Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Andrássy út

Budapest
További információ
Az Andrássy út Budapest 2310 méter hosszúságú, egységes architektúrájú sugárútja, amely a belvárost köti össze a Városligettel. 
Valószínűleg nincs olyan ember hazánkban, aki ne hallott volna a fővárosban lévő Andrássy útról, melynek története az 1800-as évek végére tekint vissza. Ekkor épült ugyanis egy millenium tiszteletére, abból a célból, hogy összekösse a Hősök terét, a Városligetet és a Belvárost. A környék elismertségét tükrözi, hogy az UNESCO Világörökség részeként tartják számon. A négy részének mindegyike más hangulatot idéz. Az Erzsébet tértől az Oktogonig a luxus uralkodik, a legnagyobb világmárkák mellett itt található az Opera és a Liszt Ferenc tér. A Kodály köröndig terjedő szakaszon fasoros sétányokon haladhatunk, a Bajza utcáig a paloták előkertjeiben gyönyörködhetünk, a Hősök teréig tartó szakasz pedig kertes villáknak ad otthont.

Nézze meg az Andrássy út 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).


 

Tekintse meg az Andrássy útról készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Budapest látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Városliget
A Városliget Budapest második legnagyobb közparkja, 100 hektáron terül el a XIV. kerületben. 
Részletek

Dohány utcai zsinagóga
A világ második és Európa legnagyobb zsidó temploma, a Dohány utcai zsinagóga 1854-59 között épült. 
Részletek

Hősök tere
A Hősök tere Budapest legtágasabb, legmonumentálisabb hatású tere, szűkebb értelemben véve a Millenniumi emlékművet jelöli.
Részletek

Parlament
A Duna partján áll az ország legnagyobb épülete, az Országgyűlés állandó helyszíne, Budapest egyik jelképe, a neogótikus stílusban épült Parlament. 
Részletek

Lánchíd
A Lánchíd Budapest első műemlék hídja, háttérben a budai Várral csodálatos látvány, ami sok turistát csalogatott már Budapestre. 
Részletek

Programajánló
További programok