Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Ezekben a fürdőkben szaunázhatunk fürdőruha nélkül

2020. 10. 25. 12:26
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A szaunázás alapvető jótékony hatásairól már szinte mindenki hallott: serkenti a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, méregtelenítő hatású és tisztítja a bőrt. Azt is egyre többen tudják, hogy az egészséges és helyes szaunázás fürdőruha nélkül történik. Az alábbi fürdők némelyikében nem csupán ajánlott a fürdőruha mellőzése, hanem kötelező! 
A szaunázás során kitágulnak a pórusaink, ezáltal a bőrünkön keresztül méreganyagok távoznak a szervezetből, másrészt viszont a bőrre kerülő anyagok könnyen fel is szívódnak a szervezetbe. A fürdőruha szintetikus anyagból készül, és magas hőmérsékleten toxikus anyagokat bocsát ki magából, melyek így a bőrön keresztül felszívódhatnak.
Számos szomszédos országban, például Szlovákiában vagy Csehországban ma már természetes a szaunák meztelen használata, nagyon sok fürdőkomplexumban nem is engedélyezik fürdőruha viselését. Itthon is egyre több ilyen lehetőséget találunk. Összegyűjtöttünk néhány fürdőt, ahol bárki meggyőződhet róla, a szauna tényleg ruha nélkül az igazi!
 

Bükfürdő Thermal & Spa

A ruha nélküli szaunázás egyik úttörője volt Magyarországon a vas megyei Bükfürdő Thermal & Spa. A szaunázás szerelmeseit exkluzív szaunavilág várja itt, ahol többek között tepidárium, gőzfürdők, infraszauna, aromaszauna, kültéri ördögszauna és finn erdei szauna gondoskodik a vendégek ellazulásáról és felfrissüléséről. A szaunázás utáni felhőtlen relaxálást a fedett szaunapihenő és a hangulatos szaunakert biztosítja. A kültéri és beltéri hideg vizes merülőmedencéken túl Kneipp-medence, valamint kültéri élménymedence és beltéri jakuzzi teszi tökéletessé a szaunázás élményét. A Bükfürdő Thermal & Spa szaunavilágában tízféle kabin között válogathatunk, mely mindegyike textilmentes övezet. 

Ezekben a fürdőkben szaunázhatunk fürdőruha nélkül

Bükfürdő Thermal & Spa


Hertelendi Termálfürdő

Pécstől nem messze, a Mecsek lejtői közt megbúvó Magyarhertelenden található az ország egyik legnagyobb szaunaparkja, ahol fürdőruhamentes szaunák várják az egészséges szaunázást szerető vendégeket. A képzett szaunamesterek a hét 6 napján színes szaunaprogramokkal, bőrápolásokkal várják  a vendégeket. A szaunaparkban két elkülönített részen - textiles és textilmentes oldalon - tudják a forróság szerelmesei a különféle hőkabinokat használni. Textilben szaunázni annyit jelent, hogy szaunalepedővel, szaunaruhával vagy törölközővel eltakarva, de fürdőruhamentesen tartózkodnak a vendégek a szaunában. A textilmentes szaunákban fedetlenül, azaz teljes testfelületüket szabadon hagyva szaunázhatnak. 

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő 

 A sárvári fürdő szaunavilága önmagában is megér egy látogatást. Finn szaunák, soft szauna, infrakabin, gőzfürdők, aromakabinok, Kneipp medence, élményzuhanyok és jakuzzik gondoskodnak a testi-lelki felfrissülésről. Az itt uralkodó csendes, nyugodt hangulat feltölt és kikapcsol. Ez a rész fürdőruha nélküli terület, lehetőség van textilmentesen szaunázni. Szaunalepedőt a vendégeknek térítésmentesen, kaució ellenében biztosítanak. Ez a kis sziget azoknak is bátran ajánlható, akik nem szeretik a túl forró szaunákat, hiszen itt a hagyományos finn szaunákon kívül bőven válogathatunk az egyéb kínálatból is. 
Ezekben a fürdőkben szaunázhatunk fürdőruha nélkül
Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő

A kehidakustányi fürdő szauna oázisában találunk finn szaunákat, aroma- és zeneterápiás kabint, infraszaunát és gőzfürdőt. Felöntéseken is részt vehetünk, mely plusz forrósági ingert ad, erősíti az izzadást és egy rendkívül kellemes érzetet kelt. A szaunázás a hagyományos klasszikus szaunázás szabályai szerint ruhátlanul történik, fedetlen testtel is használható. Minden vendégnek, aki szaunajegyet váltott, szaunalepedőt biztosítanak, melyet a szaunamesternél vehetnek át. 

