Aktuális akciók
Pünkösdi ajánlatokPünkösdi ajánlatok Tavaszi akciókTavaszi akciók Hétköznapi ajánlatokHétköznapi ajánlatok További ajánlatok

Már látogatható hazánk legrégibb víztornya

2017. 04. 05. 20:20
Forrás: travelo.hu
Útitárs
Április 1-jét követően, minden hónap első szombatján bárki felsétálhat a szegedi víztoronyba. Ezeken napokon 10 és 16 óra között egészen október végéig látogatható az izgalmas, építészetileg is különlegességnek számító torony.
A látogatáshoz előre regisztrálni csak tíz főnél nagyobb csoportoknak kell.
A Szent István téri víztorony a legelső vasbeton víztornyok egyike, évtizedekig szolgált mintaként a későbbi víztoronyépítésben. Ma a legidősebb, működő, vasbetonból készült víztoronynak számít Magyarországon  - olvasható a Szegedi Vízmű oldalán. A víztoronyban a szikvíz készítésével kapcsolatos kiállításokat, festményeket, rajzokat és fotókat lehet megnézni, a torony kilátószintjén pedig Szeged panorámájában gyönyörködhetünk.
A víztoronyba a felnőtt belépő 610 forint, a diák és a nyugdíjas jegy 400 forint, 6 év alatti gyerekeknek pedig ingyenes. Ugyanakkor a Szegedi Vízmű Zrt. által évente 2 alkalommal megrendezett nyílt napi rendezvényén, a pénteki napokon a torony továbbra is ingyenesen, szombaton és vasárnap pedig egységesen 220 forintos belépőjeggyel látogatható. Jegyeket a szegedi Tourinform Dugonics téri és Széchenyi téri irodáiban, vagy nyitva tartási idő alatt a víztoronyban lehet vásárolni.
TIPPÜNK: A különleges víztornyon kívül is számtalan érdekesség akad Szegeden. Kattintson a további nevezetességekért: Szegedi látnivalók.
Borítókép: azutazo.hu

Szóljon hozzá