelkedik, a torony körerkélyéről páratlan kilátás nyílik a gyönyörűen kivilágított Belvárosra. A másik ilyen népszerű kirándulóhely a Károly-kilátó, tiszta időben a Schneeberg hófödte csúcsaira pillanthatunk le. Érdemes elsétálni még a Várkerületbe, megnézni a Makettparkot, vagy a Csokoládéműhelyt. Sopron vadregényes részén pedig a Taródi-várat se hagyjuk ki. Ha szeretnénk felmelegedni a hideg élmények után, szaunázzunk egy jót a balfi Gyógyfürdőkórházban.
Az Alpokalja csodáit hideg időben is felfedezhetjük
Sopron (Fotó: monddjobarat.blog.hu )

A Borostyánút egykori állomása, Szombathely

A Nyugat királynője, azaz Szombathely városa sem ürül ki a hideg hónapok beköszöntével. Magyarország ma ismert legfontosabb római kori, keleti eredetű vallási emlékeit feltétlen nézzük meg, az Iseumtól nem messze pedig a zsinagógát is megcsodálhatjuk. Az egyiptomi eredetű Isis istennő templomának márványfaragványaira és épületmaradványaira alig 50 éve bukkantak Szombathelyen. A Fő téren ötletes díszkivilágítás, és karácsonyi hangulat várja az ide látogatókat, koncertsorozatokkal, fényfestéssel, és gyerekprogramokkal. A szombathelyi zsinagóga az ország egyik legnagyobb templomaként magasodik a Fő tér fölé, a helyiek közkedvelt kirándulóhelyén, a Csónakázó-tón télen korcsolyázni is lehet, vagy csak sétáljunk be a 2008-ban felújított szigetre. A Kámoni Arborétum is teljesen más arcát mutatja ilyenkor, a park az év minden időszakában tartogat a természetkedvelők számára látnivalót. Ha délebbre megyünk, a hazai középkor legszebb román stílusú templomát, a jákit csodálhatjuk meg. Ha vizes élményekre vágyunk, ússzunk egyet a város fedett uszodájában, de ha még több élményre vágyunk, utazzunk Sárvárig.
Az Alpokalja csodáit hideg időben is felfedezhetjük
Szombathely (nyugat.hu)
Nyitókép forrása: Vadász Péter, koszegINFO.com
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide