Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Gyermekbarát ajánlatokGyermekbarát ajánlatok További ajánlatok

Táncos lányokat fotóztak a budapesti fürdőkben - képek

2016. 01. 31. 20:15
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A Balerina Projekt keretében több budapesti fürdőben is lélegzetelállító fotók készültek. De mi is az a Balerina Projekt és miért fotózkodtak a táncosok a fővárosi fürdőkben?
A Balerina Projekt, vagy angol nevén Ballerina Project egyáltalán nem nevezhető újkeletűnek, immár 15 éve készülnek ilyen, nem hagyományos táncfotók balett táncosokról. Az ötlet Dane Shitagi fényképésztől származik, akiknek az volt a célja, hogy a balerinák valós érzelmeit mutassa meg. A projektben csak aktív táncosok vagy még tanuló balerinák vesznek részt, beleértve például az American Ballet Theater, az Australian Ballet, Boston Ballet, vagy a Birmingham Royal Ballet fellépőit. Sokáig csak hagyományos fotókon örökítették meg a táncosokat, 2012 óta azonban digitális fényképek is készülnek.
Kattintson!
Magyarországon egy jelentékeny táncos múlttal rendelkező, budapesti fotós, Tünde Dóra viszi tovább a koncepciót. Képein a budapesti Operaház és Operett színház táncosai, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola hallgatói tűnnek fel. A fényképezéshez gyakran választják helyszínül a fővárosi műemlékfürdőket, de a tavaly átadott Aria Hotelben is készültek fotók.

Szóljon hozzá