Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Szaunázók Hétvégéje 2023 - Résztvevő fürdők listája és interaktív térkép

2023. 10. 03. 11:53
Forrás: termalfurdo.hu
Szauna
A Magyar Fürdőszövetség 2018 óta minden évben október első hétvégéjén rendezi meg a Szaunázók Hétvégéjét, amelyet szezonnyitó programnak szánnak. A változatos program mellett egy meghatározott időpontban közös zenére, ugyanarra a koreográfiára és ugyanazokra az illatokra szaunázhatunk az ország több tucat fürdőjében. 2023-ban október 7-8-án kerül sor az országos eseményre.

A fürdők maguk határozhatják meg, milyen szaunaprogramokat szerveznek az adott hétvégére, fontos viszont, hogy a meghatározott időpontban (az eddigi évek tapasztalata alapján szombat délután 4 órakor) minden csatlakozó fürdőben ugyanazt a tematikus programot élvezhetjük.

 

 

A szaunázás szerelmesei helyszíntől függően választhatnak a hagyományos finn szauna mellett bioszaunát, gőzkamrát, infraszaunát, melyek mind erősítik az immunrendszert, segítik a méregtelenítést, javítják a vérkeringést, fokozzák az anyagcserét és stresszoldó hatásuk is van.
 

A csatlakozó fürdők az ország minden régióját képviselik, így mindenki lakóhelyéhez közel is részt vehet a programokon. Több helyszínen rendszerint már pénteken délután beindul a forró levegő, ahol szakképzett szaunamesterek várják az izzadni vágyókat. Központilag egy eseményt szervez a Magyar Fürdőszövetség 2023-ban is: október 7-én, szombaton délután 16:00-kor az ország minden részén ugyanaz a szaunaprogram kerül bemutatásra  - ugyanaz a zene, ugyanaz a koreográfia és ugyanazok az illatok nyújtanak élményt idén is.

 

A fent említett közös program mellett minden fürdő felöntések egész sorát tartja, több helyen pedig hosszabban tartanak nyitva, illetve arra is volt példa az elmúlt években, hogy a fürdők ez alkalommal valamilyen kedvezményt adnak, illetve ingyenesen nyújtanak egyébként fizetős szolgáltatást.

 

Az idei évben éjszakai fürdőzés keretében lehet részt venni szaunaprogramokon Gyulán és Esztergomban, a fürdők hosszabbított nyitvatartással várnak minden érdeklődőt. Gyümölcstálakkal és hűsítő italokkal várják a szaunázni vágyókat Szentgotthárdon és Algyőn; Egerben és Hajdúszoboszlón pedig különleges bőrápolós felöntésekkel kedveskednek a vendégeknek.  

 

Ráckevén a programok mellett a hétvége mindkét napján hosszabb nyitvatartással, gyümölcstálakkal, látvány koktél pulttal és ingyenes szaunabelépővel várják az érdeklődőket.

 

Gyomaendrődön szombaton és vasárnap is 4-4 alkalmas szauna szeánsz várja a vendégeket különböző kiegészítőkkel, emellett a szeánszokon résztvevők 20 % kedvezményt kapnak az egész napos fürdőbelépő árából. 

 

A budapesti Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdőben október 7-én a finn szaunában 8 szeánsz közül választhatunk, valamint a gőzkamrában különleges belga bőrápolós programmal készülnek.

 

Az Aquaworld Budapest fürdőben már péntektől várják a szaunázni vágyókat, akik péntektől vasárnapig 4-4 program közül választhatnak, mint például a csokis kényeztetés a gőzben, az őszi jégvihar friss illatokkal, az önkéntes bőrfosztás levendulával, vagy akár a mézes hidratálás. 

 

Ezek a fürdők csatlakoztak 2023-ban a Szaunázók Hétvégéjéhez

 

A fürdőket a település neve szerint ABC rendben tüntettük fel, a linkekre kattintva többet is megtudhatunk az adott fürdőről.

 

Fürdő

Település

Borbála Fürdő Algyő
Bihar Termálliget  Berettyóújfalu
Aquaworld Resort Budapest Budapest
Csillaghegyi Fürdő Budapest
Pesterzsébeti Fürdő  Budapest
Széchenyi Gyógyfürdő Budapest
Bükfürdő Thermal & Spa Bükfürdő
Vulkán Gyógy- és Élményfürdő Celldömölk

Aquaticum Debrecen

Debrecen

Egri Termálfürdő Eger

Saliris Resort & Gyógy és Termálfürdő

Egerszalók
Aquasziget Esztergom Esztergom
Gyomaendrődi Liget Fürdő Gyomaendrőd

Gyulai Várfürdő

Gyula

Hajdúnánási Gyógyfürdő Hajdúnánás

Hungarospa Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló

Markovits Kálmán Városi Uszoda Hatvan

Kecskeméti Fürdő

Kecskemét

MJUS Resort Körmend

Termálfürdő Leányfalu

Leányfalu

Lenti Termálfürdő Lenti

Hagymatikum

Makó

Miskolctapolca Barlangfürdő Miskolctapolca
Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő Mórahalom

Kanizsa Uszoda és Strandfürdő

Nagykanizsa

Nagykátai Gyógyfürdő és Strand Nagykáta
Aquarius Élményfürdő Nyíregyháza
Orosháza - Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő Orosháza

Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő

Pápa

Aqualand Ráckeve Ráckeve
Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Sárvár
Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdő Szeged
Napfényfürdő Aquapolis Szeged
V-8 Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont Szentendre
Szentgotthárd Spa & Wellness Szentgotthárd
Barack Gyógy- és Élményfürdő Tiszakécske
Váci Strandfürdő és Uszoda Vác

Zalakarosi Fürdő

Zalakaros

 

 


 

A 2023-as Szaunázók Hétvégéje térképen

Egy térképen is megmutatjuk, mely fürdőkben vehetünk részt a szaunázók hétvégéjén 2023-ban. Így talán könnyebb megtalálni a legközelebbi helyszínt.

Ha bővebb információt szeretne a fürdőkről, kattintson az ikonokra.

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...