Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Tavaszi akciókTavaszi akciók További ajánlatok

Miért szeretik a külföldiek a budapesti fürdőket?

2017. 01. 02. 07:52
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Kíváncsiak voltunk, mit kedvelnek legjobban a turisták a méltán híres budapesti fürdőkben, ezért végigböngésztük az egyik legnagyobb utazási portál a fővárosi fürdőkre vonatkozó visszajelzéseit. Érdekes és tanulságos dolgokra bukkantunk.
Manapság, ha valahova utazunk, legtöbbször az internet segítségével foglalunk szállást, keresünk éttermet és választunk programokat és rendszerint élünk a világháló nyújtotta információs lehetőséggel: aprólékosan végignézzük utazó társaink visszajelzéseit. Mivel a hozzánk látogató külföldi turisták is pontosan ugyanezt teszik, végigböngésztük tripadvisor.com budapesti fürdőkre vonatkozó visszajelzéseit. Íme, összefoglalónk.
Összességében azt mondhatjuk, nagyon jó véleménnyel vannak a főváros nagy múltú fürdőiről és azok szolgáltatásairól. Nagyra értékelik a szépen helyrehozott ódon épületeket és a belőlük áradó szellemiséget. Kedvelik a kültéri medencéket és általában jónak tartják a fürdők spa szolgáltatásait. Nagyon szeretik a tradicionális fürdők, különösen a török időket idéző fürdők hangulatát és általában elégedettek a kiszolgálással és a víz minőségével is. Megszívlelendő kifogásként a személyzet nyelvtudásának esetleges hiányát, a hosszas sorban állást és a nem kielégítő tájékoztatást említik. Vegyük sorra egyenként is röviden, hogyan is értékelték az egyes budapesti gyógyfürdőket a külföldi vendégek!
A Széchenyi fürdőt értékelték a legtöbben, a14.642 visszajelzés alapján az öt pontból négyet szerzett. A látogatók több mint a fele négy vagy öt csillagot adott a Széchenyinek, és csak elenyésző százalék adományozta az egy pontos minősítést. A válaszokból az is kiderül, hogy leginkább párok, esetleg családok látogatják a fürdőt. A legtöbb turista imádja a Széchenyi fürdő épületeit, azt írják még a legnagyobb hidegben is fantasztikus hangulata van, semmihez sem hasonlítható pontja ez Budapestnek. Szeretik a belső medencéket is, de főleg a kültéri meleg vizes medence varázsol el mindenkit. Sokan kipróbálták és dicsérik a fürdő spa szolgáltatásait, főleg a masszázsokat. A külföldi vendégek nagyra értékelik a hosszú nyitvatartási időt, viszont nem szeretik, hogy sokáig kell sorban állni bejáratnál és a törölköző és papucs kölcsönzésénél. Többen említik a tájékoztató táblák hiányát és a nyelvi nehézségeket.
Miért szeretik a külföldiek a budapesti fürdőket?
A Gellért Gyógyfürdő 5298 értékelés alapján három és fél pontot kapott az ötből, de így is kiváló minősítéssel bír az utazási portálon. A Gellértbe főleg párok jönnek, családok csak elenyésző számban. Nagyon sokan írnak pozitívan a különféle masszázsokról és kedvelik a Gellért fürdő beltéri medencéinek történelmi és misztikus atmoszféráját. Sokan, akik először járnak itt, labirintusként emlegetik a fürdőt, de ez természetesen betudható a történelmi épület sajátosságainak. A hiányosságok között itt is a törölköző és papucsbérlést emlegetik, a Gellért esetében viszont sokan kiemelik a személyzet nyelvtudását. Nagyon kedvelik a turisták a Gellért nyugodt, fákkal körülvett udvarát, melynek kültéri medencéjéből még a Szabadság-híd turulmadara is nagyon jól látszik. A vendégek kedvelik, hogy a fürdő jól megközelíthető akár tömegközlekedéssel is.
Miért szeretik a külföldiek a budapesti fürdőket?
A Gellért szomszédságában álló Rudas Gyógyfürdő 1728 értékelés alapján négy csillagot kapott. Ebbe fürdőbe nagy százalékban érkeznek egyedülálló turisták, amely leginkább a férfi és női napok szétválasztásának köszönhető. A felújított Rudas fürdőben a turisták nagyon szeretik, hogy szépen illeszkedik egymáshoz a régi török kultúra és a modern építészeti megoldások. Imádják a tetőn található panorámamedencét és nagyon sokan kedvelik a Rudas éjszakai fürdőzést kínáló napjait is.
Miért szeretik a külföldiek a budapesti fürdőket?
Talán furcsa, de nagyon szeretik, bár kevesebben ismerik az Irgalmasok Veli Bej Fürdőjét. Négy és fél pontot ért el az ötből, igaz csak 303 értékelés alapján. A külföldi vendégek azt írják róla, hogy csendes, nincs tömeg és a tradicionális török fürdő csodás atmoszférája már az első fél órában elvarázsolja az ide látogatókat. Kiemelik az értékelésekben, hogy a fürdő nagyon tiszta, nem drága és különleges, „kicsiny kincsesládának” nevezi az egyik látogató. Negatívumként többen említik, hogy nem frissül rendszeresen a fürdő weboldala.
Miért szeretik a külföldiek a budapesti fürdőket?
A fővárosi Király fürdő 567 visszajelzés alapján négy csillagot kapott a portálon. Azt írja nagyon találóan az egyik vendég, hogy „ha valaki szórakozni szeretne, menjen a Széchenyi fürdőbe, de ha spirituális élményre vágyik, jól teszi, ha a Király fürdőt választja.” A viszonylag kicsiny fürdő hangulata és ódon épülete nagyon tetszik a turistáknak, sokan afféle középkori időutazásként emlegetik az itt töltött nyugalmas órákat. Persze az is nyilvánvaló, hogy aki a modern fürdőkért van oda, annak nem feltétlenül a Király fürdő a jó választás.
Miért szeretik a külföldiek a budapesti fürdőket?
Végül a Lukács gyógyfürdőt, amely 524 visszajelzés alapján négy pontot kapott, jó hangulatú, csendes fürdőként emlegetik a vendégek. Itt is kiemelik a hely atmoszféráját és nagyon sokan dicsérik a víz minőségét. Azt írják, aki szeretné megnézni, hogyan szeret gyógyfürdőzni a helyi lakosság, annak a Lukács fürdőbe kell ellátogatnia.
Miért szeretik a külföldiek a budapesti fürdőket?
Borítóképünk a Széchenyi Gyógyfürdőben készült. (Forrás: www.szechenyifurdo.hu)