Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Budapesti szaunakörkép: a leghangulatosabbtól a legbulisabbig

2020. 01. 10. 08:22
Forrás: termalfurdo.hu
Szauna
Egyedülálló geotermikus, termál-kaszkád, orosz vagy ördögszaunákban melegedhetünk, péntek éjszakai és vasárnap délutáni szaunafelöntéseken vehetünk részt, az egyikből kitekinthetünk a Dunára, a másikban pedig naturista módon hódolhatunk a szaunázás iránti szenvedélyünknek. Összeállításunkban azok a fürdők szerepelnek, ahol szaunázhatunk is.
A fürdők és uszodák a szaunák száma szerint növekvő sorrendben szerepelnek az összeállításban.

Csepeli Strandfürdő

A csepeli fürdő külön álló szauna faháza 06.00 és 17.30 óra között működik, télen-nyáron üzemel, így egész évben pihenhetnek, relaxálhatnak az idelátogató vendégek. Saját hideg vizes merülő medence teszi még élvezhetőbbé a szaunázás felemelő érzését.
Csepel fürdő szauna
Csepeli Strandfürdő szaunája

Bókay Park Uszoda és Strand

A Bókay-kert ősparkjának egyik legrégebbi, környezetbe illeszkedő sportlétesítménye a Park Uszoda, ahol egy nagy úszkálást követően melegedhetünk a finn szaunában.

Nyéki Imre Uszoda

Ha a 11. kerületi Nyéki Imre Uszoda található hozzánk a legközelebb, akkor szerencsénk van, ugyanis azon kevesek egyike, ahol nem kell külön fizetni a 2 finn szauna használatáért. A fedett rész egész évben nyitva tart, a 33 m-es úszómedencével és a tanmedencével.

Dandár Gyógyfürdő

A 3 fedett és 2 télen is nyitott termál- és gyógymedencék  36 °C- 38 °C – os vizében garantáltan nem fogunk fázni a Dandárban, de ha még melegebb kalandokra vágyunk, próbáljuk ki a mini szauna világ szaunáját és gőzkamráját, ahol még jégkása adagolót is találunk.

Újlak Uszoda

A 17. kerületben lévő Újlak Uszodában két szauna helységben egy időben akár húszan is hódolhatnak a forró levegő áldásos, szívet lelket melengető hatásának. A kétszemélyes infraszaunát külön térítés ellenében vehetik igénybe a relaxálni vágyó vendégek. Emellett álló és fekvő szoláriumokban is melegedhetnek.

Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

A csodaszép Gellért öt beltéri termálmedencéje mellett két merülőmedence várja a fürdőzőket, a sportolni vágyók pedig egy úszómedencében csillapíthatják a mozgás iránti igényüket. Ezt követően izmainkat ellazíthatjuk egy szaunában, egy gőzfürdőben vagy egy hőlégkamrában.
Gellért fürdő szauna
Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

Király Gyógyfürdő

Budapest egyik legrégebbi törökfürdője, a Király Gyógyfürdő 3 gyógymedencével, 1 jakuzzival, 1 merülőmedencével, 2 hőlégkamrával és egy gőzkamrával várja fagyos vendégeit egy igazán autentikus, török környezetben. A hőlégkamrában javasolt tartózkodási idő 10-15 perc.

Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő

A Palatinus alagsorában kialakításra került egy wellnessrészleg, ahol egy 100 négyzetméteres, élményelemekkel felszerelt gyógyvizes medence, egy gyerekmedence, hideg és meleg vizes merülőmedence, valamint szaunák (gőzkamra, geotermikus és finn szauna) kaptak helyet. A geotermikus szaunában a fali panelen befolyó termálvíz melegíti a helységet, melyet a falak mellett elvezetnek. A lehűlt vizet a szaunázás után az épület fűtésére használják. A helység nem fa-, hanem kőborítású, a páratartalom jóval magasabb, mint a finn szaunában.
Palatinus fürdő szauna
Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő finn szaunája

Dagály Gyógy-, Strandfürdő és Uszoda

A Dagály fedett Kneipp-medencéi és jakuzzija mellett a szabadtéri úszó-, gyógy- és termálmedencéit is használhatjuk egész évben. A wellness részlegen hideg merülőmedence, finn szauna, infraszauna, gőzkamra, sószoba, és tepidárium is található.

Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- és Strandfürdő

A régi-új pesterzsébeti fürdő szaunarészlegén egy só- és infraszaunát (45-50 C), egy gőzkabint (45-50 C), egy kisebb (80-90 C) és egy nagyobb finn szaunát (80-90 C) alakítottak ki. Az utóbbi különlegessége a nagy mérete, ami miatt komolyabb szaunaprogramok megtartására is alkalmas, illetve egy olyan megoldás, amely a megfelelő páratartalom biztosítását hivatott megoldani. A testünket egy dézsazuhannyal és a gőzkabin mellett található jégkút segítségével hűthetjük le. Meleg-hidegvizes merülőmedencék és Kneipp taposó is a része a szaunavilágnak, mely külön zónaként üzemel, külön belépőjeggyel illetve kiegészítő belépőjeggyel látogatható. Minden pénteken estétől éjjel 2 óráig Sauna Partyt rendeznek a szaunában, minden héten más tematika alapján állítják össze a hangulatos szaunafelöntéseket.
Pesterzsébeti fürdő szauna

Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- és Strandfürdő finn szaunája - Kép forrása


Irgalmasok Veli Bej Fürdője

14 év alatti gyerekekkel ne induljunk neki a Veli Bejnek, azonban 5 medencéje, jakuzzija, két gőzkamrával, finn és infraszaunával, masszázszuhanyokkal, jégkészítő géppel a felnőttek egyik kedvenc budai fürdője lehet.