Lenti Termálfürdő

A Lenti Termálfürdő változatos szaunavilágában két finn szauna (70°C és egy 90°C hőmérsékletű), egy aromaszauna, valamint egy physiotherm infraszauna nyújt kellemes kikapcsolódást a hőfürdőt kedvelőknek. A belső pihenőrész mellett, szabadtéri szaunakert, beltéri fűtött padok és szabadtéri zuhanyzók is a vendégek rendelkezésére állnak a pihenéshez, feltöltődéshez. Ősztől tavaszig hetente több alkalommal szaunaszeánszokkal várják a vendégeket. A szaunavilág fürdőruhamentes övezet, meztelenül is szaunázhatunk.

Zalakarosi Fürdő 

 A Zalakarosi Fürdő szaunavilágában finn szauna, gőzfürdő, infraszauna és aromaszauna várja a vendégeket. A szaunázó közönség igényeit a legapróbb részletekig kiszolgálják a hideg-meleg merülőmedencével, jacuzzival, jégadagolóval, exkluzív infra pihenő térrel. A naponta megtartott szeánszokkal fokozzák az élményt, melyekre előzetes regisztráció és szauna ceremónia jegy vásárlása szükséges. Cserébe a szakképzett szaunamesterek kikeverik a tökéletes illat-kombinációkat, ezzel biztosítják mindazt, ami a test és lélek számára kellemes. A szaunavilág a nyugati szaunázási szokásoknak megfelelően fürdőruha nélküli terület. A szauna használatához szaunalepedőt térítésmentesen biztosítanak a vendégeknek, melyet maguk alá teríthetnek, illetve aki szeretné, maga köré is tekerheti.

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

A szaunázás segíti a relaxációt, a pihentető ellazulást. Egyre többen hódolnak a kikapcsolódás és a feltöltődés ezen formájának, ezért bővítette a Harkányi Gyógyfürdő wellness-szolgáltatásainak körét, amelynek köszönhetően ezentúl jakuzzi, tepidárium, gőzkabin, finn szaunák, infraszauna, csobbanó medence és Kneipp-medencék szolgálják a vendégek egészséges kikapcsolódását egész évben. A fürdő ugyan nem teljesen mértékben biztosítja a ruhátlan szaunázást, de az épület földszintjén 2019 őszén megnyílt szaunavilág csütörtöktől vasárnapig (12 órától) fürdőruhamentes övezet, lehetőséget biztosít a fedetlen testtel történő szaunázásra. 

Árpád Fürdő

A székesfehérvári Árpád Fürdő szaunavilágának használatát a fürdőbelépő ára tartalmazza. A fürdő egy infrakabinnal, három finn szaunával és egy gőzkabinnal rendelkezik. További két merülőmedence teszi teljessé a szaunázás élményét. Az udvaron található és az I. emeleti szaunákat fürdőruhában, míg a II. emeleti, nagy (45 férőhelyes) szaunát csak fürdőruhamentesen lehet használni, illetve aki igényli, teljesen textilmentesen használhatja, lepedőt csak magunk alá kötelező bevinni.

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

2009-ben bővült a Galerius Fürdő egy új szaunavilággal, mely a pinceszinten kapott helyet, felszereltségét és szolgáltatásait tekintve minden tekintetben megfelel a jelenlegi, nyugat európai wellness trendeknek, korszerűségében és szolgáltatásait tekintve jelenleg hazánk legmodernebb ez irányú létesítményei közé sorolható. 2015. októberétől natúr szaunavilágként működik, kizárólag fürdőruhamentesen látogatható. A közösségi terekben, úgymint pihenőágyak és környéke, vitaminbár, kérik a test elfedését, textília használatát. A sókamra, valamint a tengeri levegős kabin kizárólag fedett testtel látogatható. Ezzel a szolgáltatás bővítéssel várják azon kedves vendégeket, akik a Nyugat-európai normákat és az egészséges szaunakultúrát képviselik.

Ezekben a fürdőkben szaunázhatunk fürdőruha nélkül

Galerius Élményfürdő szauna


Aquasziget Esztergom

A fürdőruha használata nem ajánlott az esztergomi fürdő szaunájában – így az Aquasziget teljes Wellness Világa naturista terület (a közösségi terek kivételével) –, mivel lassítja a keringést és megakadályozza az izzadást. Emellett a baktériumok szaunába vitele sem előnyös, hiszen a fő szempont a test teljes méregtelenítése. Az intim testrészek kitakarása törölközővel lehetséges, ha valaki szeretné. Szaunázás közben ügyelni kell arra is, hogy lepedővel borítsuk azt a területet, ahol a testünk a szaunapaddal érintkezik.

