Aktuális akciók
Szezonindító fürdőzésSzezonindító fürdőzés Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

Még idén kinyithat a jódos-sós fürdő

2018. 11. 07. 19:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A különleges vizű fővárosi fürdő 13 éve zárt be, felújítása zajlik, új medencékkel, fürdőépülettel bővítik. Jövő tavaszra tervezett teljes átadása előtt fedett gyógyrészlegét már idén ki lehet próbálni.
Tavaly év végén röppent fel a hír, hogy a Pesterzsébeti Jódos Sós Gyógyfürdő és Strandfürdő felébred közel 13 éves álmából. Mi is írtunk a kezdetekről.
Most úgy tűnik, nem a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő átadása az egyetlen fürdős szenzáció idén. A Duna-parton újjáépülő pesterzsébeti fürdőt a lokal.hu látogatta meg, beszámolójukban olvasható legújabb fejlemények szerint a főváros egyetlen jódos-sós fürdőjének eredetileg jövő tavaszra tervezett teljes körű átadása előtt már idén decemberben kinyit a fedett részlege, benne a régi kupolás épületben található nyolcszög alakú medencével.
– A medencetér gránitból készül, a régi és a hozzáépülő új épületben a termálvizes és merülő medencék mellett szaunák, gőzkabinok, pihenőhelyiségek kapnak helyet – tájékoztatta Vékes Orsolya fürdővezető a napilapot, hozzátéve, hogy több gyógyászati kezelés is elérhető lesz a létesítményben: lakcímtől függetlenül lehet majd igénybe venni az orvos által kiírt súlyfürdőt, tangentor masszázst, valamint gyógyiszap- és szénsavkezelést is.
Noha a Vízisport utcai építkezés munkálatait a Duna közelsége, a feltárt mészkőréteg és a talajból feltörő kénes víz is nehezítette, most mégis úgy néz ki, hogy decemberben már megnyit a fürdő a fenti szolgáltatásokkal. A klasszikus, régi épülethez épített kétszintes rész emeletén „szépségsarkot” is kialakítanak, ahol a különféle masszázsokat, pedikűrt és egyéb wellness-szolgáltatásokat lehet majd igénybe venni.
– A kinti rész a stranddal várhatóan 2019. április, május környékre készül el, az úszómedencét már kiöntötték, a burkolási munkálatok vannak soron. Az élménymedence aljzatbetonján dolgoznak, épülnek az öltözők, mik után a legkisebb, a gyerekmedence kialakítására is sor kerül. A fürdő területére fákat is ültetnek majd, az árnyékolást addig is napvitorlák oldják majd meg. Sportpályák és játszóterek építése is a tervek között szerepel a későbbiekben– részletezte a fürdővezető.
Nyitókép: Pályi Zsófia/origo.hu