Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Lánchíd

Budapest
További információ
A Lánchíd Budapest első műemlék hídja, háttérben a budai Várral csodálatos látvány, ami sok turistát csalogatott már Budapestre. 
A főváros egyik jellegzetes szimbólumaként emlegetik a kőoroszlánok által őrzött Lánchidat, amely Pest és Buda között az első állandó híd volt. Az építése 1839-ben vette kezdetét, az átadására pedig 10 évvel később került sor. A teljes nevét az egyik főtámogatójáról, Széchenyi Istvánról kapta, aki a Kelet és Nyugat találkozásának jelképeként tekintett rá. A háromnyílású, kőpilléres függőhídon nyomot hagyott a történelem, a kivonuló német seregek ugyanis felrobbantották maguk mögött. 1949-ben, készítésének 100. évfordulóján építették újjá, többek között külföldről érkező támogatások segítségével. Az ezzel kapcsolatos munkálatokat a roncsok kiemelésével kezdték, a tervezés során pedig a harmonikus vonalak mellett a közlekedési igényeknek való megfelelést is figyelembe vették.

Nézze meg a Lánchíd 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). 

Tekintse meg a Lánchídról készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Budapest látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...