Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Gellérthegy és a Citadella

Budapest
További információ
A Gellérthegy Budapest népszerű kirándulóhelye. Itt található a Citadella – egy egykori erődítmény, amelyet az 1848-49-es szabadságharc leverése után, 1854-ben emelt a Habsburg-uralkodóház. 
A főváros budai oldalának meghatározó része a Gellérthegy, ahonnan a legteljesebb fővárosi panorámában gyönyörködhetünk. A hegyen egyre nagyobb számban jelenlévő lakóépületek szerencsére nem szorították ki teljesen az erdőket, így az itt tett látogatásunk alkalmával természetközeli élményben lehet részünk.

Nézze meg a Gellérthegy és a Citadella 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).


 

Tekintse meg a Gellérthegyről és a Citadelláról készült drónvideókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Budapest látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Lánchíd
A Lánchíd Budapest első műemlék hídja, háttérben a budai Várral csodálatos látvány, ami sok turistát csalogatott már Budapestre. 
Részletek

Budai Vár és Mátyás-templom
A város fölé magasódó budai Vár és a teljes várnegyed Budapest leghíresebb és egyik leglátogatottabb turisztikai nevezetessége.
Részletek

Parlament
A Duna partján áll az ország legnagyobb épülete, az Országgyűlés állandó helyszíne, Budapest egyik jelképe, a neogótikus stílusban épült Parlament. 
Részletek

Dohány utcai zsinagóga
A világ második és Európa legnagyobb zsidó temploma, a Dohány utcai zsinagóga 1854-59 között épült. 
Részletek

Andrássy út
Az Andrássy út Budapest 2310 méter hosszúságú, egységes architektúrájú sugárútja, amely a belvárost köti össze a Városligettel. 
Részletek

Programajánló
További programok