Gigafejlesztések egyszerre három budapesti fürdőben

2016. 02. 11. 19:08
Forrás: MTI
Fürdőzés
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kapta meg a hónap beruházója címet – derült ki a Díj a sikeres vállalkozásokért decemberi elismeréseinek átadásakor február 9-én.
A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. három jelentős fürdőfejlesztést hajt végre, mintegy ötmilliárd forint értékben. A margitszigeti Palatinus Strandfürdő műemléki rekonstrukcióját, felújítását és átalakítását 2017. márciusra fejezik be, amely 2,2 milliárd forintból valósul meg. Emellett a Paskál fürdőt bővítik termál épülettel, amely a tervek szerint idén június 30-ra készül el. A beruházás értéke egymilliárd forint. A harmadik a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda gépészeti korszerűsítése mintegy 1,7 milliárd forintból, amely szintén 2017-re készül el.

2019-ben újítanák fel a Királyt

Szőke László, vezérigazgató a díj átvételekor elmondta: a vállalat saját erőből, állami és fővárosi támogatás nélkül érte el, hogy árbevétele 5 év alatt 5,6-ról 10,2 milliárd forintra nőtt, 690 millió forintos veszteség után 2,1 milliárd forint eredményt ért el és 1 millióval, 3,9 millióra növelte a vendégszámot.
A vezérigazgató elmondta, hogy idén Csillaghegyen a palackozóüzemet és a fürdőt fejlesztik, majd 2017-ben következik a Gellért fürdő gépészeti felújítása és bővítése. A Király fürdőt 2019-ben szeretnék felújítani – tette hozzá.