Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Megnyílt a pesterzsébeti fürdő strandrésze – Képekkel

2019. 07. 10. 18:45
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Noha a zárt termálfürdő rész tavaly december óta üzemel, a kinti strandrész megnyitására, ezzel a teljes komplexum átadására 2019. július 10-én került sor. Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- és Strandfürdő a főváros legújabb, tizenhárom medencés, egész évben üzemelő fürdője.
Budapest egyetlen jódos-sós vizű gyógyfürdőjét – veszteséges működése miatt – évekkel ezelőtt bezárták: a strand 2001, a gyógyfürdő 2005 óta nem fogadott vendégeket. A felújítási munkálatok 2018 elején kezdődtek, a zárt termálfürdő rész 2018 decemberében 4 kicsi medencével és 3 szaunával nyitották meg. A strandrészt és ezzel a teljes komplexumot Tarlós István Budapest főpolgármestere és Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója 2019. július 10-én adta át.

Tizenhárom medence és szaunavilág

A felújítás keretében egy tizenhárom medencés, egész évben üzemelő gyógy- és élményfürdőt alakítottak ki. Modernizálták helyi védelem alatt álló, kupolás áltörökfürdő részt és egy 4.300 négyzetméteres új épülettel is bővült a létesítmény.
A fedett térben tíz medence – jódos-sós vizű termálmedence, termálmedencék, gyerekmedence, kiúszós élménymedence, a terápiás részlegen súly- és kádfürdők, merülőmedencék és Kneipp-medence – várja a látogatókat, míg a kinti részlegen – a felújított hullámmedence mellett – helyett kapott egy gyerek- és egy úszómedence is. A szaunavilág a teljes megnyitás után külön zónaként üzemel majd.
Megnyílt a pesterzsébeti fürdő strandrésze – Képekkel
A strand nagyon napos, de sok napozóágy is van
A fürdő területén egy 120 parkolóhely létesült és a fürdő környezetében is további változások lesznek. Ezekről jelenleg is folynak az egyeztetések a pesterzsébeti önkormányzattal. A tervek szerint a közelben még 100 parkolóhelyet hoznak létre.
Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezérigazgatója elmondta, a fürdő déli, hátsó része még zárva marad, annak fejlesztésén még gondolkodnak. A forgalom függvényében döntik majd el, hogy ezen a területen mi valósuljon meg.
Megnyílt a pesterzsébeti fürdő strandrésze – Képekkel
Hullámmedence
Budapest egyetlen jódos-sós vizű gyógyfürdőjét 3,4 milliárd forintból újították fel.
A medencék típusát, hőfokát és a szaunák fajtáit itt tanulmányozhatja.
A fürdő nyitvatartása, beleértve az ünnepi nyitvartást, is itt tekinthető meg.
Ide kattintson, ha a fürdő elhelyezkedésére kíváncsi.

Még több kép a strandról és a fedett fürdőről ide kattintva található.

A fürdő gyógyvize Budapesten egyedülálló típusú, jódot, konyhasót és brómot is jelentős mennyiségben tartalmazó hévíz. Ez a fajta víz mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok kezelésére alkalmas, ráadásul a jód keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, a bróm pedig idegnyugtató, stresszoldó hatásáról ismert.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Pihentető wellness Tapolcán

Töltsön pár napot a Balaton-felvidék szívében, kattintson a Hunguest Hotel Pelion kedvezményes ajánlatáért!Megnézem
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide