Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Dohány utcai zsinagóga

Budapest
További információ
A világ második és Európa legnagyobb zsidó temploma, a Dohány utcai zsinagóga 1854-59 között épült. 
A zsinagóga a fővárosi zsidóság jelentőségének, és magas színvonalat képviselő kulturális igényének bizonyítéka. Az építésére nagyjából 150 évvel ezelőtt egy pályázatot írtak ki, amelyre az akkori idők legjobb mérnökei tettek javaslatokat. Ezek közül a mór stílusú terv lett a befutó, a kivitelezéssel pedig mintegy négy év alatt végeztek. A Dohány utcai zsinagóga felavatására 1859-ben, ünnepélyes keretek között került sor, ezt követően hamarosan Európa-szerte ismertségre tett szert. Ezt a két impozáns kupolás tornyának, magas ablakainak, fülkéinek, illetve a lenyűgöző oltárának köszönheti. 

Járja be a budapesti Dohány utcai zsinagógát egy virtuális túrán! 

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.Nézze meg a Dohány utcai zsinagóga 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). 

Tekintse meg a Dohány utcai zsinagógáról készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Budapest látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Andrássy út
Az Andrássy út Budapest 2310 méter hosszúságú, egységes architektúrájú sugárútja, amely a belvárost köti össze a Városligettel. 
Részletek

Parlament
A Duna partján áll az ország legnagyobb épülete, az Országgyűlés állandó helyszíne, Budapest egyik jelképe, a neogótikus stílusban épült Parlament. 
Részletek

Gellérthegy és a Citadella
A Gellérthegy Budapest népszerű kirándulóhelye. Itt található a Citadella – egy egykori erődítmény, amelyet az 1848-49-es szabadságharc leverése után, 1854-ben emelt a Habsburg-uralkodóház. 
Részletek

Lánchíd
A Lánchíd Budapest első műemlék hídja, háttérben a budai Várral csodálatos látvány, ami sok turistát csalogatott már Budapestre. 
Részletek

Városliget
A Városliget Budapest második legnagyobb közparkja, 100 hektáron terül el a XIV. kerületben. 
Részletek

Programajánló
További programok