Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

A fővárosban télen is pezseg az élet

2019. 01. 24. 19:50
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Jégfolyosó, Mangalica Fesztivál, Elvis Presley és a romantika, meseszép pálmaház, éjszakai fürdőzések. Budapesten a sötét hónapokban sem unatkozhatunk.

Múzeumok

A Sziklakórház interaktív időutazó programjai között találunk kémjátékot, és atomcsapás extrém foglalkozásra is lehet jelentkezni csoportosan, ami során lehetőség van „elpróbálni” a polgári védelmi protokollt, melyet atomcsapás esetén kellett volna a személyzetnek végrehajtania a kórházban. Budai Vár alatt található 2300 m²-es létesítményt a második világháború alatt és 1956-os forradalom idején is használták, szigorúan titkos objektum volt, a közönség 2008 óta látogathatja. A Boszorkánymúzeumban tartanak boszorkánytanfolyamot is, amelynek keretében megismerkedhetünk a magyar boszorkánysággal, a gyógynövényekkel, ásványokkal, krémek és tinktúrák készítésével. A világ harmadik Vasarely-múzeumát az óbudai Szentlélek téren találjuk, egy 18. századi Zichy-kastélyban, ahol 3D-s szemüveges “kiállításon” is részt vehetünk. A felújított Szépművészeti Múzeumban egyiptomi, antik és a régi szobor gyűjteményeket, a Régi Képtárat illetve a Leonardo da Vinci és a budapesti lovas című időszaki kiállítást látogathatjuk meg. A múzeum újdonsága pedig a világ legnagyobb, érintőképernyős múzeum LCD fala, mely 15 méter hosszú és csaknem 300 műtárgy adatait jeleníti meg interaktív módon.
A fővárosban télen is pezseg az élet
Vasarely-múzeum

Jeges élmények

Minden korosztályt magával ragadhat a varázslatos jégfesztivál a Papp László Sportarénában, ahol A kis hableány, az Aranyhaj és a nagy gubanc, A szépség és a szörnyeteg, és a Jégvarázs kalandos pillanatai elevenednek meg egy vadonatúj jégrevüben. De ha inkább mi pattannánk a jégre, akkor is számtalan lehetőség közül választhatunk, legyen szó a csepeli jégfolyosóról, az óbudai jégpályákról, a csodás panorámás Bálna pályájáról, vagy a klasszikus városligeti gyöngyszemről, Európa legnagyobb szabadtéri mesterséges jégfelületéről.
A fővárosban télen is pezseg az élet
Városligeti műjégpálya

Fesztiválok, bulik nem csak nyáron színesítik a hétvégét

Február 8-10. között a Szabadság téren ingyenes Mangalica Fesztivált tartanak, ahol helyben készült mangalica finomságokat kóstolhatnak a kilátogatók, február 15-március 2-ig hazai és külföldi fellépők bűvölik el a Budapest Táncfesztivál közönségét. Ha fiatalosabb programokra vadászunk, akkor nem hagyhatjuk ki az Aquaworld február 15-i Valentin-napi éjszakai buliját, amire ingyenes buszokat indítanak a Nyugati pályaudvarról, a fürdőben pedig koktélok, táncos lányok, Elvis Presley és meglepetések garantálják a forró hangulatot. Február 9-én, 16-án, 23-án a Széchenyi Fürdő SPArty-ján is csobbanhatunk a kései órákban.
A fővárosban télen is pezseg az élet
Aquaworld Resort Budapest

Sport a szabadban

Ha a téli sportolásra alkalmas mennyiségű hó megérkezik, nincs is más dolgunk, mint elővenni a síléceket, sífutóléceket, snowboardot és a szánkókat, és felkeresni a legközelebbi nagyobb dombos területet, vagy sípályát. A Budapesthez legközelebb fekvő síközpont Dobogókőn megfelelő hóviszonyok esetén reggel 9-től délután 16 óráig működik. A kezdők részére egy kiszállási lehetőséget alakítottak ki, így ők a meredek részt elkerülve az alsó pályaszakaszon gyakorolhatnak. A közeli visegrádi sípálya hazánk egyik legszebb fekvésű síterepe. A visegrádi lejtőről gyönyörű kilátás nyílik a Fellegvárra és a Dunára. A Normafára való kirándulás célja havas körülmények között lehet egy közös szánkózás, de ha elolvadt, vegyük elő a futócipőket és megfelelő ruházatban és bemelegítéssel a téli futásnak sem szabhat semmi határt. Ha csendre és békességre, illetve friss levegőre és csodálatos panorámára vágyunk, akkor válasszuk ezt a helyszínt. Olyan futóknak nyújt tökéletes pályát, akik nem feltétlenül a sík terepeket szeretik, hanem keresik a kihívásokat, a dimbes-dombos részeket.
A fővárosban télen is pezseg az élet

Legyünk turisták egy napra

Sétáljunk idegenvezetővel a Várkert Bazárban a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig olyan részeken, melyek a nagyközönség számára csak részben látogathatók. Ha kicsit szeretnénk felmelegedni, a 8. kerületben rejtőző ELTE Füvészkertjének pálmaházába látogassunk el, ahol üvegházak és kanyargó ösvények között például orchideák, kaktuszok, tűlevelűek, vízililiomok, páfrányok és borostyán díszelegnek. Akit inkább a repülés világa babonáz meg, és kíváncsi rá, hogy működik egy forgalmas légikikötő, milyenek a forgalmi és műszaki előterek, a futópályák, a navigációs berendezések, a radarok, és a nagyközönség elől elzárt titkos helyek, azok látogassanak ki az Aeroparkba.
A fővárosban télen is pezseg az élet
ELTE Füvészkert

Képek forrása: hkk2fs.web.elte.hu (nyitókép), ttnotes.com (2. kép), kepesujsag.com (3. kép), aquaworldresort.hu (4. kép), sielok.hu (5. kép), aztekium.ro (6. kép)

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide