Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Már mehetünk fürdőbe - Mutatjuk, melyik fürdő van már nyitva és a többiek mikor nyitnak

2021. 04. 29. 18:54
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Május 1-től a fürdők is megnyithatták a kapuikat a védettségi igazolvánnyal rendelkezők előtt. Egyelőre még csak egy részük fogad vendégeket, de egyre többen jelentik be a nyitás várható időpontját. Naprakész listában és térképen mutatjuk, melyik fürdőbe indulhatunk akár már ma, és a többiek mikor nyitnak.

Ha arra kíváncsi, melyik fürdő van már nyitva és a többiek mikortól fogadnak vendégeket, görgessen a cikk végén található táblázatokhoz és térképhez!

 

Egy külön cikkben írunk arról, miért nem nyitott ki minden fürdő már az első napon.

 

Ebben a cikkben erről írunk:

- Csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket fogadhatják a fürdők, szállodák, uszodák
- Nem lesz a tavalyihoz hasonló létszámkorlát
- Minden szolgáltatás működhet az első naptól
- Maszk nem kötelező, de betegen most se menjünk fürdőbe
- A gyógyászatokat továbbra is mindenki látogathatja
- Mutatjuk, melyik fürdő van már nyitva
- Mutatjuk azt is, hogy a többiek mikor nyitnak várhatóan
 

Mit látogathatunk?

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők május 1-től látogathatják majd a mozikat, színházakat, táncos, zenés rendezvényeket, könyvtárakat, sporteseményeket, edző- és fitnesztermeket, jégpályákat, játszóházakat, kalandparkokat és vidámparkokat. Számukra nyitva állnak az uszodák, az éttermek belső helyiségei, a szállodák és a fürdők is. 


Ne hagyjuk otthon az igazolványainkat

Ezeket a szolgáltatásokat egyelőre csak azok vehetik igénybe, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Természetesen a védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttekkel érkező kiskorúakat is be fogják engedni.

A védettségi igazolvány mellet azoban a fürdők, szállodák stb. a személyi igazolványt is elkérhetik a 18 év fölöttiektől, hiszen az előbbi csak az utóbbival együtt érvényes. A 18 év alattiaknak szintén tudniuk kell igazolni az életkorukat valamilyen igazolvánnyal. Ez lehet diák igazolvány, személyi igazolvány vagy akár jogosítvány is azoknál, akik rendelkeznek ilyennel. Ettől abban az esetben lehet eltekinteni, ha egyértelmű, hogy a gyerek még nem töltötte be a 18 életévét, azaz pl. egy óvodásnak vagy kisiskolásnak nem kell igazolnia az életkorát.

A szolgáltatók (fürdők, szállodák stb.) felelőssége lesz, hogy ellenőrizzék, hogy a vendégek rendelkeznek-e védettségi igazolvánnyal, illetve nem töltötték be a 18. életévüket. Ellenkező esetben nagyobb összegű bírsággal, vagy bezárással kell szembenézniük. Így azoknak, akik abban reménykedtek, hogy lesznek majd olyan szállodák, esetleg fürdők, ahol oltási igazolvány nélkül is fogadnak vendéget, egyelőre várniuk kell. Az egyelőre nem ismert, hogy meddig fogják kérni a védettségi igazolványt, de több mint valószínű, hogy amint az oltottak száma elér egy bizonyos szintet, mindenki számára elérhetőek lesznek a lenti szolgáltatások.

 

A fürdőkben NEM lesz a tavalyihoz hasonló létszámkorlát

A fürdőkben nem lesz a tavaly májusihoz hasonló létszámkorlát, azonban a fürdőknek biztosítaniuk kell, hogy a nem egy háztartásba tartozó vendégek legalább 1,5 méter távolságot tudjanak tartani. Ezt a távolságot a jegypénztáraknál és egyéb helyeken, például a csúszdáknál való sorbanálláskor is tartani kell.

Ahogy máshol, a fürdőkben is törekedni kell a készpénzmentes fizetésre, és ha van mód rá, online vásároljuk meg a jegyünket előre.

 

Minden szolgáltatás működhet

Míg a járvány első hulláma után csak azokat a szabadtéri medencéket volt szabad üzembe helyezni, amelyeknek a vizéhez fertőtlenítőt lehet adni és az élményelemek nagy részét sem volt szabad beindítani, idén a fürdők teljes szolgáltatáspalettával indulhatnak újra.

