Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Közlekedési Múzeum

Budapest
További információ

A Közlekedési Múzeum Magyarország egyik legnagyobb és legrégebbi múzeuma.

 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A múzeumot 1866-ban alapították, és eredetileg a Magyar Királyi Vasúttársaság gyűjteményét gondozta. Azóta a múzeum gyűjteménye jelentősen bővült, és ma már több mint 100 000 tárgyat tartalmaz, amelyek Magyarország közlekedésének történetét mutatják be a kezdetektől napjainkig.

 

A Közlekedési Múzeum átmenetileg nem fogad látogatókat, de az építkezés ideje alatt is igyekszik izgalmas programokkal, időszaki kiállításokkal, kitelepülésekkel kedveskedni a nagyközönségnek, így a közlekedés iránt érdeklődők a jelenleg fennálló átmeneti helyzetben is kapcsolatba kerülhetnek gyűjteményeinkkel. A központi épület ideiglenes zárva tartása alatt tagintézményeink, valamint számos egyéb kiállítóhelyünk országszerte szünet nélkül nyitva tart frissülő állandó és időszaki kiállításokkal, így biztosítva az átmenetet a központi épület nyitásáig. 

 

A kiállítóhelyeken a nyár folyamán is színvonalas múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várjuk az érdeklődőket. Keddenként alkotó RAK-TÁR-HÁZ foglalkozások a Műszaki Tanulmánytárban, szerdánként Hajtó-Mű-Hely az Aeroparkban, csütörtökönként pedig Ganz bácsi műhelye a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben.

 

A kiállításokkal és programkínálattal kapcsolatos további információkat a honlapon, illetve a Közlekedési Múzeum, valamint tagintézményeink Facebook oldalán találhatnak. 

 

Fürdőajánló 

 

 

A belvárosi Dandár Gyógyfürdő wellness részleggel, beltéri gyógy- és kültéri termálmedencékkel várja a fürdőzőket. A 2013-as felújítási és korszerűsítési munkálatok során megújultak a szaunák, az öltözők és a zuhanyzók, majd 2014-ben a fürdő egész lényét átformálták. A pince egy kisebb wellness részleggé változott, szauna, gőzkamra, merülő medence és pihenő található benne. Az emelten új masszázshelyiségeket hoztak létre. Az eddig kihasználatlan udvarban pedig élményelemekkel ellátott két termálmedencét alakítottak ki, amelyek 36-38 fokos hőmérsékletükkel, gőzölgő vizükkel és a párás levegőjük a téli hideg napokon is megmelengetik a fürdőzőket.