Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Szilveszterezzen fürdőbenSzilveszterezzen fürdőben További ajánlatok

Háromszorosára bővítik az újranyitó pesterzsébeti fürdőt

2018. 02. 19. 19:50
Forrás: Világgazdaság
Fürdőzés
Hárommilliárd forintból újítják fel a pesterzsébeti jódos-sós fürdőt. A teljes körű felújítás és bővítés január végén kezdődött. A fürdő termál részlege idén, a strand jövőre nyithat ki.
13 éve zárt be az egykor jódos-sós vizéről híres, a Soroksári-Duna bal partján álló pesterzsébeti fürdő, melynek újranyitásáról és felújításáról a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. már hét éve döntött – tudta meg a Világgazdaság a BGYH Zrt. értékesítési és marketingigazgatójától, Czinege Szilviától.
A tervek szerint decemberben már megnyitják a fedett gyógy- és élményfürdő részleget, a kültéri stand átadása a 2019-es szezonra várható. Teljes körű felújításról és bővítésről van szó, a régi fürdőépület területének több mint háromszorosa fog megépülni. A fürdő markáns eleme, a jódos-sós víz a fejlesztésben a gyógyszolgáltatások erősítése révén is hangsúlyos szerepet kap, szakorvosi és szakasszisztenciai jelenlétet is terveznek oda.
Olvasta? Írtunk már arról, miért különleges, ritka kincs a jódos termálvíz. Korábbi cikkünket itt olvashatja el.
Megtartják az épület jellegzetes, török kort idéző kupolarészét. A strand egy 25 méteres úszómedencével, egy gyerekmedencével és egy hullámmedencével bővül. A fürdőt Dunával is összekötik majd, így teremtve közvetlen megközelítési lehetőséget.
Háromszorosára bővítik az újranyitó pesterzsébeti fürdőt
Fotó: Pályi Zsófia/origo.hu
A strand területére tervezett büfék közül több is a Duna-sétányra fog nyílni. A fürdő területén belül száz férőhelyes parkolót alakítanak ki, a fürdő környezetében tervezett további változtatásokról, például újabb száz parkolóhelyről még folynak az egyeztetések a helyi önkormányzattal. Végeredményként egy újabb, egész évben nyitva tartó termálfürdővel bővül Budapest kínálata.
Nyitókép forrása: vg.hu.