Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Fürdőprogramok fürdőzésen innen és túl

2017. 07. 03. 08:03
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Fürdőprogram fürdő utánra is? Ha jól körülnéznek, Budapesten ez is lehetséges. Érdemes végigböngészni az ajánlatokat: jöhet a termál villamos, a fürdőket bemutató esti séta, egy jó medencés buli, vagy egy film, amely egy távoli fürdőbe repít.

Termál villamos

Ha valaki „nem akárhogyan” szeretne megérkezni Budapest fürdőibe, vagy esetleg szeretné egy romantikus ódon nosztalgia villamosról megcsodálni az építészeti remekeket, már ezt is megteheti. A világon egyedülálló módon a BKK elindította  Termál villamosra keresztelt nosztalgiajáratát, amely hétvégenként a fonódó budai villamos vonalán szállítja az utasokat a leghíresebb budai termálfürdők érintésével. A Szent János Kórház–Rudas fürdőLukács fürdő–Szent János Kórház vonalán körjáratként közlekedő Termál villamosról a Parlament épületével büszkélkedő pesti oldal panorámájában is gyönyörködhetnek a nosztalgiázók. A villamos a Szent János Kórháztól indulva jut el a híres Rudas fürdőig, ahonnan a Dunával párhuzamosan az Erzsébet híd, a Lánchíd, majd a Margit híd alatt áthaladva jut el a Szent Lukács Gyógyfürdőig. A menetrendről itt tájékozódhatnak.

Éjszakai medence party

Ha valaki jobban szereti a pörgős estéket, annak az Aquaworld Resort And Spa medencéiben és csúszdái között a helye. A kimerítő, kánikulában töltött munkanap után kellemesen hűsölhetünk, bulizhatunk, kipihenhetjük magunkat vagy épp ráhangolódhatunk a hétvégére. Fél hattól éjfélig tart a buli, amelyen Chill out DJ-vel, koktélokkal, masszázzsal, szaunaszeánszokkal várnak minket a megjelölt időpontokban, amelyet megtalálnak a fürdő honlapján. Persze ha sűrűbben szeretné érezni az éjszakai holdfény sugarát fürdőzés közben, arra is van lehetőség, a Rudas fürdő minden pénteken és szombaton hajnali négyig várja éjszakai fürdőzésre a látogatókat.
Fürdőprogramok fürdőzésen innen és túl
Aquaworld Resort And Spa

Fürdőmúzeum

Ha már ennyire szeretünk fürdőzni és büszkék vagyunk fővárosunk gyönyörű történelmi fürdőire, érdemes egyszer megnézni, honnan és hogyan is indult mindez. Az Aquincumi múzeum fürdőmúzeumában a Thermae Maiores romjai között erre is van lehetőség. A múzeum a Flórián téri aluljáróból nyílik, a fürdő múzeumban ingyenesen tekinthetők meg az ókori római fürdő maradványai, az Aquincumi Múzeum nyitva tartási idejével megegyezően.

Történelmi „termál séta”

Ha már a fürdőmúzeumban vagyunk, érdemes ráhangolódni egy Budapest fürdői bemutató városnéző sétára is. A szervezett, idegenvezetővel kísért kirándulás ugyanis innen indul. A római fürdőtől a török emlékeken át egészen a monarchia szokásaiig vezet a túra. Ha végigjárjuk, már nemcsak üres szófordulat marad számunkra a „Budapest, a fürdők városa” szlogen!

Fürdős nyomozás gyerekeknek

Szeretnék, ha gyerekeik is többet tudnának a fürdőkről, amelyekben olyan jót pancsolnak anyuval, apuval vagy éppen a nagyszülőkkel? Nyulász Péter BerGer Szimat sorozatának a Fürdők réme címe kötete izgalmas sztorival körítve, a gyerekek nyelvén mesél Budapest „fürdős” múltjáról. Nyulász Péter mesés detektívsorozata egy budapesti magánnyomozó iroda rokoni és baráti társaságának kacagtatóan humoros és fordulatos kalandjairól szól. A mesés történet egyedi jellegzetessége, hogy főszereplő gárdája a kilenc magyar kutyafajtát jeleníti meg, és a további szereplők is valós kutyafajták jellegzetességeit viselik. Ezen felül a kalandok valós helyszíneken játszódnak, így a sorozatban így kiemelkedő szerepet játszik a képi világ. Ezt Ritter Ottó, animációs filmrendező és karaktertervező alkotta meg.
Fürdőprogramok fürdőzésen innen és túl

Film a fürdőről

Végül, ha gondolják, akár otthon esti programként is „maradhatnak a fürdőben”. Csak meg kell szerezni hozzá Ferzan Ozpetek Hamam- a Törökfürdő című filmjét. A sztori szerint Francesco a magabiztos és független fiatal építész feleségével, Mártával dolgozik Rómában. Egy nap levelet kap a Török Nagykövetségtől, amelyben harminc éve Isztambulban élő nagynénje haláláról értesítik. Felesége sürgetésére odautazik, és kiderül, hogy öröksége egy törökfürdő. A kezdeti idegenkedés után egyszerre csak magával ragadja ez a világ, amely teljesen más, mint az addig megszokott életstílusa. Hogy mi a folytatás? Ha gondolják, nézzék meg a filmet.
Borítókép: Termál nosztalgiavillamos (forrás: BKK)