Kerekdombi Termálfürdő

A Kerekdombi Termálfürdő a 2014-es felújítást követően egy teljes wellness részleggel bővült, ahol finn, bio- és infraszauna, sókamra, élményzuhanyzó, csobbanó medence, jakuzzi is várja a vendégeket. A naturista szaunaesteken a fürdő wellness részlege textil- és fürdőruhamentes. A programok során természetes anyagok használatával kedveskednek a vendégeknek; 100 %-os tisztaságú gyógynövény olajok, tengeri só, méz, különleges kencék használatával tartják a programokat. Szombatonként színes szaunaprogramok csábítják a szaunázókat az 50 fős rönk szaunába, amely csak szaunaprogramok alkalmával üzemel. A felöntések az egészséges szaunázás érdekében fürdőruhamentesek.

Ezekben a fürdőkben szaunázhatunk fürdőruha nélkül

Kerekdombi Termálfürdő szaunája


Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

A budapesti fürdőben minden szerdán és vasárnap egészségtámogató, vidám, zenés szaunaprogramokat tartanak. A profi szaunamesterek által vezetett 12-15 perces program nemcsak a szauna jótékony hatását maximalizálja, hanem természetes illóolajokkal is kényeztet. A programok ideje alatt a szauna/gőzkabin, valamint a zuhanyzók természetesen fürdőruhamentesek (testünk alá lepedő/törölköző használata szükséges, ne izzadjunk a fára, lepedőt a helyszínen adnak), de a szaunavilág többi része nem fürdőruhamentes terület – így ez kitűnő lehetőség arra is, hogy még nem szaunázó ismerőseinket beavassunk az egészséges szaunázás csodálatos világába.

Napfényfürdő Aquapolis

A szegedi fürdőkomplexumban kialakításra került egy exkluzív Csendes Wellness részleg, mely tökéletes kikapcsolódást biztosít mindenki számára, ahol találunk só- és gőzkamrát, finn szaunát, aroma- és infraszaunát, valamint egy kültéri rönkszaunát. A házirendben foglaltaknak megfelelően a szaunák kizárólag szaunalepedő használatával vehetők igénybe, melyet magunk alá kötelező leteríteni. Saját szaunalepedő használata engedélyezett, de 300 forintért lehetőség van egy egyszer használatos higiéniai lepedő megvásárlására is. 

Gyulai Várfürdő

A gyulai fürdő Castello Szaunaparkja is lehetőséget nyújt a textilmentes szaunázára. A Casanova szauna, már a nevében is utal rá, tele van bujasággal, érzékiséggel, amit egy csipetnyi erotikus hangulat tesz igazán pikánssá. Mindez köszönhető a különleges kialakításnak, a misztikusan csábító fényjátéknak. Ez a kabin csak fürdőruha használata nélkül vehető igénybe.

Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő

Az egerszalóki fürdő exkluzív szaunavilága különleges élményt kínál a szaunázás szerelmeseinek, melyben fürdőruhás és fürdőruhamentes rész található. A belső térben található szaunákat, valamint merülőmedencéket, két dézsa zuhanyt, zuhanyzókat és pezsgőmedencét fürdőruhában is használhatják a vendégek. A szaunavilág külső területén hazánkban először kerültek kialakításra rönkfából készült finn szaunaházak, a hozzájuk tartozó merülőmedence és zuhanyzók, valamint a naturista napozók. A rönkházakat fürdőruhamentesen lehet használni. A szaunázáshoz szaunalepedőt biztosítanak.

V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont

A szentendrei Vizes Nyolcas Wellness-t csodás mesterszaunája és komoly szakmai programja tette bakancslistás szaunás hellyé. Az egyedi hang és fénytechnikával felszerelt különleges szauna adott otthont a szaunamester világbajnokság hazai fordulójának, a hazai szaunamesterek konferenciáinak, számos képzésén tanultak itt a legjobb magyar szaunamesterek, és sok külföldi híresség is megfordult Szentendrén. A mesterszauna csak különleges programok esetén működik, jelenleg rendszeresen kedden és pénteken 17:00 órától vannak programok, és alkalmanként szombat éjjel. Ezekben az időszakokban a wellness részleg fürdőruhamentes terület. Kizárólag természetes illóolajokkal, gyógynövényekkel dolgoznak.  

