Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Őszi napok fürdőinkbenŐszi napok fürdőinkben Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Újranyithat egy különleges vizű gyógyfürdőnk

2017. 11. 01. 08:31
Forrás: Magyar Építők
Fürdőzés
A főváros egyetlen jódos-sós fürdője 12 éve zárt be, most új medencékkel, fürdőépülettel és szolgáltató egységekkel bővülhet.
A TED-en megjelent a Pesterzsébeti Jódos Sós Gyógyfürdő és Strandfürdő rekonstrukciójára és bővítésére kiírt közbeszerzés. A Soroksári-Duna bal partján az 1920-as évek végén épült fürdő korábban Budapest egyetlen olyan gyógyfürdője volt, melynek gyógyvize a jódos, brómos vizek csoportjába tartozik. Veszteséges működése miatt a XX. kerületi intézményben a strandot 2001-ben, a gyógyfürdőt 2005-ben zárták be.
Olvasta? Írtunk már arról, miért különleges, ritka kincs a jódos termálvíz. Korábbi cikkünket itt olvashatja el.

4300 négyzetméteres új épület, 14 medence

A csaknem egy évtizede pusztuló gyógyfürdő területét értékesíteni akarták, s ha ez sikerült volna, ma lakópark vagy bevásárlóközpont állna a helyén. A tervek szerint visszaadnák a pesterzsébeti fürdő egykori fényét: gyógyrészleggel és egy élménystranddal gazdagodna.
A beruházó Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. ajánlattételi felhívása szerint a 25 ezer négyzetméteres telken a felújítandó fürdőépület alapterülete 1200 négyzetmétert tesz ki. Emellett megépül egy új fürdőépület is 4300 négyzetméternyi hasznos alapterülettel  - tájékoztat a Magyar Építők.
A felújított állapotában a kiírás szerint 14 medencéje lesz a fürdőnek, az épületben 11, míg a külső térben 3 medence üzemel majd. Az elvégzendő kivitelezési munka többek között tartalmazza alábbi munkarészeket: burkolás, vasbeton szerkezet építés, belsőépítészet, épületgépészet, elektromos és közmű építése.
Nyitókép: Pályi Zsófia/origo.hu

Szóljon hozzá