Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

4 új medence és egész éves nyitvatartás a Palatinuson

2017. 07. 14. 20:18
Forrás: Turizmus.com
Fürdőzés
4 új fedett medencével várja a látogatókat Budapest első szabadtéri fürdője, ahol 2,9 milliárd forintos beruházás eredményeként átadták az új wellnessrészleget.
Teljes pompájában fogadja a Margitsziget a vizes világbajnokság résztvevőit és az eseményre érkező turistákat – jelentette ki a főpolgármester a Palatinus beruházásának átadásán. Tarlós István felidézte, hogy már száz évvel ezelőtt is pezsgő fürdőélet zajlott a szigeten, köszönhetően az 1919 óta üzemelő, véglegesen 1921-ben megnyílt Palatinusnak, amely akkor 3 medencével és egy dunai ún. kosaras uszodával rendelkezett. Nagymedencéje több mint 5000 négyzetméteres vízfelületével Európában a legnagyobb volt. Népszerűségét jelzi, hogy már 1937-ben bővíteni kellett, ekkor épült a többi között a hullámmedence is. Legutóbb 2002-ben és 2013-ban bővítették, illetve újították fel egyes részeit.
A Bauhaus stílusú főépület az eredeti Janáky-féle tervek szerint újult meg, és korszerűsítették az erősen leromlott állapotú vendéglátó-kiszolgáló egységet is. Alagsorában wellnessrészleget alakítottak ki: itt egy 100 négyzetméteres, élményelemekkel felszerelt gyógyvizes medence, 60 négyzetméteres gyerekmedence, hideg és meleg vizes merülőmedence, szaunák (gőzkamra, geotermikus és finn szauna) kaptak helyet. Ezt gyógyászati egység (tangentor, szénsavas kádfürdő és gyógymasszázs) is kiegészíti később (várhatóan augusztus 15-től), szeptembertől pedig a beltéri medencék mellett egy kültéri temál- és egy 26 fokos úszómedence is várja a vendégeket.
4 új medence és egész éves nyitvatartás a Palatinuson
A megnövekedett szolgáltatások nyomán péntektől 200 forinttal drágul a belépő, 3000 forintra, de télen jelentősen alacsonyabb áron lesz majd látogatható a Palatinus. A Rudas, a Dandár, a Paskál és a Palatinus átfogó fejlesztése után a következő években következik a Csillaghegyi strand (2018), a pesterzsébeti fürdő (2019), a Király (2020) és a Gellért (2021-22) átalakítása, felújítása.