Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók További ajánlatok

Zsigmondy Klubkártya: tudnivalók, lehetőségek, kedvezmények

2018. 12. 13. 19:13
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Kedveli a fővárosi Széchenyi és Gellért fürdő romantikáját és csodás gyógyvizét? Szívesen felkeresné gyakrabban a két történelmi fürdőt, de nehéz kigazdálkodni a belépőjegyek árát? Jó megoldást jelenthet a Zsigmondy Klubkártya. Akár két alkalom után megtérül az ára, ráadásul itt az ideje a regisztrációnak és a hosszabbításnak.

A kártya ára akár két alkalom után megtérül

A Zsigmondy Klubkártyát, amely 5000 forintért kiváltható, egy teljes naptári évre érvényes, 2003 óta működteti a Budapest Gyógyvizei és Hévizei Zrt. Kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy a hazai közönség számára megkönnyítse a fürdőbe járást a budapesti történelmi fürdőkben, ahol – lévén fontos turisztikai célpontok – az árak is a külföldi turisták pénztárcájához idomultak. A Zsigmondy Klubkártya tulajdonosai 4 órás, szekrényes napi fürdőbelépőt válthatnak a Széchenyi és a Gellért fürdőbe kedvezményes 2.900 Ft áron, ami majdnem 50%-os könnyítést jelent a teljes árú belépőhöz képest. Adott naptári évben naponta akár minden nap mehetnek a Széchenyi vagy a Gellért Gyógyfürdőbe „Zsigmondy jeggyel”, amellyel négy órát tartózkodhatnak a fürdő területén.
Zsigmondy Klubkártya: tudnivalók, lehetőségek, kedvezmények

Nagyon egyszerűen lehetünk a klub tagjai

A kártya a 2019-es esztendőre is kiváltható, már november 15-e óta lehet regisztrálni az új tulajdonosoknak, aki pedig már rendelkezik Zsigmondy kártyával és hosszabbítani szeretne a következő évre, még február utolsó napjáig teheti meg. Új igénylések esetén a Budapest Gyógyfürdői Zrt. ügyfélszolgálati irodáját kell felkeresni Budapesten, a 3. kerületben. Itt kell leadni a kitöltött nyomtatványt, ami ott is beszerezhető, de előzetesen letölthető az internetről is. Helyben elkészítik a fotót, majd három hét múlva átvehető és azonnal használható a kártya a Gellért vagy a Széchenyi fürdőben. Zsigmondy klubtagság hosszabbítására a Gellért pénztáraiban és a Széchenyi kartonozójában van lehetőség.
Zsigmondy Klubkártya: tudnivalók, lehetőségek, kedvezmények
Gellért Gyógyfürdő

Érdemes még idén regisztrálni vagy hosszabbítani

A Zsigmondy Klubkártya a 2019-es évben is hasonló előnyökkel szolgál, mint korábban. A 2 900 forintos, négy órára érvényes belépő nemcsak hétköznapra, de hétvégére is kedvezményt jelent a kártya tulajdonosoknak. A most készített vagy meghosszabbított kártyák 2019. december 31-ig érvényesek, függetlenül attól, hogy mikor váltják ki. Aki még idén vásárol vagy hosszabbít kártyát, az egy alkalomra szóló ingyenes belépőt kap a nemrég nyílt Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőbe. Fontos tudni, hogy a kártya névre szól, azaz átruházni, elajándékozni nem lehet. Ha pedig valaki túllépi a 4 órás tartózkodási időt, a kedvezményes és a teljes jegyár közötti különbséget ki kell fizetnie.
Zsigmondy Klubkártya: tudnivalók, lehetőségek, kedvezmények
Aki még idén vásárol vagy hosszabbít kártyát, az egy alkalomra szóló ingyenes belépőt kap a nemrég nyílt Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőbe

Vajon ki a névadó?

Ma már nagyon sokan birtokolják a fényképes kártyát és a hozzá tartozó belépő órát. De vajon hányan ismerik a névadót? Zsigmondy Vilmos korának nagyhírű bányamérnöke volt, aki előzetes tanulmányozás után arra a következtetésre jutott, hogy Pest városában egy artézi kút fúrása sikerrel legvalószínűbben a Városligetben valósítható meg. Úgy tervezte, hogy siker esetén a feltörő víz nem csak a vezetékes vízhálózat ellátására és locsolásra, hanem a városligeti tó feltöltésére és fürdő létesítésére is használható lehet. Az elképzelést Pest város közgyűlése elfogadta, megkezdődhettek a fúrási munkák a Városligetben, majd 1913-ban megnyitotta kapuit a mai Széchenyi fürdő.
További információ:
www.budapestgyogyfurdoi.hu

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide