Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Andrássy út

Budapest
További információ
Az Andrássy út Budapest 2310 méter hosszúságú, egységes architektúrájú sugárútja, amely a belvárost köti össze a Városligettel. 
Valószínűleg nincs olyan ember hazánkban, aki ne hallott volna a fővárosban lévő Andrássy útról, melynek története az 1800-as évek végére tekint vissza. Ekkor épült ugyanis egy millenium tiszteletére, abból a célból, hogy összekösse a Hősök terét, a Városligetet és a Belvárost. A környék elismertségét tükrözi, hogy az UNESCO Világörökség részeként tartják számon. A négy részének mindegyike más hangulatot idéz. Az Erzsébet tértől az Oktogonig a luxus uralkodik, a legnagyobb világmárkák mellett itt található az Opera és a Liszt Ferenc tér. A Kodály köröndig terjedő szakaszon fasoros sétányokon haladhatunk, a Bajza utcáig a paloták előkertjeiben gyönyörködhetünk, a Hősök teréig tartó szakasz pedig kertes villáknak ad otthont.Közeli látnivalók
Városliget
A Városliget Budapest második legnagyobb közparkja, 100 hektáron terül el a XIV. kerületben. 
Részletek

Dohány utcai zsinagóga
A világ második és Európa legnagyobb zsidó temploma, a Dohány utcai zsinagóga 1854-59 között épült. 
Részletek

Hősök tere
A Hősök tere Budapest legtágasabb, legmonumentálisabb hatású tere, szűkebb értelemben véve a Millenniumi emlékművet jelöli.
Részletek

Parlament
A Duna partján áll az ország legnagyobb épülete, az Országgyűlés állandó helyszíne, Budapest egyik jelképe, a neogótikus stílusban épült Parlament. 
Részletek

Lánchíd
A Lánchíd Budapest első műemlék hídja, háttérben a budai Várral csodálatos látvány, ami sok turistát csalogatott már Budapestre. 
Részletek

Programajánló
További programok