Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Ezekben a fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába - a Dunától keletre

2022. 03. 26. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Ha szeretnénk együtt úszni a kisebb gyerekekkel, vagy szeretnénk őket úszni tanítani esetleg növelni a vízbiztonságot, olyan úszómedencére van szükségünk, ahol az ő lábuk is leér. Összegyűjtöttük azokat a fürdőket, ahol találunk ilyen medencét.

A válogatásban kifejezetten az úszómedencékre és a tanmedencékre koncentráltunk, a strand-, élmény és hullámmedencéket nem vettük figyelembe, mert ezekben nem biztosítottak a körülmények az úszáshoz. A dunántúli és a budapesti és környékbeli fürdőket, strandokat két másik cikkben részletezzük. A könnyebb tájákozódás kedvéért az összes ilyen fürdőt összegyűjtöttük egy térképen is.

 

A fürdőket megyénként csoportosítottuk.

 

Bács-Kiskun megye

Félegyházi Termál Parkfürdő
A Félegyházi Parkfürdő fűtött csarnokában négypályás, 25 méteres uszoda, valamint két további melegvizes medence, szauna és gőzfürdő minden korosztály igényeit kiszolgálja. A melegvizes medencék közül az egyik a tanmedence, a másik a gyógymedence.

Kecskeméti Fürdő

 

Kecskemét új, modern uszodájában egy 10 pályás 50x25 méteres nagymedence mozgatható fallal, egy 25x16 méteres, hatpályás bemelegítő medence és egy úszásoktatására alkalmas tanmedence is található. A medence mindössze 80 cm mély, hőfoka 28-30°C, így az úszni tanulók a legkedvezőbb környezetben sajátíthatják el a különböző úszásnemek technikáit. A 30 fő egyidejű befogadására képes, úszásoktatásra alkalmas tanmedence vízfelülete 78 m2.
Ezekben a fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába - a Dunától keletre
Kecskeméti Fürdő
Halasthermál
A kiskunhalasi komplexum fedett és nyitott úszómedencékkel, nyitott termálmedencékkel és gyermekmedencékkel is rendelkezik. 50 m-es úszómedencéje csak nyári szezonban, de a 20 m-es fedett úszómedence és a 32 fokos tanmedence egész évben üzemel.
Kiskőrös Termálfürdő és Tanuszoda, Kemping
A parkos környezetben található fürdőben két szabadtéri hidegvizes, két (iker elrendezésű, pezsgőfürdős) termálvizes (felülről fedett, oldalról nyitott) medence, tanmedence és úszómedence várja a látogatókat.
Csajda Fürdő
A kalocsai Csajda Fürdőben a nagyobbik medence 25*12,5 m nagyságú, 1,7-1,8 m vízmélységgel, a víz hőfoka 26-28 C. A kisebbik medence mérete 12,5x6 m, vízmélysége 0,8 m, vízhőfok 28-30 C.
 

Békés megye

Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő
Az úszni tudókat a 33 m-es úszómedence, az úszni tanulókat a 28-30C-os, 25 m-es tanmedence várja Füzesgyarmaton. A fedett termálfürdőben gyógyvizes élménymedencékben lazíthatjuk el fáradt végtagjainkat.
Békés Uszoda
A békési uszoda különböző méretű medencéi között találunk egy 5 pályás, 25 m-es úszómedencét, melynek mélysége 1,35-1,8 m között változik, a 32 fokos tanmedencéjének mélysége 0,75-1,2 m mély. Ezekben a medencékben babaúszás, vízi torna , és úszásoktatás is igénybe vehető.
Gyulai Várfürdő
A Gyulai Várfürdő a Dél-Alföldi régió legjelentősebb fürdője. Sokan a gyógyulás és a strandolás élménye miatt járnak ide, azonban a fürdő otthont ad egy 50 méteres nyitott, (télen sátorral fedett) versenymedencének és 25 méteres fedett tanmedencének is. Az utóbbi kiválóan alkalmas arra, hogy kisebb gyerekekkel élvezzük az úszás örömeit.
Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő
A Szarvasi Gyógyfürdőben egy 36 fokos termálmedence, egy 36-40 fokos gyógymedence, egy 30 fokos tanmedence, egy 28 fokos úszómedence és egy 32 fokos pezsgőfürdő szolgálja a fürdőzők kikapcsolódását.

Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping

A gyomaendrődi fürdő is fokozatosan mélyülő úszómedencével várja az úszni tanulókat, 90-160cm-re mélyül, 25x11 m-es, és 27 C hőmérsékletű.
Ezekben a fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába - a Dunától keletre
Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping
 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Végardó Fürdő - Sárospatak

 

A sárospataki fürdő 10x16 méteres, 1-1,2 m mély tanmedencéje sátorborítással a téli üzemmódban is használható, emellett meleg vizes medence is. A termálvizes relaxáció kitűnő kikapcsolódást nyújthat a hideg téli estéken. Ajánlják a kisgyermekes családok, mind pedig az idősebb korosztály számára is. Ha már elég ügyesek vagyunk, a 25 m-es ugyancsak sátorral fedett úszómedencében folytathatjuk.
 

