Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Melyik fürdő van nyitva Budapesten és környékén?

2021. 05. 08. 09:30
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő
Május 1-től nyitva tarthatnak a fürdők. Budapesten és környékén több fürdőben is csobbanhatunk, igaz még nem mind nyitott ki. Összegyűjtöttük, hol fürdőzhetünk akár már ma, és a többi fürdő mikor nyit.
Május 1-én nyílt meg a lehetőség, hogy a fürdők fogadjanak vendégeket. A Budapest gyógyfürdői Zrt. kezelésében lévő fürdők közül 4 műemlékfürdő, a Rudas, a Széchenyi, a Lukács és a Gellért azonnal meg is nyitott, ahogy a zuglói Paskál és az óbudai Csillaghegyi Fürdő is.
De a külső kerületekben és néhány közeli településen is úszhatunk vagy pihenhetünk a medencékben.
A fürdők egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket engedhetik be. Ha ettől eltérnek, akkor komoly bírságot vagy bezárást kockáztatnak. Lent részletesebben írunk arról, mire és mivel készüljünk, amikor fürdőbe indulunk.
 

Ezek a fürdők vannak nyitva

A listában szerepelnek olyan uzsodák is, amelyeknek vannak nyáron nyitva tartó strandmedencéik. Az ő esetükben egyelőre csak a belső medencéket használhatjuk, de ezen kívül is vannak olyan fürdők, ahol még nem minden üzemel.
A Dagályban még csak néhány medence és a wellness van nyitva, az úszómedencék csak nagyon korlátozottan használhatóak. A Gellértben a hullámmedence nem üzemel még. A Széchenyiben a társas gőz medencéinél karbantartás folyik és csak az Állatkert felüli bejárat van nyitva. Érdemes a listában kattintani a bővebb informcáióért.
Fürdő/uszoda Kerület/település
Aqualand Ráckeve
Budaörsi Uszoda Budaörs

Csillaghegyi fürdő

3. kerület

Dagály fürdő 13. kerület

Erzsébetligeti uszoda

16. kerület

Gellért fürdő

11. kerület

Gödi Termálfürdő Göd
Kispesti Uszoda 19. kerület
Leányfalui Termálfürdő Leányfalu

Lukács fürdő

2. kerület
Nyéki Imre Uszoda (Kondorosi)  11. kerület

Paskál fürdő

14. kerület

Rudas fürdő

1. kerület

Széchenyi fürdő

14. kerület

Szent István Strandfürdő Esztergom
Újhegyi Uszoda 10. kerület
Újlak Uszoda 17. kerület
Vizes Nyolcas Szentendre
 
(Azokról az uszodákról, amelyek nem rendelkeznek legalább egy strandmedencével vagy wellness részleggel, egyelőre nincs információnk. Az úszási lehetőségekről egy későbbi cikkben számolunk majd be. Addig is korábbi összefoglaló cikkünk a budapesti uszodákról még a békeidőkből ide kattintva olvasható.)
Ha egy távolabbi fürdőbe is elutaznánk, akkor érdemes elolasni a máik cikkünket, amelyben összegyűjtöttük, hogy országszerte melyik fürdő van nyitva, illetve melyik mikor nyit. A listát naponta legalább egyszer frissítjük, így garantáltan aktuális információkat tartalmaz.

Mikor nyit a többi fürdő Budapesten és környékén

Biztosan feltűnt, hogy a fenti listában több népszerű fürdő nem szepel egyelőre. Ezek még nincsenek nyitva, de jó hír, hogy a legtöbbjük hamarosan látogatható lesz.
Elsőként az Aquaworld nyit majd ki már május 10-én, a nagykátai fürdő néhány nappal később, május 14-től fogad vendégeket. A pünkösdi hétvégén több fürdő is nyit, például a pesterzsébeti, a Palatinus vagy az Agárdi Gyógyfürdő. Egyhéttel később, azaz május 29-én csobbanhatunk Cegléden. Június elejére ígéri a nyitást a csepeli strand, a Dandár, a Pünkösdfürdői és a Római Strand.
Fürdő Nyitás várható időpontja
Aquaworld 2021. május 10.
Nagykátai fürdő 2021. május 14.
Agárdi fürdő 2021. május 21.
Tatabányai Gyémánt Fürdő 2021. május 21.
Pesterzsébeti fürdő 2021. pünkösd
Palatinus Strand 2021. pünkösd
Ceglédi fürdő 2021. május 29.
Dandár fürdő 2021. június eleje
Csepeli Strand 2021. június eleje
Pünkösdfürdői Strand 2021. június eleje
Római Strand 2021. június eleje
Azokról a fürdőkről és strandokról, amelyek nem szerepelnek a listában, egyelőre nem tudni, mikor nyitnak. Nyilvánosan elérhető információ nem állt rendelkezésre róluk, illetve telefonon sem sikerült elérni őket egyelőre. Így a cikk írásának pillanatában (május 8-án) még nem tudjuk, mikor nyit a Veli Bej Fürdő, a váci strand, illetve a veresegyházi fürdő.
 

