Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók További ajánlatok

Nyolc kihagyhatatlan belföldi úti cél a hosszú hétvégére

2018. 03. 28. 20:10
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A közelgő négy szabadnap remek alkalom arra, hogy végre együtt legyen a család. Mi is ajánlunk egy-két programot, melyeket a gyerekek is biztosan nagyon élveznek majd. Várfoglalás, tippek kiránduláshoz, extrém kalandpark: sok jó ötletünk akad.

Várfoglalás Siklóson

A Thermal Spa Siklós medencéinél, vagy a Harkányi Gyógy- és Termálfürdőben pihenve érdemes rászánni egy délutánt Siklós várának felkeresésére. A várat néhány éve felújították, szórakoztató és modern kiállítások és interaktív, gyerekek számára is érdekes játékok várják a látogatókat. Az erődben nyaranta színházi előadásokat is tartanak.
Nyolc kihagyhatatlan belföldi úti cél a hosszú hétvégére
Siklósi vár

Kaland a kaland után Miskolc mellett

A Miskolctapolca Barlangfürdőből egy rövid kirándulással elérhető lillafüredi erdei vasút Magyarország egyik legszebb útvonalán közlekedő kisvasútja, valódi magaslati pálya. Nem egyszerű zakatolásról van szó, a vonat útvonala kifejezetten meredek hegyoldalakon, különleges völgyhidakon, alagutakon vezet keresztül. A Garadna völgyben a Hámori-tó partján kanyarogva a lillafüredi Palotaszállóhoz visz az útja, ahol megnézhetjük a vízesést, barlangokat és a palotát majd a vonatra visszaszállva elutazhatunk az újmassai őskohóhoz vagy friss halat kóstolhatunk a pisztrángtelep melletti étteremben. A kisvasút az ország egyik legnagyobb, 64 méter hosszú és 20 méter magas vasúti viaduktján és két alagúton is áthalad. A Lillafüredi erdei vasút különlegessége, hogy nem csak nyáron, hanem egész évben közlekedik, télen fűtött kocsikkal várva az érdeklődő utazókat.
Nyolc kihagyhatatlan belföldi úti cél a hosszú hétvégére
Lillafüredi Állami Erdei Vasút

Múltidézés Zalában

A Zalaegerszegtől nem messze épült Göcseji Falumúzeum 1968-ban nyílt meg, ma már mintegy negyven építménnyel és több száz tárggyal várja a látogatókat.  A Zala holtága mellett létrehozott gyűjtemény valójában egy elképzelt falu, amelyet úgy építették meg, hogy végig sétálva megismerhessük az egyutcás település típusokat.  Rozsszalmás zsúptetők, boronafalú házak várnak, amelyekben nem ritkán több generáció nőtt fel és élt együtt.
Nyolc kihagyhatatlan belföldi úti cél a hosszú hétvégére
Göcseji Falumúzeum

Várfürdő után várlátogatás

Ha Gyulán járva fürdőzünk, ne hagyjuk ki a történelmi emlékeket sem. Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki téglavárának 24 kiállítótermében közel hét évszázad történetét járhatják végig a látogatók. A kilátóból gyönyörű panoráma nyílik a városra. A város az 1566-os ostrom után 129 évig állt török hódoltság alatt, kiűzetésükre 1695-ben került sor. Ma már különféle rendezvényvényeknek, családi programoknak ad otthont a vár, ahol állandó kiállításokkal és tárlatvezetéssel várják az érdeklődőket.
Nyolc kihagyhatatlan belföldi úti cél a hosszú hétvégére
Gyulai vár