Ezekben a fürdőkben szaunázhatunk fürdőruha nélkül

V-8 mesterszauna


Aquaticum Debrecen

A debreceni Aquaticum Élményfürdő szaunacentrumában a fürdőruha viselése megengedett, viszont a Termálfürdő szaunavilágának szolgáltatásai fürdőruhamentesen, szaunalepedő vagy törölköző használatával vehetők igénybe. Nyitástól kezdve kizárólag fürdőruha nélkül látogatható, és rendszeresen tartanak szaunaprogramokat is. Itt volt a nemzetközi Sauna Herbap Cup hazai fordulója, szaunamesterei között számos található az ország legjobbjai közül, és kizárólag természetes illatokkal dolgoznak a szaunában.

Aranykor Wellness és Termálfürdő

A ballószögi fürdő 2 finn szaunával és 1 gőzkabinnal rendelkezik. Az udvari rönk szaunában 3 hetente megtartott naturista esteken hódolhatunk a fürdőruha nélküli szaunázás iránti szenvedélyünknek. A rendszeres szaunaprogramokon, az egészséges szaunázásra való tekintettel fürdőruha helyett törülköző vagy lepedő használata ajánlott. A belépőjegy tartalmazza a szeánszokon való részvételt is.

Hagymatikum

A makói fürdőben is lehetőségünk van fürdőruha nélkül szaunázni. A Hagymatikum Intim szaunája finn, északi lucfenyő lambéria burkolattal rendelkezik, melyben a kukorica, szalma és a náddíszítés különleges alföldi jelleget kölcsönöz a szaunának. Ez a szauna a naturista vendégeknek ideális.

Ezekben a fürdőkben szaunázhatunk fürdőruha nélkül

Hagymatikum


Brigetio Komárom

A Brigetio Gyógyfürdő római kori hangulatot idéző szaunavilágában két finn szauna, egy gőzszauna, egy Kneipp taposó, valamint egy sószoba is kialakításra került. Követve az egészséges szaunakultúra szabályait, heti két napon – kedd és vasárnap – a szaunavilág kizárólag fürdőruhamentesen vehető igénybe.

Aqualand Ráckeve

A fürdő szakmailag elkötelezett a hagyományos, finn szaunakultúra népszerűsítése mellett, ezért hetente 2 alkalommal textilmentes szaunaesteket tartanak az ennek megfelelő dress code alapján. Intim testrészeinket szaunalepedővel kötelező eltakarni. A képzett szaunamesterek, a szaunaetikett betartása mellett professzionális, hatékony és hangulatos esteket celebrálnak szerdánként 20:00-24 óráig és a pénteki napokon 20:00-01:30-ig.
Hétfőtől péntekig naponta három alkalommal (17, 18 és 19 órakor) illetve szombaton és vasárnap a délelőtti óráktól, a kora esti órákig tartanak felöntéseket az évszaknak, alkalmaknak megfelelően.

Aquaworld Resort Budapest

Az Aquaworld Resort Budapest szaunavilága változatos szaunákkal és szaunaprogramokkal várja a vendégeket Budapest egyik legnagyobb szaunakomplexumában. A finn szauna, az infraszauna és a gőzkabin mellett találunk orosz, aroma-, bio és kristály szaunát is. A szaunákat törölközőben vagy szaunalepedőben, illetve speciális szaunaruházattal javasolt használni, a klasszikus szaunanapokon (a tanítási és munkaszüneti napokat kivéve szerdán, csütörtökön és pénteken 10:00-tól zárásig) kizárólag fürdőruha nélkül használhatók, lepedővel eltakarva intim testrészeinket. 

Mjus World Resort & Thermal Park

A körmendi fürdő, a Mjus World Resort & Thermal Park szaunavilága kicsi, de meghitt. A szaunákban minden nap gondoskodnak a szauna felöntésekről, amit mindenképpen ajánlatos kipróbálni. A Római fürdő a vérkeringés megterhelése nélkül erősíti az immunrendszert, felkészíti a szervezetet a többi szauna használatára. A Török fürdő jótékony és tisztító hatású gőzével távolítja el a szennyeződéseket, a bio szauna 50° és 60°-os hőmérsékletével és alacsony páratartalmával kellemes melegséggel veszi körbe a vendégeket. A kültéri finn szaunánál pedig nem is találunk hangulatosabbat. Sétáljunk végig a 4 útvonalas Kneipp taposón, a szaunázást pedig a frissítő élményzuhannyal zárjuk. A Szaunavilágba csak a 16 éven felüli vendégek léphetnek be, javasolt a szaunák fürdőruha nélküli használata, csak pamut törülközőben lehet szaunázni, amivel elfedjük testünket. 

Nyitókép: Hertelendi Szaunapark
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Szezonindító akciók!

Itt az ideje egy jól megérdemelt wellness pihenésnek a bezártság után! Napsütés, strandolás, kalandos programok, wellness élmények, gyermekanimáció, számtalan élmény az egész családnak... Kattintson!Megnézem