Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Nyakig sörben fürdőzhetünk a Széchenyiben

2016. 07. 25. 07:29
Forrás: hvg.hu
Fürdőzés
Mostantól itthon is lubickolhatunk a sörben: BeerSpa nyílt a Széchenyiben. A sör nem csak korsóból lehet üdítő, de dézsában is, legalábbis a BeerSpa jelenségét itthon is meghonosító vállalkozó szerint a sörfürdő csökkenti a stresszt, jót tesz a bőrnek, de még a vérkeringést is javítja. És persze sörözni is lehet közben.
A sörfürdőzésnek évszázados hagyománya van, például Prágában, de persze nem szó szerint a sörben lehet megmártózni, hanem a söralapanyagokkal – komlóval, malátával, élesztővel – dúsított termálvízben. Erre néhány hete már a Széchenyi fürdőben is van lehetőség, ahol az egykori Kirakat bisztró üzemeltetői nyitották meg sörfürdőjüket. „A Kirakat bisztró után szerettünk volna valami újdonságba fogni, ami lehetőleg nem az éjszakai élethez köthető, de mivel az utóbbi évben megszaladtak az ingatlanárak, nem találtunk olyan helyet, amit ki tudnánk bérelni. Ekkor bukkantunk rá egy állami pályázatra, amiben fürdők helységeit adták bérbe. Ezzel párhuzamosan találkoztam a sörfürdőzés jelenségével, amit ki is próbáltunk Prágában és megpályáztuk a lehetőséget.” – mesélte el a hvg.hu kérdésére Szarvas Olivér, a BeerSpa egyik tulajdonosa.

Hat darab, 1000 literes dézsában merülhetünk sörbe

Egyedüli pályázóként meg is kapták a helyiséget, sőt a fürdő Szarvas szerint külön örült, hogy nem olyan üzlet költözik be, amely nem konkurál a Széchenyi saját szolgáltatásaival, például egy masszőr vagy halpedikűr, hanem egy, az országban egyelőre páratlan vállalkozás. „Nem volt olyan egyszerű a megvalósítás, mint gondoltuk, a hat darab, egyenként 1000 literes dézsa miatt statikust kellett hívni, új vezetékrendszert kiépíteni, mert a sörfürdőhöz szűrt termálvizet használunk” – mesél a vállalkozás nehézségeiről Szarvas.
Nyakig sörben fürdőzhetünk a Széchenyiben

Minden vendég után cserélik a 36 fokos vizet, amivel 4 perc alatt töltik fel a dézsát, amiben egy főnek 7625 forint, kettőnek 12 200 forint egy 45 perces lazulás, ami alatt cseh sört csapolhatnak maguknak a vendégek. A várakozásokkal ellentétben eddig nem a romkocsmák miatt idelátogatók, vagy megszállott sörszakértők vették igénybe a szolgáltatást, inkább párocskák, családok élnek a sör jótékony hatásaival.
Képek forrása: thermalbeerspa.com
Fürdőajánló
Széchenyi Gyógyfürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Nyári füdőtippek

Tombol a nyár! Élvezze a strandmedencék, csúszdák, a melengető termálvíz, a kényeztető wellness kezelések és a széleskörű gyógyszolgáltatások különleges hatását! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem