Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Termálvíz a szabad ég alatt egész évben – a főváros környékén

2021. 11. 02. 07:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Beköszönt az ősz, aztán a tél és nekünk „tető alá” kell vonulnunk, ha fürdőzni szeretnénk? Még mit nem! Nincs is annál hangulatosabb, mint egy forró vizű medencében ejtőzve csodálni az őszi napfény utolsó sugarait, vagy akár a havon megcsillanó téli fényeket. Magyarországon is nagyon sok téli-nyári kültéri termálmedence várja a látogatókat, vegyünk sorra néhányat a főváros vonzáskörzetéből!
A főváros legnagyobb és egyben legismertebb szabadtéri termálfürdője a Széchenyi Gyógyfürdő, amely Budapest egyik szimbólumává vált. A gyönyörűen felújított antik fürdő épületei között gőzölgő szabadtéri medence ősszel és télen, akár hóesésben is várja a fürdőzni vágyókat. Sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, nyakzuhany és az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár is működik a kültéri fürdőben, melynek partjától rövid úton el lehet jutni a beltéri gyógyfürdőig vagy a szaunákig, ahol még jobban felmelegíthetjük testünket, ha szükség van rá. A Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda, becenevén a „Szecska”, Budapest és egyben Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, amelynek őszi-téli varázsa mindenkit ámulatba ejt, aki egyszer kipróbálja.
Termálvíz a szabad ég alatt egész évben – a főváros környékén
Kisebb kültéri termálmedencével, de hasonlóan fantasztikus környezetben várja vendégeit  a Gellért Gyógyfürdő és Uszoda. Miután végigpróbáltuk a beltéri medencéket, szaunákat és a gőzfürdőt, és megcsodáltuk az fürdő építészeti csodáit, érdemes követni a „kültéri medencék” feliratú táblákat. A Gellért szálló fantasztikus hátsó strand részében egy télen-nyáron üzemelő kültéri termálmedencét találunk, mely nemcsak kellemes vízével, de környezetével is elkápráztat mindenkit. Miközben nyakig merülünk a forró vízbe, egyik oldalról a Gellért Szálló épülete és a környékbeli ódon házak falai, másik oldalról a Gellért hegy folyton megújuló parkja vesz minket körül. Akár egy szikrázó fényű téli napon, akár hóesésben feledhetetlen élmény. A kültéri termálfürdő mellé szauna épült, autentikus, jéghideg vizű csobbanó „dézsával” a legbátrabbaknak.
Termálvíz a szabad ég alatt egész évben – a főváros környékén
A fővárostól alig 60 km, és kevesebb, mint egy óra alatt autóval vagy akár vonattal is jól megközelíthető a Velencei tó környéke. Az agárdi Bika-völgyben található az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő. Az 58 fokos gyógyhatású vizével, gazdag ásványi anyag összetételével elsősorban a mozgásszervi, nőgyógyászati betegségek kezelésére nyújt enyhülést, de emellett a wellness iránt fogékony vendégeknek is kellemes felüdülést biztosít. A közelmúltban felújított fürdőkomplexumban közel 1400 m2 vízfelület, egy nyitott és négy fedett termálvizes medence várja a gyógyulásra és kikapcsolódásra vágyó családokat. A fürdő kültéri medencéi télen-nyáron birtokba vehetik a fürdőzni vágyók.
Termálvíz a szabad ég alatt egész évben – a főváros környékén
Budapesttől nagyjából 25 kilométerre fekszik a forró vizű medencékben bővelkedő Termálfürdő Leányfalu, amely a tél hidegebb napjain, akár hóesésben is kellemes, szabadtéri fürdőzésre csábítja a vendégeket. Az öt szaunából és kellemes, illatos gőzből álló szauna világ is felfrissülést hoz. A szaunákhoz is tartozik természetesen egy kültéri csobbanó medence, de a csodát mégiscsak a gyönyörű parkos környezetben található, a téli hidegben gőzölgő szabadtéri termálmedencék jelentik, amelyek különleges élményt jelentenek az idelátogatóknak.
Termálvíz a szabad ég alatt egész évben – a főváros környékén
 Az első kép a Széchenyi Gyógyfürdőben készült. (Forrás: www.szechenyifurdo.hu)
 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Exluzív előnyári ajánlattal vár a Gotthard Therme Hotel & Conference****!

Szökjön el a nyári nyüzsgés előtt pár napra és foglalja le pihenését május 1. és június 23. közötti időszakra most akár 10+10% kedvezménnyel! Az 1.500 nm vízfelülettel rendelkező, pálmafákkal tarkított mediterrán termálfürdő, a korlátlan soft drink italcsomaggal kiegészített félpanziós ellátás és a hármashatár megannyi élményt, izgalmat tartogat. Foglaljon 20% kedvezménnyel még ma! Megnézem