Quantcast

Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Andrássy út

Budapest
További információ
Az Andrássy út Budapest 2310 méter hosszúságú, egységes architektúrájú sugárútja, amely a belvárost köti össze a Városligettel. 
Valószínűleg nincs olyan ember hazánkban, aki ne hallott volna a fővárosban lévő Andrássy útról, melynek története az 1800-as évek végére tekint vissza. Ekkor épült ugyanis egy millenium tiszteletére, abból a célból, hogy összekösse a Hősök terét, a Városligetet és a Belvárost. A környék elismertségét tükrözi, hogy az UNESCO Világörökség részeként tartják számon. A négy részének mindegyike más hangulatot idéz. Az Erzsébet tértől az Oktogonig a luxus uralkodik, a legnagyobb világmárkák mellett itt található az Opera és a Liszt Ferenc tér. A Kodály köröndig terjedő szakaszon fasoros sétányokon haladhatunk, a Bajza utcáig a paloták előkertjeiben gyönyörködhetünk, a Hősök teréig tartó szakasz pedig kertes villáknak ad otthont.

Nézze meg az Andrássy út 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).


 

Tekintse meg az Andrássy útról készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Budapest látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...