Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ezekben a fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába - a Dunántúlon

2020. 07. 07. 08:47
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Ha szeretnénk együtt úszni a kisebb gyerekekkel, növelni a vízbiztonságot, esetleg gyakorolni az úszótanfolyamon elsajátítottakat, olyan úszómedencére lehet szükségünk, ahol az ő lábuk is leér. Azoknak, akik számára ez szempont lehet a hétvégi strandolás, vagy a nyaralás helyszínének kiválasztásánál, hasznos lesz a válogatásunk.
Az összeállításban csak az úszó és tanmedencéket vettük figyelembe. A strand-, élmény- és hullámmedencéket azért nem, mert azokban nem kifejezetten ideálisak a körülmények az úszáshoz, különösen nem a nyári strandszezonban.
A fürdőket a cikkben megyénként részletezzük, de a könnyebb kereshetőség kedvéért az országban található hasonló fürdőket egy interaktív térképen is összegyűjtöttük.
 

Baranya megye

Szigetvári Gyógyfürdő

Az úszásoktatás első időszakban a vízhez-szoktatás feladatát kell megoldani, és csak ez után kerülhet sor a fizikai erőnlét, és az úszótechnika fejlesztésére. A két időszak más-más típusú medencét és vízhőmérsékletet igényel. A Szigetvári fürdő tanmedencéje 6,0 m széles és 12,5 m hosszú, 28-32 °C vízhőmérsékletű, az úszómedence 12,65 m széles, 25 m hosszú 6 pályás, 26-28°C vízhőmérsékletű.
Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő
Az aktív pihenésre vágyók a 33 m hosszúságú, 6 sávos, 27 C° fokú úszómedencében frissülhetnek fel a mohácsi uszodában, még a gyermekek és úszni tanulni vágyók igényeihez igazodva került kialakításra a biztonságos 0,7 m -1,3 m vízmélységű, 31 C° - 32 C° kellemes hőfokú tanmedence.
Ezekben a fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába - a Dunántúlon
Mohács és Kistérsége Tanuszoda és Termálfürdő

Fejér megye

Csitáry G. Emil Uszoda és Strand - Székesfehérvár
A székesfehérvári uszodában lévő 2 medence közül az egyik egy 8 pályás versenymedence, a másik pedig egy tanmedence, melynek méretei 16 x 8,5 x 0,2-0,6 méter. Az uszoda rendszeresen ad otthont úszó- és szinkronúszóversenyeknek, öttusa fordulóknak és vízilabda edzőtáboroknak.

Győr-Moson-Sopron megye

Lővér Fürdő - Csik Ferenc Uszoda
A Lővér Fürdő - Csik Ferenc Uszoda Sopronban, egy gyönyörű fenyvesekkel övezett parkban található. 25 m-es úszómedencéje 2 m mély, és 27,5 °C, a tanmedencéje 12 m x 25 m, mélysége pedig 0,7 m - 1,2 m.

Flexum - Termál Gyógyfürdő és Uszoda

 

A mosonmagyaróvári fürdő szabadtéri 25 m-es úszómedencéje 26-28 fokos, télen is várja az úszni vágyókat, mélysége 0,75 m, így a gyerkőcök is bátran használhatják. Találunk egy 30-32 fokos szabadtéri úszómedencét is, melynek 0,80 m a mélysége, így itt is leér a lábunk.

Komárom-Esztergom megye

Brigetio Gyógyfürdő Komárom

A feszített víztükrű tanmedence a komáromi Brigetioban egész évben látogatható. A csoportos gyógytornák is ebben a medencében zajlanak, vízmélysége: 0,9 méter, mérete: 6x17 m. A 33 méteres medence már sokkal mélyebb, úgyhogy ide csak a bátrabbak, és magabiztosan úszók csobbanjanak.

Tatabányai Gyémánt Fürdő

 

A 15 méter hosszú és 70 centiméter mély, 28-32 fokos, sátorral fedett tanmedencében az úszni nem tudók sajátíthatják el a vízi sportok alapjait a Tatabányai Gyémánt Fürdőben. Ha már elég jól megy az úszás, az 50 méteres, ugyancsak sátorral fedett úszómedencében folytathatjuk az edzést. Ennek sávbeosztását itt találjuk.

Somogy megye

Virágfürdő Kaposvár

A kaposvári Virágfürdőben két fedett uszoda található. A 25 méteres úszómedencét kizárólag a fürdővendégek vehetik igénybe. A sportolók, úszók, vízilabdázók és szinkronúszók a sátras lefedéssel üzemelő 50 méteres versenymedencét használják. Azonban ha a gyerkőcnek keresünk úszómedencét, a fedett részlegen azt is találunk, a terápiás tanmedence hőmérséklete 30 fokos, és simán leér a picik lába. Sávbeosztását itt találjuk.

