Quantcast

Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Fürdőzés és kirándulás: szeptemberi lehetőségek a Balatonnál

2020. 09. 10. 19:24
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Kilátók, várak, kalandpályák, gyönyörű természet. Számtalan olyan élmény van, melyek szeptemberben is a magyar tengerhez csábítanak. Ajánlunk néhány programot, melyek után még csobbanhatunk is a közelben.

Zamárdi Kalandpark

Megközelítés tömegközlekedéssel: A buszmegálló közvetlenül a kalandpark bejáratánál van, a vasútállomástól pedig 100 méter.
A Zamárdi Kalandpark egy gyönyörű, harmincötezer négyzetméteres ligetben található, ahol összesen 18 kalandpálya várja a gyerekeket és felnőtteket minden nap. A fák között különböző kötélhidak és más eszközök segítségével lehet az akadálypályákon végighaladni. A PowerFan Ugrótorony egy igazi szabadesés-szimulátor, 12 méter magasból ugorhatunk. Vár még itt minket egy hatalmas labirintus, vízi dodzsem, kipróbálhatjuk, milyen vízen járni, vízihengerben pöröghetünk, és kincseket is kereshetünk. Ha maradt még erőnk, akkor ne hagyjuk ki a balatoni csobbanást sem Zamárdi szabadstrandján, páratlan kilátással a Tihanyi-félszigetre.
Fürdőzés és kirándulás: szeptemberi lehetőségek a Balatonnál
Zamárdi Kalandpark forrás: zamardikalandpark.hu

Erdei túrák Balatonfüred környékén

Megközelítés: A belvárosból sétálva 1 óra.
A balatonfüredi térség egyik legszebb kirándulóhelye a Koloska-völgy. A szorosokkal tarkított térségbe érve esővédő tetőkkel, padokkal, asztalokkal, szalonnasütő helyekkel találkozunk, és még egy kis szabadtéri színpad is van itt. Az itt található erdei tornapályán fából készült sporteszközök segítségével tornázhatunk a friss erdei levegőn. Ahol a ligetes erdő egyre sűrűbbé válik, hamarosan felérünk a Tamás-hegy (315 m) tetejére, a fából épült Jókai-kilátóhoz. A háromemeletes építményről rálátunk Balatonfüredre és a teljes Tihanyi-félszigetre is. A hegycsúcsra jelzett turistaút vezet fel. A kicsit több mint 600 méter hosszú tanösvényen hat állomáson pihenhetünk meg és gyönyörködhetünk a tóra nyíló panorámában. Ha ejtőznénk egyet a vízparton a kiadós túrázást követően, a Kisfaludy strandon ingyenes parkoló, olcsó belépők és még élménymedence is vár mindenkit.
Fürdőzés és kirándulás: szeptemberi lehetőségek a Balatonnál
Jókai-kilátó (forrás: vitorlazzitthon.hu)

Tapolcai tavasbarlang

Megközelítés tömegközlekedéssel: A buszállomás 10 percre, a vasútállomás 20 perc sétára található.
A Tapolcai tavasbarlang teljes hossza 3280 méter, melyet a mészkő repedéseibe bejutó víz alakított ki. A látogatható rész nagyjából 300 méter hosszú, egyedülálló, csónakázásra alkalmas csodás tavat találunk itt. A barlang vize 18-20 fokos, a hőmérséklet a barlangban egész évben 20 fok körüli, a relatív páratartalom 90%-os. A hajózható részen a víz mélysége 70-120 centiméter. A tó felett nyílt meg a karsztok világát bemutató látogatóközpont, a gyerekeknek biztos a kúszóbarlang lesz a legérdekesebb, a felnőtteknek pedig a kőtapogató és a 3D-vetítőterem. Ha picit hűvösnek találjuk a barlangot, keressük meg a legközelebbi strandot, és napozzunk egy jót a parton. Erre kiválóan alkalmas az autóval 10 km-re fekvő Badacsonytomaji Városi Strand, ahol még a SUP-ot is kipróbálhatjuk.
Fürdőzés és kirándulás: szeptemberi lehetőségek a Balatonnál
Tapolcai tavasbarlang (forrás: bfnp.hu)

Szigligeti vár

Megközelítés: Gyalogosan fél órába telik az út, ha Szigliget belvárosából indulunk.
Magyarország egyik leglátogatottabb vára, a Szigligeti vár, amely a Balaton északi partján a vulkanikus hegy kúpján emelkedik, 230 méteres magasságban, és amit a törökök sosem tudtak elfoglalni. Bárhonnan közeledünk Szigliget felé, a régi várat mindenhonnan láthatjuk. A Balaton egyik legszebb panorámája tárul elénk a toronyból, a néhány száz méteres gyalogos hegymenetet követően. 2013 óta teljesen megújult a vár, interaktív kiállítóteret is beüzemeltek. Ha szeretnénk utána csobbanni egyet, a Szigligeti Községi Strandfürdőn megtehetjük.
Fürdőzés és kirándulás: szeptemberi lehetőségek a Balatonnál
Szigligeti vár (forrás: szigligeti-var.hu)

Festői panoráma Balatonbogláron

Megközelítés: A vasútállomástól a Gömb-kilátó 20 perc sétára található.
165 méteres magasságban emelkedik ki az egyik legkülönlegesebb magyar kilátó, a balatonboglári „ufó”, melyet évente több tízezren látogatnak. A 15 méter átmérőjű, 240 háromszöglemez alkotta Gömböt, Zics László építész javaslatára díszkivilágítással látták el, ami még az északi partról is könnyen felfedezhető. Magyar tengerre néző panorámája lenyűgöző, ahogy a vasszerkezet elemei között kitekintünk. Szeptember 13-14. között rendezik meg ezen a csodás helyszínen a Balaton Pikniket, mely 11 éves kor alatt ingyenes. Világhírű zenészek, valódi piknikélmény fogadja az érdeklődőket. Ha egyet fürdőznénk még a Balatonban, az ingyenesen használható Jókai sétány fokozatosan mélyülő vízpartjával a gyerekek kedvence lesz.
Fürdőzés és kirándulás: szeptemberi lehetőségek a Balatonnál
Gömb-kilátó (forrás: balatonikaland.hu)
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...