Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Hamarabb felépülhet a vízi élménypark Győrben

2019. 02. 20. 13:33
Forrás: kisalfold.hu
Fürdőzés
Kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány a győri beruházást, amely azt jelenti, hogy a modern vízi élménypark építése már idén elkezdődhet.
A győri Rába Quelle Gyógy-, Termál- és Élményfürdő korszerű és látványos vízi élményparkká alakítása a következő években a Modern Városok Program keretében ,Győrben megvalósuló 18 beruházás egyike. A fejlesztés jelenleg az előkészítés fázisában van, de a folyamat felgyorsulhat azáltal, hogy a kabinet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította. A kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben – olvasható a kisalfold.hu-n.
Dr. Sipos Gertrúd, a győri polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási főosztályvezetője a Kisalföldnek részletezte e döntés háttereit. Az építéshatósági szabályok alapján építési engedély csak egy telekre adható, a strand pedig 25 különböző helyrajzi számon helyezkedik el. A telkek összevonása egyrészt rendkívül hosszadalmas lenne, másrészt jogi akadályokba ütközne, ugyanis a terület keleti és északi részén elsőrendű árvízvédelmi mű található, amely kizárólag a magyar állam tulajdonában állhat. A kormányhatározat lehetővé teszi, hogy a létesítendő építmények több ingatlanon, illetve építési teleknek nem minősülő részen helyezkedjenek el. A projekt megvalósulását az is gyorsítja, hogy a határozat 8–15 napos hatósági eljárási határidőket szab meg a hagyományos eljárásban érvényes 30–75 nappal szemben.

Átadásra két év múlva kerülhet sor

A Kisalföld a beruházás ütemezésével kapcsolatban Páternoszter Piroskát, a Modern Városok Program győri polgármesteri biztosát idézte, miszerint először a vízi élménypark kiviteli tervei készülnek el, tavasszal. Ezt követően az önkormányzat elindítja a feltételes közbeszerzési eljárást, mely eredményességét követően a kormánnyal kötik meg az erre a projektre vonatkozó támogatói okiratot, tekintve, hogy a fejlesztés költségeit az állam fizeti. A kivitelező optimális esetben ősszel kaphatja meg a munkaterületet. A munkálatok nagyjából két évig tartanak, így az átadás 2021-ben várható. Előreláthatóan a strand 2020 nyarán zárva lesz. Páternoszter Piroska ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az óvodai és iskolai csoportok úszásoktatásának helyet biztosító sátras uszodát addig szeretnék nyitva tartani, ameddig csak lehet.
Hamarabb felépülhet a vízi élménypark Győrben

Szódásszifon a látványelemek között

A beruházás részleteiről továbbá azt is tudni lehet, hogy a felújítás a szabadtéri strandrészen kívül a fedett élményfürdőt is érinti majd. A tervek szerint a szauna- valamint a pihenőrészleget is bővíteni fogják, a gyerekek két szintes, közel 500 négyzetméteres élményfürdőt kapnak. Az elavult sátras uszodát egy 25 méteres úszómedencével, és egy tanmedencével fedetté alakítják. A fürdő előtti tér is megújul, többek között új parkolóhelyeket is kiépítenek. Az újonnan megépülő élményelemek talán legérdekesebb eleme a szódásszifon formájú csúszdatorony lesz, amely elképzelés abba a koncepcióba illeszkedik, hogy az újdonságok valamilyen módon kötődjenek Győrhöz. (A szódavíz magyarországi gyártása egyébként a Győrhöz több szálon kötődő Jedlik Ányos nevéhez fűződik.)
A cikkben bemutatott látványtervek forrása: kisalfold.hu
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ajándék éjszaka 4=5!

Töltsön 5 pihentető éjszakát Cserkeszőlőn, és ebből 1 éjszakát fürdőbelépővel ajándékba kap! Foglaljon most! Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide