Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

1000 tojásból épült a mézeskalácsváros

2016. 12. 06. 20:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Lassan hagyománnyá válik, hogy az adventi időszakban mézeskalácsillat tölti meg varázslattal az egyik debreceni hotel közlekedőtereit.
Az Aquaticum Termál & Wellness Hotel**** családbarát szállodában kicsik és nagyok örömére szakértő kezek építették fel az idei év mézeskalács kisvárosát. A mézeskalács csoda ezúttal is több hét leforgása alatt vált valóra Mile József világbajnok mesterszakács és csapatának köszönhetően.
1000 tojásból épült a mézeskalácsváros
A 2,5 méter hosszú és 2,5 méter széles, aprólékosan kidolgozott mesevilághoz komoly alapanyag mennyiségre volt szükség: 140 kg lisztet, 1000 db tojást, 29 kg mézet, 160 kg porcukrot, 4 kg fahéjat, 18 kg vajat és 1 kg szegfűszeget használtak fel a készítés során.
A kompozícióban természetesen megtartották az ünnephez kötődő klasszikus motívumokat is, az apró részletességgel kidolgozott épületek és a fenyvesek közötti teret vidám mézes figurák, szarvasok, valamint egy fáradhatatlan kisvonat zakatolása kelti életre.
A kiállított mézeskalácsvárost minden érdeklődő megtekintheti, aki az ünnepi időszakban a nagyerdei Aquaticum Hotelben jár.
Fotók: Facebook/Aquaticum Hotel

Szóljon hozzá