Csongrád-Csanád megye

Hagymatikum - Makó

A makói Hagymatikum 33 méteres szabadtéri, (télen sátorral fedett) úszómedencéje 1 m mélységű, de a fedett részlegen található 25 méteres tanmedence is számos lehetőséget nyújt az úszni vágyó vendégek számára, emellett a helyi- és kistérségi úszásoktatást, az OEP által finanszírozott ingyenes gyógyúszást, a felnőtt úszásoktatást illetve a különböző úszótanfolyamokat és úszásoktatásokat is lefedi.
Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda
A csongrádi fürdő egyik legterheltebb medencéje a 8x16 méteres, 0,9-1,1m mélységű tanmedence, mely délelőtt iskolai és óvódás úszásoktatás, délután sportköri úszásoktatás és utánpótlás korú sportoló gyerekek edzéseinek helyszíne. Heti rendszerességgel délelőtt babaúszás, este vízi torna kerül megrendezésre a feszített víztükrű medencében.

Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda

A hódmezővásárhelyi fedett uszoda 50 ×25 m-es, 2,20 m-es állandó vízmélységű, 10 pályás, feszített víztükrű, 26-28 °C vízhőfokú versenymedencéje már a profi és magabiztos úszóknak ajánlott. Ha még csak most tanuljuk az úszás alapjait, a 21 ×11 m-es, 0,8 - 1,1 m-es vízmélységű, 28 -32 °C vízhőfokú tanmedencében bátran megtehetjük. Ezt követően a pezsgőfürdőben, és a szaunák valamelyikében lazíthatunk.

Szentesi Üdülőközpont

A Szentesi Üdülőközpont 25 méteres tanmedencéje ad lehetőséget az úszni tanuló gyermekek részére. A sekély rész kiváló az úszás tanulásra, mély része pedig úszásra. A medence évszaktól függetlenül bármikor használható, hiszen télen sátor fedi. A víz mélysége 0,8 – 1,4 m között váltakozik. Ezen kívül találunk még egy 50 m-es fedett és nyitott, csak nyáron használható úszómedencét, és egy 33 m-es sátorral fedett úszómedencét.

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

A mórahalmi fürdőben összesen 21 medence áll a fürdőzők rendelkezésére, a tanuszodában olyat is találunk, ahol úszni tanulhatunk. Emellett egy tanuszodai gyógymedence is helyet kapott.
Kisteleki Termálfürdő
A családias hangulatú Kisteleki fürdőben négy medence üzemel. A 25 m-es úszómedence mellett egy 34°C fokos, három élményelemet kínáló ülőmedence várja a vendégeiket. A 38°C fokos gyógyvizű termál medencében felhevült test a kellemesen langyos hőmérsékletű, 25 méteres, hárompályás tanmedencében hűlhet le.
 

Hajdú-Bihar megye

Hungarospa Hajdúszoboszló

A hajdúszoboszlói Árpád Uszoda a Thermal Camping szomszédságában található. 15 méter hosszú, 28–30 °C-os, fedett tanmedencéjében a gyermekek is elsajátíthatják az úszás fortélyait. Ha már elég ügyesek vagyunk, irány az uszoda 50 m-es versenymedencéje.
 

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

 

A cserkeszőlői fürdő  fedett tanmedencéjének vízmélysége 1,2 m, hőfoka 28-30 Celsius. Kiválóan alkalmas úszásoktatásra, de úszásra is nem csak gyermekeknek. Emellett gyógy-, és élménymedencéket is használhatunk, valamint szauna szeánszokon is részt vehetünk.

Túrkeve Termál- és Élményfürdő

 

A túrkevei fürdő fedett strand medencéje kiváló lehetőséget nyújt az úszni tanulásra, mivel csak 120 cm mély, és 20x10 m-es. Az úszás után 2 pezsgőmedencében is lazíthatunk. Ha már elég ügyesek vagyunk, a 33 m-es kültéri úszómedencét a tavaszi nyitástól kezdve már használhatjuk is.

Akácliget Gyógy- és Strandfürdő

 

25x18 m-es úszómedencét, tanmedencét, valamint egyedi élményelemekkel megspékelt kétosztagú termálmedencét is találunk a karcagi Akácligetben.

Martfű Gyógyfürdő és Uszoda

 

A martfűi uszoda beltéri medencéje 1 m-es vízmélységű, az úszni nem tudók számára is biztonságos fürdési lehetőséget nyújt. Alkalmanként vízitorna, aquafitness órákat is tartanak benne. Ha már kellő magabiztossággal úszunk, nem árt kipróbálni a 33 méteres úszómedencét, ahol a 3 m magas trambulinról leugrani igazi bátorság próba. A 4 m-es vízmélység a kezdő búvárok számára jelent biztonságos oktató terepet.
 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Mátészalka Városi Uszoda
A mátészalkai fürdő egy 0,7 - 1,2 m mélységű tanmedencével, egy ötpályás 1,8 m mély úszómedencével és egy termálmedencével, valamint két szaunával, egy jakuzzival és egy gőzkabinnal várja a vendégeket.
Ezekben a fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába - a Dunától keletre
Mátészalka Városi Uszoda

Nyitókép: Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő

 
A cikkben szerepelő fürdőket, a hasonló adottságokkal rendelkező dunántúli, illetve budapesti és Pest megyei fürdőket az alábbi térképen is összefoglaltuk. Kattintson a linkre!

Ezekben a fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába

 
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem