Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók További ajánlatok

Felújítanák az 5 éve bezárt uszodát Debrecenben

2019. 01. 16. 19:56
Forrás: haon.hu
Fürdőzés
Debrecen nagyerdei fedett uszodája 5 éve nem fogad vendégeket, teljesen tönkrement. Az uszoda felújítására és átépítésére a szomszédos élményfürdő modernizálásával együtt kerülne sor.
Az uszoda jövőjét érintő tervekről Holléry Tibor, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. fürdőszolgáltatás divízió igazgatója nyilatkozott a Hajdú Online-nak. Az igazgató elmondta, hogy az uszoda betonmedencéjének komoly statikai problémái, valamit az elhasználódott öltözők, wc-k, gépészeti berendezések miatt döntöttek öt éve létesítmény bezárása mellett. A belső helyiségek elrendezése ma már nem felel meg a kor elvárásainak és előírásainak sem, így a problémák megoldására kizárólag egy nagyobb, teljes körű felújítással van mód.

Az élményfürdő felújításával egy ütemben

A tervek szerint a Pallagi út elején, a Régi Vigadó és a villamosmegálló között található fedett uszoda felújítására és átépítésére a szomszédos élményfürdő modernizálásával közösen kerülne sor.
Holléry Tibor az élményfürdő felújítása kapcsán egyedülálló attrakcióként emlegette az új, kültéri vizes élményeket is magába foglaló napozóteraszt, amely akár az év minden napján használható lenne. A felújításnak köszönhetően az élményfürdő energetikai korszerűsítése is megtörténhet. A gyerekek számára létrehozott úgynevezett aktív és csendes zónák megvalósításával tovább szélesedik a komplexum családbarát jellege. A kialakításnál fontos szerepet játszik majd a különböző szolgáltatások térbeli elválasztása – tette hozzá a szakember.
A fedett uszoda megújulásában a régi kádas kezelők átalakítása is szerepel. Így az közvetlen összeköttetést fog biztosítani az élményfürdő épületével.
Felújítanák az 5 éve bezárt uszodát Debrecenben
Élet az egykori fedett uszodában | Fotó: Debreceni Gyógyfürdő Kft.

Több százmilliós költséggel számolnak

A fürdőszolgáltatás divízió igazgatója a Hajdú-Bihar megyei hírportálnak azt is elmondta, hogy jelenleg az ötleteket és az igények „hangolják össze” a lehetőségekkel, az azonban már látszik, hogy több száz millió forintos költségekkel kell számolniuk, amely megteremtése külső forrás nélkül nem fog menni.
„Nyáron a kormány jóváhagyta Debrecen turisztikai fejlesztési programját, amelynek meghatározó eleme a Nagyerdő. A 2030-ig megvalósítandó fejlesztésekhez Debrecen több mint 18 milliárd forint kormányzati támogatásra számíthat. Ennek a csomagnak lehet a része a régi fedett uszoda megújulása is” – egészítette ki Holléry Tibor.

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide