Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Újbudai Kulturális Intézet

Budapest
További információ

Az Újbudai Kulturális Intézetet (KULTI) azzal a céllal jött létre, hogy – egy központi szervezetbe integrálva a fenntartása alatt álló közművelődési intézményeket, galériákat és gyűjteményeket – elősegítse a kerület közművelődési programjának mind szélesebb körben és a kor igényeinek megfelelő színvonalú megvalósítását.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Színház, kultúra

Fedett


A KULTI jelenleg 13 telephellyel – közösségi házakkal, galériákkal, helytörténeti gyűjteményekkel, könyvtárral és nyugdíjas klubbal – működik.

 

Albertfalvi Közösségi Ház - 1116 Budapest, Gyékényes utca 45-47. (Részletesebb ismertető itt: http://ujbudakulti.hu/albertfalvi-kozossegi-haz.html)

 

B32 Kulturális Központ - 1111 Budapest, Bartók Béla út 32. (Részletesebb ismertető itt: http://ujbudakulti.hu/b32-kulturalis-kozpont---1111-budapest-bartok-bela-ut-32.html)

 

Etele Helytörténeti Gyűjtemény>>> Albertfalvi Helytörténeti Gyűjtemény és Iskolamúzeum (Részletesebb ismertető itt: http://ujbudakulti.hu/etele-helytorteneti-gyujtemeny.html)

 

Gazdagréti Közösségi Ház - 1118 Budapest, Törökugrató utca 9. >>> a Rét Galéria (Részletesebb ismertető itt: http://ujbudakulti.hu/gazdagreti-kozossegi-haz.html)

 

Karinthy Szalon - 1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 22. (Részletesebb ismertető itt: http://ujbudakulti.hu/karinthy-szalon.html)

 

Kelen Civil Közösségek Háza - 1119 Budapest, Petzvál József utca 42. (Részletesebb ismertető itt: http://ujbudakulti.hu/kelen-civil-kozossegek-haza---1119-budapest-petzval-jozsef-utca-42-.html)

 

Kelenvölgyi Közösségi Ház - 1116 Budapest, Kardhegy utca 2. >>> Kelenvölgyi Könyvtár (Részletesebb ismertető itt: http://ujbudakulti.hu/kelenvolgyi-kozossegi-haz.html)

 

KULTI Szalon - 1111 Budapest, Szent Gellért tér 1-3. (Részletesebb ismertető itt: http://ujbudakulti.hu/kulti-szalon.html)

 

Őrmezei Közösségi Ház - 1112 Budapest, Cirmos utca 8. (Részletesebb ismertető itt: http://ujbudakulti.hu/ormezei-kozossegi-haz.html)

 

Programjaikat a sokszínűség és a minőség jellemzi. Évente több lokális rendezvényt is lebonyolítanak (pl.: Őrmező Ünnepe, Kelenvölgyi Ezerjó, Albertfalvi Napok, Gazdagréti Szentiván-éj).

 

Közeli fürdők

 

A műemléki környezet és a tetőtéri medence a dunai panorámával igazán különleges hangulatú fürdőzést ígér az intézet szomszédságában található Rudas fürdőben. A Rudasban gyógyfürdő, törökfürdő, élményfürdő, szauna és uszoda várja a vendégeket. A fürdőtől 850 méterre található Gellért fürdő Budapest egyik legkülönlegesebb műemlékfürdője. Az öt beltéri termálmedence mellett két merülőmedence várja fürdőzőket, a sportolni vágyók pedig egy úszómedencében csillapíthatják a mozgás iránti igényüket. A szabadban egy hullám és egy termálmedencében lehet mártózni. Emellett egy gőzkabin, egy finn szauna, és egy hőlégkamra biztosítja a felmelegedést.