Így a beltéri medencéket, csúszdákat, szaunákat is élvezhetjük már az első naptól.

 

Maszk nem kötelező, de betegen most se menjünk fürdőbe

Ahogy fent írtuk, vendégként csak azok léphetnek be a szállodákba és a fürdőkbe, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek, illetve a velük érkező kiskorúak. Nekik a szállodákban nem kell maszkot viselniük.

A fürdőkben sem kell a vendégeknek maszkot hordani, kivétel az olyan eseteket, amikor valamilyen oknál fogva nem tartható a 1,5 méteres távolság. Van azonban olyan fürdő, ahol megkérik a vendégeket, hogy a fedett terekben, amikor nem tartózkodnak medencében vagy szaunában, akkor hordják a maszkot. Előfordul olyan fürdő is (pl. a budapestiek), ahol megkövetelik a papucs használatát.

A személyzet azon tagjainak viszont hordani kell a maszkot, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Nekik is csak olyankor, amikor olyan területen tartózkodnak, ami a vendégek számára nyitva áll.

 

Mindig is fontos szabály volt, hogy fertőző betegség, hasmenés esetén és lázasan ne látogassuk a fürdőket, azonban ez most fokozottan érvényes. Fertőző betegség nem csak a koronavírus lehet természtesen, hanem például valamilyen más légúti betegség vagy akár bőrbetegség. Egy hetet várjunk a fürdőlátogatással a tünetek megszűnése után.

 

Az alapos, szappanos előfürdő és a gyakori kézfertőtlenítés továbbra is fontos a fürdőkben.

 

A gyógyászatokat továbbra is mindenki látogathatja

A gyógyászati részlegek sok fürdőben már hetek óta nyitva vannak, vagy akár be sem zártak. A gyógyászatok hasonló státuszt élveznek, mint a szakrendelők, azaz továbbra is fogadhatnak olyan vendégeket is, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. 

A gyógyászatokon azonban mindenkinek maszkot kell hordania továbbra is. Ez a védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre is igaz.

A szépészeti szolgáltatások is nyitva állnak mindenki előtt, azonban itt is kötelező a maszk viselése, és mindenkinek előre be kell jelentkeznie.
(Ez utóbbi igaz a gyógyászatokra is, de ez ott máskor is így van.)

 

Az alábbiakban néhány nagyobb fürdőt kiemelünk. Az ismert nyitási időpontok teljes listája lejjebb található.

 

Bükfürdőn már az első naptól fogadják a vendégeket

A Bükfürdő Thermal & Spa egy Facebook posztban már április 21-én bejelentette, hogy jól állnak a felkészüléssel és a hatósági engedélyek beszerzésével, és már április 29-től tudnak vendégeket fogadni. Eddig napig nem érte el az oltottak száma a 4 milliót, így két nappal csúszik a nyitás, azonban azt már tudni, hogy ezek a szolgáltatások elérhetőek:

  • A fedett gyógyfürdő 4 medencéje
  • A Szent Kelemen kültéri fedett gyógymedence
  • A 7/1. Kültéri gyógymedence
  • A 7/2. Buborékos medence
  • A Négy Évszak medence mind a négy medencéje (2 gyógyvizes, 2 forgatott vizű)
  • A 14. Kiúszós medence
  • Az élményfürdő és beltéri csúszdapark
  • A szaunavilág minden szolgáltatása

Azaz tulajdonképpen a téli üzemben eléthető medencékben fürdőzhetünk most az ország második legnagyobb fürdőjében.

 

Mórahalmon prémium zónával nyitottak

A mórahalmi fürdő is megelőzte a miniszterelnök bejelentését Facebook posztjával, amelyben arról számoltak be, hogy az első adandó alkalommal, ideális esetben akár április 30-án ki tudnak nyitni. Náluk is csúszott a nyitás egy napot.

Az üzemszünet alatt azonban egy prémium zónát is kialakítottak, amely egy 40 fős szaunát is magában foglal. Ezt most tudják először kipróbálni a vendégek.

 

Budapesten is tudunk már fürdőzni

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei kérdésünkre megerősítette, hogy 6  fürdőt május 1-én meg tudnak nyitni.

