Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Építők Margitszigeti Diák Kajak Club

Budapest
További információ

Az Építők Margitszigeti Diák Kajak Klub edzői és sportolói örömmel fogadnak minden 8 és 60 év közötti úszni tudó, jó társaságban, egészséges sportot versenyszerűen vagy szabadidős céllal űzni kívánó jelentkezőt a margitszigeti Sirály csónakházban. 

 

Nekik ajánljuk: Fiatalok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Aktív időtöltés

Szabadtéri


Az edzők több tíz éves szakmai tapasztalata garancia arra, hogy mindenki a számára megfelelő edzésben részesüljön, legyen az versenyszerű vagy szabadidős jellegű. Ha szeretnél felejthetetlen élményeket szerezni a vízen és a szárazföldön, vagy csak szeretnél a gyermekednek egy helyet, ahol megismerkedhet a sporttal, és közben még jól is érzi magát, jelentkezz az edzők valamelyikénél!

 

A klubban lehetőség van:

  • verseny sportolásra
  • szabadidős sporttevékenységekre
  • nyári táborozásra
  • Hajókölcsönzésre
  • vízi túrához hajószállításra
  • cégeknek, sportnap megrendezésére

 

A klubról röviden

 

1997-ben alakult önállóvá az Építők SC Kajak-Kenu Szakosztályából. Alakuláskor a szakosztály 32 taggal és egy edzővel rendelkezett. Ma a klubban közel 200–an sportolnak és öt edző foglalkozik a versenyzőkkel, valamint a szabadidő sportolókkal. Négy közeli általános iskolával állnak szerződéses kapcsolatban, ahonnan az edzők iskolai csoportokat hoznak napi rendszerességgel a vízitelepre, a tanmedencébe és a Sportuszodába kajak-kenu, valamint úszóedzésekre.

 

Fürdők a közelben 

 

A margitszigeti Palatinus fürdő volt Budapesten az első fürdő, amely a szabadban való strandolást lehetővé tette.  A nagy medence három részből: úszó-, élmény- és strandmedencéből áll. Az élménymedencébe sodrófolyosó, buzgár, vízsugármasszázs, nyakzuhany és látvány szökőkutak lettek beépítve. A strandon 2013-ban felújították a termálmedencét és új óriáscsúszdákat építettek. 2017-ben téliesítették a strandot, így egész évben nyitva tartó fürdővé vált, amelyben 4 új beltéri medencét lehet igénybe venni. Az alagsorban kialakításra került egy wellnessrészleg, ahol egy 100 négyzetméteres, élményelemekkel felszerelt gyógyvizes medence, egy 60 négyzetméteres gyerekmedence, hideg és meleg vizes merülőmedence, szaunák (gőzkamra, geotermikus és finn szauna) kaptak helyet. A nyári szezonon kívül a beltéri medencék és 2 kültéri medence (egy úszómedence és egy termálmedence) üzemel. 

 

A klubtól 4 km-re található Széchenyi fürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, amelyben 21 nyitott és fedett medence, valamint 10 szauna található. A főváros legmenőbb éjszakai fürdőzése minden szombaton ide csalogatja a fiatalokat. Az immár több mint tizenhét éves múltra visszatekintő SPArty rendezvénysorozat évi 50 ezer vendégével a magyar főváros egyik leglátogatottabb eseményévé nőtte ki magát. 

 

Az Irgalmasok Veli Bej Fürdője Budapest egyik legszebb törökfürdője, a klubtól 10 percre található, az Árpád fejedelem útja 7. szám alatt. A gyönyörűen felújított törökfürdő öt különböző vízhőmérsékletű török medencéje mellett egy vadonatúj wellness részleg áll a vendégek rendelkezésére jakuzzival, két gőzkamrával, finn és infraszaunával, masszázszuhanyokkal, jégkészítő géppel, hydroxeur- és tangentorkáddal, Kneipp-sétálóval, úszómedencével és masszázzsal.