Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Romantikus ajánlatokRomantikus ajánlatok További ajánlatok

Már megint a magyar fürdőkért bolondul a világ - videó

2017. 09. 28. 07:48
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Pár napja került fel a Lonely Planet Facebook-oldalára egy budapesti fürdőket méltató, gyönyörűen fényképezett videó, és, ahogy várható volt, mindenki imádja. Máris mutatjuk.
A páratlan magyar fürdőkre gyakran csodálkozik rá a világ. Külföldön is különböző összeállításokban, videós ajánlásokban szerepeltetik azokat. Most is egy ilyenre bukkantunk.
A Lonley Planet, ami a világ legtekintélyesebb útikönyv-kiadója, három fővárosi fürdőt emelt ki videójában. A kisfilm elragadtatott hangú narrátora „Európa fürdő fővárosának” három büszkeségéről, a Széchényi, a Gellért és a Rudas gyógyfürdőkről áradozik.
A cikk végén megtekinthető videó készítői szerint egy medencében történő egészséges lazítás lehet a legjobb módja annak, hogy egy turista megismerje a magyar kultúrát, Budapest múltját.
Elsőként, a külföldiek körében talán legnépszerűbb fővárosi fürdőbe, a Széchenyibe kalauzolják a nézőt. Hallunk 15 beltéri medencéjéről, a vízhőmérsékletről, gyógyvize összetételről, de a legnagyobb lelkesedést a narrátorból mégis talán az váltja ki, hogy a medencékben akár sakkozni is lehet. A Gellért fürdőt tartják a legszebbnek, hiszen itt olyan érzése támad az embernek, mintha egy katedrálisban fürdőzne. Végül elméláznak a Rudas különleges múltján és mozgalmas jelenén is.
A videót hétfői megjelenése óta több mint 213 ezren látták, a nézők rajongását mintegy 4000 like, és közel 1500 hozzászólás tükrözi. A legtöbben a poszt alatt tovább népszerűsítik fürdőinket, ismerőseiknek ajánlják a kisfilmet. Akadnak, akiknek már volt szerencséjük kipróbálni valamelyiket, ők nosztalgikus sóhajtások közepette vágynak vissza, és olyanok is, akik úti céljaik közé veszik Budapestet, és álmélkodva köszönik a remek utazási tippet. Erről beszélünk:

Szóljon hozzá