 

Információink szerint ezek a fürdők nyitnak az első körben:

Széchenyi, Lukács, Rudas fürdők, a csillaghegyi fürdő beltéri egységei, a Paskál a kültéri gyerekmedence kivételével, illetve a Gellért a kültéri hullámmedence kivételével.

 

Az Aquaworldben május 10-től tudunk csobbanni.

 

Pünkösdkor nyit a Palatinus és a Pesterzsébeti, június elején pedig a Pünkösdfürdői, a Római és a Csepeli strand, valamint a Dandár Fürdő.

 

Több kisebb uszodát is látogathatunk már, amelyek strandmedencével rendelkeznek. A 16. kerületi Erzsébetligeti és a 17. kerületi Újlak, és a 19. kerületi Kispesti uszodákat is látogathatjuk, azonban a szabadtéri medencéik még nem üzemelnek.

 

Tiszakécskén mindkét fürdő nyitva van

Az első naptól fogad vendégeket a Barack Thermal Resort Tiszakécskén. A terveik szerint a szálláshelyek, éttermek és gyógyászat elérhető lesz ekkor, ahogy a szaunavilág, két gyógyvizes medence, jacuzzi és beltéri gyerek medence is. Egy héttel később pedig a már a beltéri úszómedencében és az élménymedencében is mártózhatunk.

 

Hajdúszoboszló idén is tartotta magát a hagyományokhoz

A legtöbb strand régen megnyitotta a kapuit május 1-én. Néhány helyen, így a hajdúszoboszlói fürdőben is, őrzik ezt a hagyományt. Sőt, idén is sikerül tartaniuk magukat ehhez, hiszen a tervek szerint május 1-én, szombaton 9 órakor megnyitják a kapuikat.

Nem csak a strand, hanem a fedett egységek is ekkor fognak nyitni. Már ismert a nyitvatartás is. A gyógyfürdő 8-18 óra között, az Aquapalace 10-18-ig, az Árpád Uszoda pedig 7-21 óra között lesz nyitva. Ráadásul itt az árak sem emelkednek a tavalyiakhoz képest.

 

Leányfalun is fürdőzhetünk hamarosan

Korábban a Leányfalui Termálfürdő is a pünkösdi hétvégére tervezte kapuinak megnyitását, azonban a kiszivárgó hírek hatására felgyorsították a felkészülést és az engedélyek beszerzését. Reményeik szerint május 8-án készen állnak a vendégek fogadására.

 

Több helyen is több lépcsőben nyitják a fürdőt

A sárvári fürdőben május 3-án indulnak újra a gyógyászati kezelések a gyógy- és wellness központban, ekkor azonban a medencéket még nem tudjuk használni. Május 13-án nyílik a gyógyvizes szárny a belső és félig fedett gyógymedencékkel, élménymedencével és a szaunavilággal együtt. Május 20-án nyitják meg a közönség előtt a családi fürdőszárnyat és az uszodát. A strand az időjárás függvényében június elején nyílik majd.

 

A magyarhertelendi termálfürdő népszerű szaunaparkjában május 1-től szabad a pálya, a termálfürdőt azonban csak május 7-től használhatjuk majd.

 

A gyulai fürdőt  kiterjedt felújítási és karbantartási munkálatok közben érte a hír, hogy egy héten belül elvileg nyithatnának, így nem tudtak azonnal nekilátni a fürdő felkészítésének. A jelenlegi állás szerint május 22-én, azaz a pünkösdi hétvégén nyitják meg a kapuikat, azonban a szabadtéri strandmedencék (hullám medence, csúszdás medence, gyerek víziparadicsom) csak június 12-től lesznek használhatóak.

 

Sokan nyitnak pünkösdkor

A gyulai fürdőhöz hasonlóan Harkányban is pünkösdhöz időzítik a nyitást, de akkor még ők sem teljes kapacitással.

Ezen a hétvégén nyitnak a fürdők többek közt Lentiben, Agárdon, Tamásiban, Tatabányán és Siklóson is.

 

Vannak, akik júniusig kivárnak

A kisújszállási Kumánia az elsők között jelentette be a nyitás időpontját. Ők június közepétől várnak vendégeket. Ekkor azonban egy kunsüveg alakú, új, szabadtéri, gyógyvizes medence is a vendégek rendelkezésére áll majd. A fürdő gyógyászati szolgáltatásai addig is elérhetőek lesznek.