Paskál Gyógy- és Strandfürdő

Egész évben nyitva tart a Paskál fürdő, ahol egy tanmedence, egy gyerekmedence, egy gyógymedence és egy kinti-benti, vízi bárral üzemelő élménymedence is helyet kapott a szaunák, kezelőhelyiségek, valamint egy speciális, geotermikus szauna mellett. A finn szauna 6 személyes, a geotermikus 8, az aroma gőzkabin 12, a panorámás 30.
Paskál fürdő szauna
Finn szauna a Paskál Gyógy - és Strandfürdő

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

A Csillaghegyi fürdő első emeletén egy 33x25 méretes úszómedence, egy tanmedence valamint egy finn- és egy infraszauna kapott helyet, így ha nem feltétlen szaunázni készülünk, érdemes ebbe a zónába jegyet váltani. Azonban az ötödik és egyben legfelső emeletet egy igazán különleges szaunavilág foglalja el, ahol egy aroma szauna, ördög szauna, gőzkamra, nagyméretű panorámás finn szauna, dézsás sófürdő, bioszauna is található. A szaunák mellett egy hideg és egy forróvizes merülőmedence és egy 36 fokos ülőmedence található még. A szauna részleg és a fürdő egyik különlegessége a panorámaterasz és az ott található panoráma medence. Minden vasárnap 15:30-tól 50 percenként szaunafelöntéseken vehetünk részt.

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

A Rudas szaunavilágában számos szolgáltatás (finn szauna, aromaszauna, kamillás hőlégkamra, gőzkamra, sószoba és élményzuhany) teszi teljessé a fürdőzés élményét. Termál-, gyógymedencék-, úszómedencék biztosítják a kikapcsolódást és összesen 10 szauna a felmelegedést. A három részlegre három külön belépőt (vagy kombináltat) válthatunk, és mindháromban találunk szaunát. A piros mozaikos, barlangszerű gőzkabin a város leghangulatosabbja, télen gyakori a mentolos-aromás levegő, panorámaszaunájából pedig a Duna és az Erzsébet-híd is szemünk elé tárul.
Rudas fürdő szauna
Rudas Fürdő gőzkabinja

Széchenyi Gyógyfürdő

A Széchenyi 10 szaunát kínál az ide látogatóknak. Legkülönlegesebb talán a termál-kaszkád kabinja, ami a szaunázás és a gőzfürdőzés között képvisel átmenetet. A termálvízzel üzemeltetett kaszkád párásítja a teret, telítve azt a termálvíz átható illatával és kevésbé terheli meg a szervezetet. A termál részlegen még felfedezhetünk 3 gőzkabint, melyek között van nedves és sóinhalációs is. Emellett aroma és fényszauna is van még itt. A gőz részlegen vulkán szauna, az uszoda részlegen pedig 2 db 80-100 °C-os szaunát találhatunk.

Aquaworld Resort Budapest

Az Aquaworld szaunavilága Budapest egyik legnagyobbja – a fürdő forgatagától elkülönítve – a nyugalom szigete, a testi-lelki egészség megteremtésének helyszíne. 11 különböző egység kalauzol bennünket a szaunakultúra rejtelmeibe. Amiket kipróbálhatunk: finn szauna, orosz szauna, 2 gőzkabin, 1 bio szauna, 1 aroma szauna, 1 infrakabin, 1 kristály szauna, 1 tepidárium, jégkamra, só kamra, merülő medence, Kneipp medence. Rendszerint tematikus szaunaszeánszokon lehet részt venni. Szerdán, csütörtökön és pénteken 10:00-tól zárásig az Aquaworld szaunarészlege fürdőruha nélkül, lepedőben vagy törölközővel vehető csak igénybe!

Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

Az egyik legtöbb szaunával a Lukács büszkélkedhet, szám szerint 11 különféle szauna áll a melegedni vágyók rendelkezésére. Sókristály szauna, aroma gőzkabinok, infraszauna, finn szaunák, naturista szauna, tepidárium, jégkamra, hőlégkamra, bioszauna. Ezekből válogathatunk, ha ide is váltunk karszalagos belépőt. A szaunavilág hétfőnként 14 órakor nyit. Keddtől vasárnapig 9 órától 21 óráig tart nyitva. Felöntések minden nap 11, 14, 16, 18 és 20 órakor kezdődnek (hétfőn 14 órától).
Lukács fürdő szauna
A Lukács Gyógyfürdő egyik szaunája
Nyitókép: Rudas Gyógyfürdő és Uszoda
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...