Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Galéria 56

Budapest
További információ

A Galéria 56 1992-től működő képzőművészeti magángaléria.

 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Jelleg: Színház, kultúra

Fedett


Havadtőy Sámuel, a Galeria 56 vezetője, a jól menő New York-i belsőépítész egyrészt saját örömére folytatott játékként kezeli ezt a szerepet, másrészt azonban a pesti művészeti élet és piac egészének fejlesztését célozza meg tevékenységével. Galériájának programja visszamenőleg is igyekszik bekapcsolni a magyar művészeti életbe és gondolkodásba a nemzetközi - főként az amerikai - képzőművészet utóbbi generációinak munkásságát. Ennek nyomán s a magyar művészeket érintő, lazára tervezett menedzselési ténykedésén keresztül a hazai piac egészére is kihatással van s lehet a galérista.

 

Az 1980-as évek végén visszatért Európába, Magyarországra is több ízben ellátogatott, majd 1992-ben megalakította Budapesten a Galéria 56-ot.

 

Havadtőynek több magyarországi kiállítása mellett fontos szerepe volt a rendszerváltás utáni hazai képzőművészeti életben: amerikai és magyar művészeket ismertetett össze. Műveiből világszerte rendeznek nagysikerű kiállításokat. Néhány éve Ferenc pápa monzai látogatásának alkalmából készített művéből a szentatya is rendelt egy másolatot a művésztől. Havadtőy Sámuel idejének nagy részét Olaszországban, illetve Szentendrén tölti.

 

Közeli fürdő

 

A Széchenyi Gyógyfürdő Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, amelyben 21 nyitott és fedett medence, valamint 10 szauna található. A Széchenyi Gyógyfürdő gyógyvize Budapest második legmélyebb kútjából  76 fokos hőmérsékleten érkezik a felszínre. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően mára 21 medence közül választhatnak a vendégek. Az élménymedencében sodrófolyosó, víz alatti pezsegtetés, nyakzuhany és az ülőpadokba rejtett, hátat masszírozó vízsugár működik.