 

A Miskolctapocai Barlangfürdő is csak júniusra ígéri a nyitást, de azt ígérik, hogy ekkor már teljes biztonságban tudják fogadni a vendgeket. Ugyanekkor fog nyitni az ország legújabb élményfürdője az Ellipsum is. Itt még folynak a munkálatok.

 

Ezek a fürdők vannak már nyitva

Részletesen is mutatjuk azokat a fürdőket, ahová akár már indulhatunk is, mert fogadnak vendégeket.

A fürdőket a település neve szerinti csökkenő ABC rendben tüntettük fel. Érdemes a linkekre kattintani a bővebb információért, mert nem minden fürdő működik még teljes kapacitással.

A listát naponta frissítjük.

 

Fürdő

Település

Ajkai Kristályfürdő Ajka

Borbála Fürdő

Algyő

Aranykor Termálfürdő

Ballószög

Barcsi Gyógyfürdő Barcs
Békési Gyógyfürdő Békés
Békés Uszoda Békés
Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő Berekfürdő

Bogácsi Gyógyfürdő

Bogács

Budaörsi Városi Uszoda Budaörs

Csillaghegyi fürdő

Budapest

Dagály fürdő Budapest

Erzsébetligeti uszoda

Budapest

Gellért fürdő

Budapest

Kispesti Uszoda Budapest

Lukács fürdő

Budapest

Nyéki Imre Uszoda Budapest

Paskál fürdő

Budapest

Rudas fürdő

Budapest

Széchenyi fürdő

Budapest

Újhegyi Uszoda Budapest
Újlak Uszoda Budapest

Bükfürdő Thermal & Spa

Bükfürdő

Cserkeszőlői fürdő Cserkeszőlő

Aquaticum Debrecen

Debrecen

Demjéni Termáltó 

Demjén

Demjéni Termál Völgy Demjén

Nosztalgia Fürdő Egerszalók

Egerszalók

Saliris Egerszalók Egerszalók

Esztergomi Szent István Strandfürdő

Esztergom

Gyomaendrődi Gyógyfürdő Gyomaendrőd
Dr. Csépe György Uszoda Gyöngyös

Hungarospa Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló

Sá-Ra Termálfürdő Hegykő

Hévízi Tófürdő

Hévíz

Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda Hódmezővásárhely

Igali Gyógyfürdő

Igal

Jonathermál fürdő Kiskunmajsa

Kaposvári Virágfürdő

Kaposvár

Kehida Termál

Kehidakustány

Halasthermál Kiskunhalas
Hertelendi Termálfürdő Magyarhertelend
Makói Hagymatikum Makó
Marcali Fürdő  Marcali
Martfű Thermal Spa Martfű
Mátészalka Városi Uszoda Mátészalka

Mesteri Fürdő

Mesteri

Zsóry Fürdő Mezőkövesd

Mórahalmi Fürdő

Mórahalom

Flexum Thermal

Mosonmagyaróvár

Nagyatádi Gyógyfürdő

Nagyatád

Kanizsa Uszoda Nagykanizsa
Aquarius Élményfürdő Nyíregyháza
Sárkány Wellness Nyírbátor
Várkertfürdő egyelőre csak az uszoda
(termál nyitása 2021. május 22.)
Pápa

Aqua Barbara Termálstrand

Pusztaszentlászló

Sárrét Kincse Gyógyfürdő Püspökladány

Aqualand Ráckeve

Ráckeve

Napfényfürdő Aquapolis Szeged
Árpád Fürdő Székesfehérvár
Szekszárdi fürdő Szekszárd
Vizes Nyolcas Uszoda Szentendre

Szentesi Üdülőközpont

Szentes

Szerencsi Fürdő Szerencs

Barack Thermal Resort

Tiszakécske

Kerekdombi Termálfürdő

Tiszakécske

Túrkeve Termál

Túrkeve

Szilva fürdő

Vásárosnamény

Zalaegerszegi Uszoda (ideiglenesen kialakított uszoda) Zalaegerszeg
Zalakarosi Fürdő ZalakarosTérképen is mutatjuk a nyitva tartó fürdőket

 

Mikor nyit a többi fürdő?

