Mely fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába? - 1. rész

2020. 02. 26. 20:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Ha szeretnénk együtt úszni a kisebb gyerekekkel, vagy szeretnénk őket úszni tanítani esetleg növelni a vízbiztonságot, olyan úszómedencére van szükségünk, ahol az ő lábuk is leér. Összegyűjtöttük azokat a fürdőket, ahol találunk ilyen medencét.

Hagymatikum

A makói Hagymatikum 33 méteres, sátorral lefedett úszómedencéje 1 m mélységű, de a fedett részlegen található 25 méteres tanmedence is számos lehetőséget nyújt az úszni vágyó vendégek számára, emellett a helyi- és kistérségi úszásoktatást, az OEP által finanszírozott ingyenes gyógyúszást, a felnőtt úszásoktatást illetve a különböző úszótanfolyamokat és úszásoktatásokat is lefedi.

Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

A cserkeszőlői fürdő  fedett tanmedencéjének vízmélysége 1,2 m, hőfoka 28-30 Celsius. Kiválóan alkalmas úszásoktatásra, de úszásra is nem csak gyermekeknek. Emellett gyógy-, és élménymedencéket is használhatunk, valamint szauna szeánszokon is részt vehetünk.

Virágfürdő Kaposvár

A kaposvári Virágfürdőben két fedett uszoda található. A 25 méteres úszómedencét kizárólag a fürdővendégek vehetik igénybe. A sportolók, úszók, vízilabdázók és szinkronúszók a sátras lefedéssel üzemelő 50 méteres versenymedencét használják. Azonban ha a gyerkőcnek keresünk úszómedencét, a fedett részlegen azt is találunk, a terápiás tanmedence hőmérséklete 30 fokos, és simán leér a picik lába. Sávbeosztását itt találjuk

Kecskeméti Fürdő

Kecskemét új, modern uszodájában egy 10 pályás 50x25 méteres nagymedence mozgatható fallal, egy 25x16 méteres, hatpályás bemelegítő medence és egy úszásoktatására alkalmas tanmedence is található. A medence mindössze 80 cm mély, hőfoka 28-30°C, így az úszni tanulók a legkedvezőbb környezetben sajátíthatják el a különböző úszásnemek technikáit. A 30 fő egyidejű befogadására képes, úszásoktatásra alkalmas tanmedence vízfelülete 78 m2.
Mely fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába? - 1. rész
Kecskeméti Fürdő

Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő

A Várkertfürdő uszodája a sportos életmódot kedvelők kedvenc helye. A 25 m-es, 2 m mély, feszített víztükrű sportmedence mellett 30-32 fokos, 1 méter mély, 3 pályás tanmedence várja a vendégeket, mely kiválóan alkalmas úszásoktatásra, vízi tornára, babaúszásra és játékra is.

Tatabányai Gyémánt Fürdő

A 15 méter hosszú és 70 centiméter mély, 28-32 fokos, sátorral fedett tanmedencében az úszni nem tudók sajátíthatják el a vízi sportok alapjait a Tatabányai Gyémánt Fürdőben. Ha már elég jól megy az úszás, az 50 méteres, ugyancsak sátorral fedett úszómedencében folytathatjuk az edzést. Ennek sávbeosztását itt találjuk.

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

A Csillaghegyi Forrásfürdő több mint 6000 négyzetméteres vendégterében a sportolókat és az úszásoktatásra jelentkezőket egy 25x33 méteres, rövid pályás versenyek rendezésére is alkalmas medence és egy 10x12 méteres tanmedence, finn- és infraszauna szolgálja ki. A tanmedence mélysége nem több mint 1 méter, úgyhogy bármelyik gyerkőc tanulhat itt úszni.
Mely fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába? - 1. rész
Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő

Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszoda

A hódmezővásárhelyi fedett uszoda 50 ×25 m-es, 2,20 m-es állandó vízmélységű, 10 pályás, feszített víztükrű, 26-28 °C vízhőfokú versenymedencéje már a profi és magabiztos úszóknak ajánlott. Ha még csak most tanuljuk az úszás alapjait, a 21 ×11 m-es, 0,8 - 1,1 m-es vízmélységű, 28 -32 °C vízhőfokú tanmedencében bátran megtehetjük. Ezt követően a pezsgőfürdőben, és a szaunák valamelyikében lazíthatunk.

Szentesi Üdülőközpont

A Szentesi Üdülőközpont 25 méteres tanmedencéje ad lehetőséget az úszni tanuló gyermekek részére. A sekély rész kiváló az úszás tanulásra, mély része pedig úszásra. A medence évszaktól függetlenül bármikor használható, hiszen télen sátor fedi. A víz mélysége 0,8 – 1,4 m között váltakozik. Ezen kívül találunk még egy 50 m-es fedett és nyitott, csak nyáron használható úszómedencét, és egy 33 m-es sátorral fedett úszómedencét.

Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark

A Lentiben található fürdő fedett részlegén 4 medence áll a vendégek rendelkezésére, úszómedence (28°C), gyógyvizes medence (38°C), úszó tan- és gyerekmedence (34°C) és hidromasszázs medence (38°C). A tanmedence vízmélysége 1,00–1,02 m, hőfoka: 32–34 °C.
Mely fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába? - 1. rész
Lenti Termálfürdő és Szent György Energipark

 Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont

A Marcali Városi Fürdő beltéri 25 m-es úszómedencéjének mélysége 120-180 cm között váltakozik, tehát a gyerkőcök lába itt is leér, amíg nem kezd mélyülni a víz, de minden esetben csak úszni tudók használják. Viszont a 70-120 cm mélységű, 26-28 fokos tanmedencében bátran nekikezdhetünk az úszás alapjainak.

Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ

A 0,8-1,2 m mély medence úszásoktatás, és gyógytorna célra létesült a Barcsi fürdőben, míg a  lelátóval rendelkező 25 x 16 m-es medence sport események megrendezését is lehetővé teszi.

 Brigetio Gyógyfürdő Komárom

A feszített víztükrű tanmedence a komáromi Brigetioban egész évben látogatható. A csoportos gyógytornák is ebben a medencében zajlanak, vízmélysége: 0,9 méter, mérete: 6x17 m. A 33 méteres medence már sokkal mélyebb, úgyhogy ide csak a bátrabbak, és magabiztosan úszók csobbanjanak.

Szigetvári Gyógyfürdő

Az úszásoktatás első időszakban a vízhez-szoktatás feladatát kell megoldani, és csak ez után kerülhet sor a fizikai erőnlét, és az úszótechnika fejlesztésére. A két időszak más-más típusú medencét és vízhőmérsékletet igényel. A Szigetvári fürdő tanmedencéje 6,0 m széles és 12,5 m hosszú, 28-32 °C vízhőmérsékletű, az úszómedence 12,65 m széles, 25 m hosszú 6 pályás, 26-28°C vízhőmérsékletű.

Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping

A gyomaendrődi fürdő is fokozatosan mélyülő úszómedencével várja az úszni tanulókat, 90-160cm-re mélyül, 25x11 m-es, és 27 C hőmérsékletű.
Mely fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába? - 1. rész
Gyomaendrődi Liget Gyógyfürdő és Kemping

Martfű Gyógyfürdő és Uszoda

A martfűi uszoda beltéri medencéje 1 m-es vízmélységű, az úszni nem tudók számára is biztonságos fürdési lehetőséget nyújt. Alkalmanként vízitorna, aquafitness órákat is tartanak benne. Ha már kellő magabiztossággal úszunk, nem árt kipróbálni a 33 méteres úszómedencét, ahol a 3 m magas trambulinról leugrani igazi bátorság próba. A 4 m-es vízmélység a kezdő búvárok számára jelent biztonságos oktató terepet.

Kristályfürdő

Az ajkai Kristályfürdő fedett uszodájában egy 33 méteres úszómedence, egy 0,9 m mélységű, 32 fokos tanmedence, és egy 38 fokos pezsgőmedence biztosítja a kikapcsolódást és az aktív időtöltést.

Paskál Gyógy- és Strandfürdő

A Paskál fürdő fedett részlegén egy tanmedence, egy gyerekmedence, egy gyógymedence és egy kinti-benti, vízi bárral üzemelő élménymedence is helyet kapott. Ha mi azért érkezünk, mert szeretnénk megtanulni úszni, akkor a 12 méter hosszú, 0,8 - 1 m mélységű tanmedence lesz a mi kedvencünk. Ha már elég ügyesek vagyunk, a kültéri 33 m-es úszómedencét télen-nyáron kipróbálhatjuk.

Flexum - Termál Gyógyfürdő és Uszoda

A mosonmagyaróvári fürdő szabadtéri 25 m-es úszómedencéje 26-28 fokos, télen is várja az úszni vágyókat, mélysége 0,75 m, így a gyerkőcök is bátran használhatják. Találunk egy 30-32 fokos szabadtéri úszómedencét is, melynek 0,80 m a mélysége, így itt is leér a lábunk.

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

Ha szívesen úszkálnánk a Balatonon, de még túl hideg van hozzá, keressük fel a siófoki Galeriust, melynek 29 fokos, 16 méter hosszúságú, fokozatosan mélyülő (90-130 cm) tanmedencéjében gyerkőccel is bátran úszkálhatunk. Ha elfáradtunk, vár ránk a pezsgőfürdő, vagy az élményelemekkel teli medence.
Mely fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába? - 1. rész
Galerius Élményfürdő és Wellness Központ

St.Gotthard Spa & Wellness

Az alapvetően úszásoktatásra és úszni még nem teljes biztonsággal tudó gyermekek számára kialakított 0.7-1.2 m vízmélységű és 30-32°C vízhőfokú, fokozatosan mélyülő medence az aquafitness programok tökéletes helyszíne is egyben a St. Gotthard Spa-ban. Ha már ügyesek vagyunk, vár ránk a 25 m-es medence is.

Végardó Fürdő

A sárospataki fürdő 10x16 méteres, 1-1,2 m mély tanmedencéje sátorborítással a téli üzemmódban is használható, emellett meleg vizes medence is. A termálvizes relaxáció kitűnő kikapcsolódást nyújthat a hideg téli estéken. Ajánlják a kisgyermekes családok, mind pedig az idősebb korosztály számára is. Ha már elég ügyesek vagyunk, a 25 m-es ugyancsak sátorral fedett úszómedencében folytathatjuk.
Mely fürdőkben találunk olyan úszómedencét, ahol leér a gyerekek lába?