Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Parlament

Budapest
További információ
A Duna partján áll az ország legnagyobb épülete, az Országgyűlés állandó helyszíne, Budapest egyik jelképe, a neogótikus stílusban épült Parlament. 
A mintegy száz éve a városképhez tartozó épület létrehozásának alapötlete a 19. század első feléig nyúlik vissza: már az 1830-as országgyűlésen felmerült javaslat formájában, a konkrét lépésekre azonban közel egy évtizedet kellett várni. A pályázatot többször is kiírták, a beérkezett ötletek közül végül sorsolással választották ki Steindl Imre terveit. Az átadást 1896-ra ütemezték, de az elbírálás, az építkezés közben felmerült nehézségek és a módosítások miatt csak 1904-re készültek el mindennel. Az aprólékos munka ellenére nem aratott osztatlan sikert, napjainkban viszont a főváros és Európa legszebb épületei között tartják számon.

Nézze meg a Parlament 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). 

Tekintse meg a Parlamentről készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Budapest látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Dohány utcai zsinagóga
A világ második és Európa legnagyobb zsidó temploma, a Dohány utcai zsinagóga 1854-59 között épült. 
Részletek

Lánchíd
A Lánchíd Budapest első műemlék hídja, háttérben a budai Várral csodálatos látvány, ami sok turistát csalogatott már Budapestre. 
Részletek

Andrássy út
Az Andrássy út Budapest 2310 méter hosszúságú, egységes architektúrájú sugárútja, amely a belvárost köti össze a Városligettel. 
Részletek

Margit-sziget
A Margit híd és az Árpád híd között elnyúló karcsú, 2,8 kilométer hosszú Margit-sziget Budapest legszebb parkja. 
Részletek

Budai Vár és Mátyás-templom
A város fölé magasódó budai Vár és a teljes várnegyed Budapest leghíresebb és egyik leglátogatottabb turisztikai nevezetessége.
Részletek

Programajánló
További programok