Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Széchenyi-hegyi Gyermekvasút

Budapest
További információ
A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a világ leghosszabb olyan vasútvonala (11,2 km), amelyen a forgalmi és kereskedelmi szolgálatot gyermekek látják el.
A menetrend szerint közlekedő, keskeny nyomtávú járatra felülve a Széchenyi-hegytől egészen a Hűvösvölgyig utazhatunk a Normafán, Csillebércen, illetve a János-hegyen áthaladva. A környéken tett kirándulás alkalmával szinte teljesen elfelejtjük, hogy egy fővárosban vagyunk. A természetes élővilágot figyelve kiszakadhatunk a hétköznapok monotonitásából, a vasutak iránt érdeklődőknek pedig igazi csemegét jelentenek az itt közlekedő járművek és létesítmények. A budai hegy kilátói, erdei játszóterei alkalmas kirándulási úti céllá teszik a környéket kicsiknek és nagyoknak.

Nézze meg a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). 

Tekintse meg a Széchenyi-hegyi Gyermekvasútról készült videókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Budapest látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Budai Vár és Mátyás-templom
A város fölé magasódó budai Vár és a teljes várnegyed Budapest leghíresebb és egyik leglátogatottabb turisztikai nevezetessége.
Részletek

Lánchíd
A Lánchíd Budapest első műemlék hídja, háttérben a budai Várral csodálatos látvány, ami sok turistát csalogatott már Budapestre. 
Részletek

Gellérthegy és a Citadella
A Gellérthegy Budapest népszerű kirándulóhelye. Itt található a Citadella – egy egykori erődítmény, amelyet az 1848-49-es szabadságharc leverése után, 1854-ben emelt a Habsburg-uralkodóház. 
Részletek

Parlament
A Duna partján áll az ország legnagyobb épülete, az Országgyűlés állandó helyszíne, Budapest egyik jelképe, a neogótikus stílusban épült Parlament. 
Részletek

Dohány utcai zsinagóga
A világ második és Európa legnagyobb zsidó temploma, a Dohány utcai zsinagóga 1854-59 között épült. 
Részletek

Programajánló
További programok