Először Magyarországon: Sauna Herbal Cup

2018. 10. 17. 19:00
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Különleges szaunaversenynek ad otthon a debreceni Aquaticum. Most hétvégén, a Nagyerdő közepén, a természet a szaunakabinokba is beköltözik.
A hazai szaunakultúra izgalmas és előremutató törekvéseit az utóbbi időben a szakmai összefogás szorgalmazása, a közös ügy képviseletének igénye, a fejlődni akarás jellemezte. Az október elején hagyományteremtő céllal, először megrendezett Szaunázók hétvégéjét is ez az igény hívta életre, hogy felhívják a figyelmet a szaunázás jótékony hatásaira, egészségmegőrző, prevenciós célú alkalmazására, valamint növeljék a szaunakultúra iránt érdeklődők számát.

Szaunatörténelem a Nagyerdőn

A magyarországi szaunakultúra folyamatos fejlődését jól mutatja az is, hogy a Szaunamester Világbajnokság után egy másik híres nemzetközi verseny is megérkezett hazánkba az Aufguss Masters Hungary és az Aquaticum szervezésében, a Sauna Herbal Cup. A rendezvényre most hétvégén (október 20-22.) kerül sor a debreceni fürdőben.
Először Magyarországon: Sauna Herbal Cup

A természet érintése

A Sauna Herbal Cup, 2013 óta megrendezett nemzetközi verseny szaunamesterek számára, ahol a hangsúly a természetes anyagok helyes használatán, az aromaterápián, az egészségtámogatáson van. A hétvégi versenyprogramok közönség előtt zajlanak, így bárkinek alkalma nyílik megtapasztalni a különleges illóolajok és bőrápoló szertartások, a gyógynövények nyugtató hatása és a felkészült szaunamesterek által teremtett testi-lelki harmóniát.

Egység, harmónia, bőrápolás

A versenyző szaunamesterek két programot tartanak. Készülnek egy relax felöntéssel, melyet a szaunában mutatnak be. Itt a szaunamester, a téma, az illat, a zene, a természetes anyagok, a legyezéstechnika és a hőemelés harmonikus egységét értékeli nagy tekintélyű szakemberekből álló nemzetközi zsűri. A versenyzők másik programja egy bőrápoló program, melyet a gőzben tartanak, és amelyre a mesterek saját bőrápoló készítményekkel, peelingekkel készülnek. Itt is a természetes anyagok kombinációjának különféle egészségtámogató hatása, azok tudatos és helyes használata van a középpontban.
Először Magyarországon: Sauna Herbal Cup
Bár a Sauna Herbal Cup egy verseny, a szervezők szándéka szerint ez esetben sem egymás legyőzése az elsődleges, hanem az adott szakmai területben való elmélyülés.
A hétvégi, debreceni verseny a Herbal Cup sorozat hivatalos állomása, a magyar győztesek hazánkat majd a Csehországban, november 22-25. között zajló döntőben képviselhetik.
Az érdeklődők a programokra előzetesen e-mailben, a [email protected] címen regisztrálhatnak, az alábbi információkkal: - hány fő (nevek!), mely napokon, mely programokra kér belépőt. Az árak és a részletes program itt látható.
Hangulat-ízelítő a tavalyi döntőről, Csehországból:
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...