Ne hagyjuk otthon az igazolványainkat

A fürdőket egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők használhatják.

Természetesen a védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttekkel érkező kiskorúakat is be fogják engedni.

A védettségi igazolvány mellet azoban a fürdők, szállodák stb. a személyi igazolványt is elkérhetik a 18 év fölöttiektől, hiszen az előbbi csak az utóbbival együtt érvényes. A 18 év alattiaknak szintén tudniuk kell igazolni az életkorukat valamilyen igazolvánnyal. Ez lehet diák igazolvány, személyi igazolvány vagy akár jogosítvány is azoknál, akik rendelkeznek ilyennel. Ettől abban az esetben lehet eltekinteni, ha egyértelmű, hogy a gyerek még nem töltötte be a 18 életévét, azaz pl. egy óvodásnak vagy kisiskolásnak nem kell igazolnia az életkorát.

A szolgáltatók (fürdők, szállodák stb.) felelőssége lesz, hogy ellenőrizzék, hogy a vendégek rendelkeznek-e védettségi igazolvánnyal, illetve nem töltötték be a 18. életévüket. Ellenkező esetben nagyobb összegű bírsággal, vagy bezárással kell szembenézniük. Így azoknak, akik abban reménykedtek, hogy lesznek majd olyan szállodák, esetleg fürdők, ahol oltási igazolvány nélkül is fogadnak vendéget, egyelőre várniuk kell. Az eddigi információk alapján úgy tűnik, hogy a védettségi igazolványra augusztusig szükségünk lesz, ha fürdőbe akarunk menni.

 

A fürdőkben nincs a tavaly májusihoz hasonló létszámkorlát, azonban a fürdőknek biztosítaniuk kell, hogy a nem egy háztartásba tartozó vendégek legalább 1,5 méter távolságot tudjanak tartani. Ezt a távolságot a jegypénztáraknál és egyéb helyeken, például a csúszdáknál való sorbanálláskor is tartani kell.

Ahogy máshol, a fürdőkben is törekedni kell a készpénzmentes fizetésre, és ha van mód rá, online vásároljuk meg a jegyünket előre.

Papucs is legyen nálunk

Ahogy fent írtuk, vendégként csak azok léphetnek be a szállodákba és a fürdőkbe, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, illetve a velük érkező kiskorúak. 

A fürdőkben a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása szerint nem kell a vendégeknek maszkot hordani, kivétel az olyan eseteket, amikor valamilyen oknál fogva nem tartható a 1,5 méteres távolság. Van azonban olyan fürdő, ahol megkérik a vendégeket, hogy a fedett terekben, amikor nem tartózkodnak medencében vagy szaunában, akkor hordják a maszkot. Ilyenek a Budapest Gyógyfürdő Zrt. kezelésében lévő fürdők (Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács, Paskál, Csillaghegyi). Ezekbe a fürdőkbe csak akkor engednek be, ha van nálunk papucs, illetve a belépéskor a bizonság kedvéért lázat is mérnek.

 

Betegen most se induljunk fürdőbe

Mindig is fontos szabály volt, hogy fertőző betegség, hasmenés esetén és lázasan ne látogassuk a fürdőket, azonban ez most fokozottan érvényes. Fertőző betegség nem csak a koronavírus lehet természtesen, hanem például valamilyen más légúti betegség vagy akár bőrbetegség. Egy hetet várjunk a fürdőlátogatással a tünetek megszűnése után.

 

Az alapos, szappanos előfürdő és a gyakori kézfertőtlenítés továbbra is fontos a fürdőkben.

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Családbarát mórahalmi wellness

Utazni, pihenni, wellnessezni mindannyian szeretünk, így a mórahalmi Elixír Medical Wellness Hotel***superior ajánlata tökéletes választás nyárra. Kedvezményes csomagajánlatok 2 fő részére svédasztalos félpanzióval, Medical wellness részleg és a Szent Erzsébet Gyógyfürdő korlátlan használatával.Megnézem