Kirándulás Egerből

Ha Eger városában időzünk, muszáj egy kis időt szánni Szilvásvárad környékére is. Ha egy nappal tovább is kell maradni, higgyék el megéri, sehol sem tapasztalhatjuk azt a csodás látványt, mint amit a dombok között húzódó erdei út, a kisvasút, a csörgedező patak és a Fátyol vízesés jelent. Az Egertől alig 30 km-re fekvő kistelepülés autóval vagy tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, de a bátrabbak akár a kerékpárra is nekivághatnak a kanyargós útnak. Szilvásvárad valódi gyöngyszem, megbújva a Bükk domborulatai között. Már megérkezésünkkor megcsodálhatjuk csodálatos ménesét, körbe nézhetünk a hangulatos központban, majd indulhat a túra. Felkereshetjük a Milleneumi kilátót, a laza sétára vágyók pedig elindulhatnak a Szalajka völgy felé. A Milleneumi kilátó teraszának panorámája lenyűgöző látványt nyújt a Bükk minden évszakban más-más színben pompázó domborzata, tiszta, napos időben a távoli Tátra hegcsúcsai is láthatóak. A klasszikus séta a Szalajka völgyben kisvasutazással kezdődik a végállomásig a Fátyol-vízesésig, majd onnan kényelmes tempóban az összes látnivalót érintve sétálhatunk vissza a völgy bejáratáig.
Nyolc kihagyhatatlan belföldi úti cél a hosszú hétvégére
Fátyol-vízesés - Szilvásvárad

A Velencei-tó nemcsak nyáron ér meg egy utat

Nem túl nagy, de nagyon hangulatos, természetvédelmi területként kezelt nádas vár minket a Velencei-tó nyugati végétől pár kilométerre. A vizes, nádas terület a Velencei-tóról kiszoruló védett madarak zavartalan élőhelye, legismertebb költőfajai: a nagy kócsag és a kanalas gém. Igazán különleges kirándulóhely, hiszen egy madármegfigyelő-torony segítségével is bemutatható a terület, mely különösen madárvonulások idején látványos. Viszont fontos tudni, csak előre bejelentett csoportoknak, szakvezetéssel látogatható.
Nyolc kihagyhatatlan belföldi úti cél a hosszú hétvégére
A Velencei-tó nádasa védett madarak lakhelye

Extrém kalandpark a hegyek között

Parádról viszonylag egyszerűen elérhető helyszínen, Sástó után a 11-es kilométerkőnél a régi kőbánya helyén a hegyen találjuk az Oxygen Adrenalin Parkot. A kalandpark 16 hektáros területen található, a magasságok és a mélységek lenyűgözőek. A canopy pálya 35 méter magasan, 460 méter hosszan biztosítja a kalandot, de fantasztikus élményt ígér az európai viszonylatban is egyedülálló 183 méter hosszú függőhíd is. A bobpálya is élvezetes, 930 méter hosszú, és meglepően gyors száguldást biztosít. Van óriás hinta, kisállat simogató, gyerek quad, erdei kalandpálya és egy "igazi" autó a Frédi és Béniből a játszótéren.
Nyolc kihagyhatatlan belföldi úti cél a hosszú hétvégére
Oxygen Adrenalin Park

A világ tetején Visegrádon

Visegrád Fellegvárát, kilátója és kiránduló szakaszai a legismertebb főváros környéki kirándulóhelyek közé tartoznak. Azon túl, hogy Visegrád remek kirándulóhely, a hegyen a Nagyvillám kilátó mellett 2 bobpálya is kanyarog az oldalban. A hagyományos medres pályában nyári bobbal, és a minden időjárási körülmények közt használható alpesi bobbal lehet száguldani. A bobpályától nem messze adrenalin-függőket is próbára tevő kalandpark is várja a legbátrabbakat.
Nyolc kihagyhatatlan belföldi úti cél a hosszú hétvégére
Visegrádi Fellegvár

Képek forrása: szeretlekmagyarorszag.hu (1), egykor.hu (2), itthon.hu/ Abonyi László (3), gocsejiskanzen.hu (4), minap.hu (5), origo.hu (6.), gardony.hu (7), bikemag.hu (8), air.panorama.hu (9.)