A pillanatnyi állás szerint az alábbi fürdőkről áll rendelkezésre publikus információ. A listát naponta több alkalommal frissítjük.

A fürdők neveire kattintva több információt tudhat meg. Pl. azt is fentüntettük, ha a fürdő egyes részlegeit különböző időpontokban bocsátják a vendégek rendelkezésére.

 

Fürdő Nyitás várható időpontja
Akácliget fürdő, Karcag 2021. május 8.
Árpád Gyógy- és Strandfürdő, Békéscsaba  2021. május 8.
Bocskai fürdő 2021. május 8.
Csisztafürdő, Buzsák 2021. május 8.
Gyarmati Dezső Tanuszoda, Lakitelek 2021. május 8.
Jászszentandrás Termálfürdő  2021. május 8.
Kiskőrösi Fürdő 2021. május 8.
Leányfalui Termálfürdő 2021. május 8.
Szegedi Partfürdő 2021. május 8.
Akácliget fürdő, Karcag 2021. május 8.
Anna fürdő, Szeged 2021. május 10.
Aquaworld, Budapest 2021. május 10.
Brigetio Gyógyfürdő Komárom 2021. május 10.
Csongrádi fürdő 2021. május 10.
Füzesgyarmati Kastélypark Fürdő  2021. május 10. (termál)
2021. június 1.  (úszó és a tanmedencék) 
Kabai Gyógyfürdő 2021. május 10.
Selyemréti Strand, Miskolc 2021. május 11. (csak 2 medence)
Sárvári fürdő 2021. május 13.
Egri Termálfürdő 2021. május 14.
Egri Török Fürdő 2021. május 14.
Nagykátai Gyógyfürdő 2021. május 14.
(Strand nyitása: 2021. május 21.)
Szentgotthárdi fürdő 2021. május 14.
Tótkomlósi fürdő 2021. május 14.
Gyopárosfürdő 2021. május 15.
Zalaszentgróti Termálfürdő 2021. május 15.
Kecskeméti Fürdő 2021. május közepe
Szigetvári Gyógyfürdő 2021. május 18.
Harkányfürdő 2021. május 20.
Agárdi Termálfürdő 2021. május 21.
Lenti termálfürdő 2021. május 21.
Siklósi termálfürdő 2021. május 21.
Tatabányai Gyémánt Fürdő 2021. május 21.
(Uszoda nyitása: 2021. május 07.)
Hajdúnánási Gyógyfürdő 2021. május második fele
Pesterzsébeti Fürdő 2021. pünkösd
Palatinus Strand 2021. pünkösd
Csurgó Városi Uszoda 2021. május 22.
Gyulai Várfürdő 2021. május 22.
Thermal Spa Tamási 2021. május 22.
Tiszaörsi Fürdő 2021. május 22.
Tiszaújvárosi Gyógyfürdő 2021. május 22.
(Strand nyitása: 2021. június 26.)
Zalaegerszegi Termálfürdő 2021. május 22.
Kiskunfélegyházi Termálfürdő 2021. május 25.
Ceglédi fürdő 2021. május 29.
Miskolctapolcai Strand 2021. május vége
Selyemréti Strand, Miskolc 2021. május vége
Körmendi MJUS Thermal Park 2021. június 4.
Lipóti Termálfürdő 2021. június 5.
Csepeli Strandfürdő 2021. június eleje
Pünkösdfürdői Strand, Budapest 2021. június eleje
Római Strand, Budapest 2021. június eleje
Dandár Fürdő, Budapest 2021. június eleje
Csornai Termálfürdő 2021. június eleje
Kapuvári Flóra fürdő 2021. június eleje
Pollack Strand, Pécs 2021. június eleje
Annagora Aquapark, Balatonfüred 2021. június 12.
AquaCity Zalaegerszeg 2021. június 12.
Kumánia, Kisújszállás 2021. június közepe
Barlangfürdő, Miskolctapolca 2021. június második fele

 

Ha térképen is megnézné, melyik fürdő van nyitva, és a többiek mikor nyitnak, akkor kattintson az alábbi gombra.

 

Melyik fürdő mikor nyit 2021-ben?

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ajándék éjszaka 4=5!

Töltsön 5 pihentető éjszakát Cserkeszőlőn, és ebből 1 éjszakát fürdőbelépővel ajándékba kap! Foglaljon most! Megnézem