Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

Fürdők, ahol ledobhatja a textilt

2017. 04. 18. 19:32
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A szauna legnagyobb rajongói szerint a forró kamra hatása csak ruha nélkül az igazi. Magyarországon sokan még idegenkednek a meztelen szaunázás örömeitől, de egyre több fürdő biztosít már erre is lehetőséget. 
Nyugat-Európában ma már természetes a meztelen szauna használat, nagyon sok fürdőkomplexumban nem is engedélyezik fürdőruha viselését a kabinokban. Itthon is már egyre több ilyen lehetőséget találunk. Összegyűjtöttünk néhány fürdőt, ahol bárki meggyőződhet róla, a szauna tényleg meztelenül az igazi!
 
A szauna hatása valóban akkor érvényesül leginkább, ha semmilyen ruhát nem viselünk. A fürdőruha nagymértékben akadályozza a test egyenletes felhevülését és viselésével a lehűlés is hosszabb időt vesz igénybe. Ráadásul legtöbben méregtelenítés végett megyünk a szaunába, és a fürdőruha bizony nem segíti ezt a folyamatot, ugyanis felfogja a verejtéket, így a méreganyagok egy része így visszajut a fürdőruháról a bőrön keresztül a szervezetbe. A ruha nélküli állapot nagy előnyt jelent a szauna használata során, mivel a bőrfelületen kialakul egy védőburok, ami lehetővé teszi az egyenletes felhevülést, majd a hűtés során sokkal gyorsabban megszűnik a túlhevített állapot.
 
Érdemes olyan szaunát választani, ahol a vendégek rendelkezésére áll természetes anyagból készült törölköző vagy egyéb szőtt textília, valamint a szauna úgy van kialakítva, hogy annak szűrt megvilágítása legyen, ami hozzájárul az intimitáshoz. Magyarországon - ha csak időszakosan is - már több fürdőben működik ruha nélküli szauna részleg, ahol a naturális forróság itthon is kipróbálható!


Budapesten, az Aquaworld Resort nemcsak fantasztikus csúszdái és sodró folyosói, de szauna szeánszai miatt is nagyon kedvelt a fürdőrajongók körében. Az Aquaworld szauna részlege minden szerdán, csütörtökön és pénteken meztelen szaunaként működik, a fürdőruha használata ilyenkor nem megengedett. A szauna szeánsz a jó hangulat és a jó közérzet "szellemét" idézi meg a száraz-, illetve gőz szaunában. A szeánszok ideje alatt a szaunamester bent tartózkodik a vendégekkel a szaunában, fokozatosan hevíti fel a kabint az aromás ráöntésekkel a kályhára, igyekszik a személyre szabott ventilációt biztosítani, a vendégek körül szauna zászlója és törölközője segítségével kavarja a forró levegőt. Egy-egy program időtartama maximum 12-15 perc, de bárki aki úgy érzi elég volt számára, nyugodtan elhagyhatja a szaunát. Ezt követi a lehűlés, majd pihenés, relaxáció.
Fürdők, ahol ledobhatja a textilt

 
A ruha nélküli szaunázás egyik úttörője volt Magyarországon a Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum. Az itteni szaunában a férfiak és a nők által használható részek nem különülnek el. Szaunázni csak fürdőruha nélkül, törölköző, lepedő igénybevételével szabad. Egy nyugodt, alapos szaunázás körülbelül 3-4 fordulóból áll, és nagyjából másfél óráig tart. A bükfürdői termálfürdőben egészséges italokkal segítenek a folyadékvesztés pótlásában. A szaunázás idejére gondoskodnak szénsavmentes ásványvízről, 100%-os gyümölcslevekről gyógy- vagy gyümölcsteákról.
 
A Gyopárosi Gyógy-, Park- és Élményfürdőben is van lehetőség fürdőruha nélküli szaunázásra. Ezen vendégek számára külön részleget választottak le pezsgőmedencével, két infrakabinnal, danáriummal és aroma kabinnal, valamint tusolóval. A vendégek kiegészítő jegyet, illetve csak szauna jegyet is válthatnak, attól függően, hogy a fürdő fedett élmény részét is szeretnék-e látogatni.
 
Néha a kisebb, eldugott fürdők is csodákat rejtenek. A Pécstől nem messze található Magyarhertelend nem csak a ruhátlan szaunázás örömét kínálja vendégeinek, de spa részlege minden tekintetben európai színvonalú. A Hertelendi Termálfürdőben több infrakabin, finn szauna, aroma szauna, mesterszauna és gőzkabin áll rendelkezésre. Különlegesség az itt kialakított endorfin szauna, amely 60 férőhelyével jelenleg Magyarország legnagyobb szaunája. Tágas tere, kiváló fény- s hangtechnikája kiválóan alkalmas szauna programok megtartására.
 
A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő fürdőruha nélküli szauna részlegén a szaunázás szerelmeseinek külön szekciót alakítottak ki pezsgőmedencével, trópusi élményzuhannyal, infra-, és bio szaunával, valamint egy udvari orosz szaunával, ahol akár a teraszra hulló hóban is „megfürödhetnek" a vendégek. A fürdőruha nélküli szaunablokk külön belépőjeggyel vehető igénybe, melyhez letéti díj ellenében fürdőlepedőt is biztosítanak. Ha ragaszkodunk saját törölközőnkhöz, akkor kedvünkre használhatjuk azt is, viszont figyeljünk rá, hogy elég nagy legyen amikor leülünk a padra, minden részünk és végtagunk alá jusson belőle. Anyagát tekintve fontos, hogy minél kevesebb műszálat tartalmazzon.
 
 A Sárvári Gyógy- és Termálfürdő szauna világa önmagában is megér egy látogatást. Finn szaunák, soft szauna, infrakabin, gőzfürdők, aromakabinok, Kneipp medence, élmény-zuhanyok és óriásjakuzzik gondoskodnak a testi-lelki felfrissülésről. Az itt uralkodó csendes, nyugodt hangulat feltölt és kikapcsol. Ez a rész a nyugati szaunázási szokásokat követve fürdőruha nélküli terület. Szaunalepedőt a vendégeknek térítésmentesen, kaució ellenében biztosítanak. Ez a kis sziget azoknak is bátran ajánlható, akik nem szeretik a túl forró szaunákat, hiszen itt a hagyományos finn szaunákon kívül bőven válogathatunk az egyéb kínálatból is.

Szóljon hozzá