Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Budai Vár és Mátyás-templom

Budapest
További információ
A város fölé magasódó budai Vár és a teljes várnegyed Budapest leghíresebb és egyik leglátogatottabb turisztikai nevezetessége.
A turisták egyik legkedveltebb pontja Budán a vár, illetve ennek ékszere, a Mátyás-templom, melynek színes Zsolnay cserepei télen és nyáron egyaránt lenyűgözőek. Eredetileg Budai Nagyboldogasszony-templomként ismerték, a napjainkban elterjedt nevét pedig annak köszönheti, hogy Mátyás király mindkét esküvőjét itt tartották. Az eredetileg gótikus stílusban készült templomot Nagy Lajos király építette át, a fő tornyát pedig Mátyás korában húzták fel. A törökök idején dzsámivá alakították, Buda felszabadítása után pedig a barokk irányzat elemeit kapta a jezsuitáknak köszönhetően. Az évszázadok nem voltak vele kegyesek, az 1700-as években egy tűzvész, majd egy villámcsapás mért rá pusztítást. A mai arcát az 1800-as évek végén nyerte el, ekkor készültek a belső díszítőfestések, a falfreskók, illetve a színes üvegablakok.

Nézze meg a Budai Vár és Mátyás-templom 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). 

Tekintse meg a Budai Várról és Mátyás-templomról készült videókat is!
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Budapest látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...