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

 

Ha szívesen úszkálnánk a Balatonon, de még túl hideg van hozzá, keressük fel a siófoki Galeriust, melynek 29 fokos, 16 méter hosszúságú, fokozatosan mélyülő (90-130 cm) tanmedencéjében gyerkőccel is bátran úszkálhatunk. Ha elfáradtunk, vár ránk a pezsgőfürdő, vagy az élményelemekkel teli medence.

Ezekben a fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába - a Dunántúlon
Galerius Élményfürdő és Wellness Központ tanmedencéje

Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont

 

A Marcali Városi Fürdő beltéri 25 m-es úszómedencéjének mélysége 120-180 cm között váltakozik, tehát a gyerkőcök lába itt is leér, amíg nem kezd mélyülni a víz, de minden esetben csak úszni tudók használják. Viszont a 70-120 cm mélységű, 26-28 fokos tanmedencében bátran nekikezdhetünk az úszás alapjainak.
Csurgó Városi Uszoda
A 2 m mély versenymedence mellett egy 75 -120 cm, 30 C°-os tanmedence is az úszni vágyók rendelkezésére áll a Csurgói Uszodában. Ha megfáradtunk, irány a kültéri, forróvizes medence, vagy az élménymedence. Mikor már nagyon ügyesen tudunk úszni, a búvárkodást is kipróbálhatjuk a fürdőben.
Ezekben a fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába - a Dunántúlon
Csurgó Városi Uszoda

Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ

A 0,8-1,2 m mély medence úszásoktatás, és gyógytorna célra létesült a Barcsi fürdőben, míg a  lelátóval rendelkező 25 x 16 m-es medence sport események megrendezését is lehetővé teszi.
 

Vas megye

St.Gotthard Spa & Wellness

 

Az alapvetően úszásoktatásra és úszni még nem teljes biztonsággal tudó gyermekek számára kialakított 0.7-1.2 m vízmélységű és 30-32°C vízhőfokú, fokozatosan mélyülő medence az aquafitness programok tökéletes helyszíne is egyben a St. Gotthard Spa-ban. Ha már ügyesek vagyunk, vár ránk a 25 m-es medence is.

 

Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő
A szombathelyi uszoda fedett részén feszített víztükrű, 50 méteres, nyolc sávos, kiváló minőségű úszómedence, tanmedence, lazítómedence, valamint női és férfi szauna vehető igénybe. Szombathely és környéke számos iskolájának diákjai ismerkedik itt az úszás alapjaival.          

Veszprém megye

Kristályfürdő

Az ajkai Kristályfürdő fedett uszodájában egy 33 méteres úszómedence, egy 0,9 m mélységű, 32 fokos tanmedence, és egy 38 fokos pezsgőmedence biztosítja a kikapcsolódást és az aktív időtöltést.

Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő

A Várkertfürdő uszodája a sportos életmódot kedvelők kedvenc helye. A 25 m-es, 2 m mély, feszített víztükrű sportmedence mellett 30-32 fokos, 1 méter mély, 3 pályás tanmedence várja a vendégeket, mely kiválóan alkalmas úszásoktatásra, vízi tornára, babaúszásra és játékra is.

Zala megye

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark

A Lentiben található fürdő fedett részlegén 4 medence áll a vendégek rendelkezésére, úszómedence (28°C), gyógyvizes medence (38°C), úszó tan- és gyerekmedence (34°C) és hidromasszázs medence (38°C). A tanmedence vízmélysége 1,00–1,02 m, hőfoka: 32–34 °C.
 
 
 
 
 

 

Kanizsa Uszoda és Strandfürdő

A nagykanizsai Kanizsa Uszoda és Strandfürdőben egy feszített víztükrű, 533 négyzetméter vízfelületi úszómedence és egy 128 négyzetméteres tanmedence található. A tanmedence méretei: 16 x 8 x 0,85m, az úszómedence pedig: 33 1/3 x 16 x 1,85m.
Ezekben a fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába - a Dunántúlon
Kanizsa Uszoda és Strandfürdő
 
A válogatásunk Kelet-Magyarországgal foglalkozó része itt olvasható. A budapesti és a környékbeli fürdőkről, ahol az úszómedencékben leér a gyerekek lába itt olvashat egy összeállítást.
A három cikkben szereplő fürdőket, strandokat pedig egy interktív a térképen is összegyűjtöttük. Kattintson a lenti linkre!
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem