Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Rákospalotai Múzeum

Budapest
További információ

A Rákospalotai Múzeum 21. századi szemléletű állandó kiállítással várja a kerület múltja iránt érdeklődőket. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0 - 1000

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A múzeum a Csokonai Kulturális Központ intézményeként működik. A múzeum 1960. január 10-én nyílt meg Rákospalotán, az aktuális időszaki kiállításról és a kiadványokról az intézményi honlapokon keresztül lehet tájékozódni: www.csokonaiksk.hu

 

Nyitva:

Kedden és csütörtökön 10-16 óra, szerdán 10-18 óra, szombaton 10-14 óra között. Csoportos látogatókat ettől eltérő időpontban is fogadunk, előzetes telefonos bejelentkezés szükséges a 419-8216 számon.

 

Megközelítés

 

A Rákospalotai Múzeum Budapest XV. kerületében Pestújhelyen, a Pestújhelyi út 81. szám alatt található.

 

Közeli fürdők 

 

A múzeumtól mindössze 3,5 km-re található Paskál fürdő területén a 2016-os beruházás eredményeként egy közel 1.400 m2 alapterületű, új fürdőépület került kialakításra. A fedett részen egy tanmedence, egy gyerekmedence, egy gyógymedence és egy kinti-benti, vízi bárral üzemelő élménymedence is helyet kapott a szaunák, kezelőhelyiségek, valamint egy speciális, geotermikus szauna mellett. 2018-tól egy új melegvizes medence is üzemel télen-nyáron. 

 

A múzeumtól 5,5 km távolságra, a Városliget szívében helyezkedik el a Széchenyi fürdő, Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, amelyben 21 nyitott és fedett medence, valamint 10 szauna található. 

 

Az Árpád híd pesti hídfőjénél található Dagály fürdőben nyolc különböző formájú és hőmérsékletű medence található kellemes zöld környezetben, dunai panorámával.