Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Lánchíd

Budapest
További információ
A Lánchíd Budapest első műemlék hídja, háttérben a budai Várral csodálatos látvány, ami sok turistát csalogatott már Budapestre. 
A főváros egyik jellegzetes szimbólumaként emlegetik a kőoroszlánok által őrzött Lánchidat, amely Pest és Buda között az első állandó híd volt. Az építése 1839-ben vette kezdetét, az átadására pedig 10 évvel később került sor. A teljes nevét az egyik főtámogatójáról, Széchenyi Istvánról kapta, aki a Kelet és Nyugat találkozásának jelképeként tekintett rá. A háromnyílású, kőpilléres függőhídon nyomot hagyott a történelem, a kivonuló német seregek ugyanis felrobbantották maguk mögött. 1949-ben, készítésének 100. évfordulóján építették újjá, többek között külföldről érkező támogatások segítségével. Az ezzel kapcsolatos munkálatokat a roncsok kiemelésével kezdték, a tervezés során pedig a harmonikus vonalak mellett a közlekedési igényeknek való megfelelést is figyelembe vették.

Nézze meg a Lánchíd 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).



 

Tekintse meg a Lánchídról készült videókat is!



Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Budapest látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...



Közeli látnivalók
Budai Vár és Mátyás-templom
A város fölé magasódó budai Vár és a teljes várnegyed Budapest leghíresebb és egyik leglátogatottabb turisztikai nevezetessége.
Részletek

Parlament
A Duna partján áll az ország legnagyobb épülete, az Országgyűlés állandó helyszíne, Budapest egyik jelképe, a neogótikus stílusban épült Parlament. 
Részletek

Dohány utcai zsinagóga
A világ második és Európa legnagyobb zsidó temploma, a Dohány utcai zsinagóga 1854-59 között épült. 
Részletek

Gellérthegy és a Citadella
A Gellérthegy Budapest népszerű kirándulóhelye. Itt található a Citadella – egy egykori erődítmény, amelyet az 1848-49-es szabadságharc leverése után, 1854-ben emelt a Habsburg-uralkodóház. 
Részletek

Margit-sziget
A Margit híd és az Árpád híd között elnyúló karcsú, 2,8 kilométer hosszú Margit-sziget Budapest legszebb parkja. 
Részletek

Programajánló
További programok