Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Hősök tere

Budapest
További információ
A Hősök tere Budapest legtágasabb, legmonumentálisabb hatású tere, szűkebb értelemben véve a Millenniumi emlékművet jelöli.
A főváros egyik szimbólumává vált teret az 1896-os milleniumi ünnepség tiszteletére emelték, a magyarság ezeréves történelmének megelevenítésére. Az 1890-es években egy hévizes ivókút állt a helyén, mely a mai napig ellátja a Széchenyi fürdőt. Az itt tett látogatásunk alkalmával a történelem 14 jeles alakjának szobrával találkozhatunk – a középen emelkedő Gábriel arkangyal szobra már a távolból vonzza a tekinteteket. Az értékét emeli a két oldalán lévő Szépművészeti Múzeum, illetve a Műcsarnok. A Hősök tere nem csak a város fontos turisztikai látványossága, hanem rendszeresen otthont ad különböző rendezvényeknek is.

Nézze meg a Hősök tere 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).


 

Tekintse meg a Hősök teréről készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Budapest látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Városliget
A Városliget Budapest második legnagyobb közparkja, 100 hektáron terül el a XIV. kerületben. 
Részletek

Andrássy út
Az Andrássy út Budapest 2310 méter hosszúságú, egységes architektúrájú sugárútja, amely a belvárost köti össze a Városligettel. 
Részletek

Dohány utcai zsinagóga
A világ második és Európa legnagyobb zsidó temploma, a Dohány utcai zsinagóga 1854-59 között épült. 
Részletek

Parlament
A Duna partján áll az ország legnagyobb épülete, az Országgyűlés állandó helyszíne, Budapest egyik jelképe, a neogótikus stílusban épült Parlament. 
Részletek

Lánchíd
A Lánchíd Budapest első műemlék hídja, háttérben a budai Várral csodálatos látvány, ami sok turistát csalogatott már Budapestre. 
Részletek

Programajánló
További programok