Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Fodrász Múzeum

Budapest
További információ

Magyarország egyedülálló múzeuma, mely a fodrászat történetével és a szakma kellékeivel ismerteti meg a látogatókat. 
 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1000 - 1500

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A múzeum első darabjait Pinke Károly fodrász gyűjtötte össze. A halála után Korom Gyula gépész mérnök vette át a gyűjteményt, akinek műszaki érdeklődése miatt a szakma érdekesebbnél érdekesebb kellékeinek szenvedélyes gyűjtőjévé vált. Így 1996-ban saját gyűjteményével egészítette ki Pinke Károly korábbi gyűjteményét, majd 1996-tól  régiségkereskedők bevonásával, aukciókon való vásárlásokkal, a piacok folyamatos látogatásával gyarapította a készletet. 
 

Aki betér a múzeumba, egy 1880-as évekbeli fodrász szalonban találja magát. A bükkfából készült muzeális fodrász szék fejtartóval, mellette a régi szekrény sok apró fiókkal, borotvával, pamaccsal, arctörlő kendővel, parfümmel igazán különleges hangulatot kelt. A filmkészítők is felfigyeltek e helyszínre, több filmhez is vettek fel itt jelenetet. 

A múzeum keddi, csütörtöki és pénteki napokon várja a látogatókat. Kedden és csütörtökön 14:00 – 18:00 között, pénteken pedig 09:00 – 13:00 között. Előzetes bejelentkezés a (06 1) 280 1674 telefonszámon lehetséges. 

Ha közeli fürdőt keres, akkor kitűnő választás a Pesterzsébeti vagy a Paskál fürdő. A különleges jódos-sós gyógyvízű pesterzsébeti fürdő nőgyógyászati problémákra, petefészek- és húgyhólyaggyulladásra is jó. Ezenfelül pajzsmirigy alulműködésre is ajánlott, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, keringésjavító hatása közismert. A 2019-ben megnyitott strandja miatt pedig nyáron is jó választás. A Paskál fürdő területén a 2016-os beruházás eredményeként egy közel 1.400 m2 alapterületű, új fürdőépület került kialakításra. A fedett részen egy tanmedence, egy gyerekmedence, egy gyógymedence és egy kinti-benti, vízi bárral üzemelő élménymedence is helyet kapott a szaunák, kezelőhelyiségek, valamint egy speciális, geotermikus szauna mellett, így a család összes tagja megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódást.