Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Szaunázók Hétvégéje 2022 - Térképen a csatlakozó fürdők

2022. 09. 28. 10:24
Forrás: termalfurdo.hu
Szauna
A Magyar Fürdőszövetség 2018. óta minden évben október első hétvégéjén rendezi meg a Szaunázók Hétvégéjét, amelyet szezonnyitó programnak szánnak.  A változatos program mellett egy meghatározott időpontban közös zenére, ugyanarra a koreográfia és ugyanazokra az illatokra szaunázhatunk az ország 31 fürdőjében. Mutatjuk a 31 fürdőt, amelyek 2022-ben csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A fürdők maguk határozhatják meg, milyen szaunaprogramokat szerveznek az adott hétvégére, fontos viszont, hogy 2022. október 1-én 16:00-kor minden csatlakozó fürdőben ugyanazt a tematikus programot élvezhetjük Makótól Lentiig, Egerszalóktól Mórahalomig. Nagykanizsán ráadásul ezen a hétvégén avatják fel a felújított szaunát.

 

 

A szaunázás szerelmesei helyszíntől függően választhatnak a hagyományos finn szauna mellett bioszaunát, gőzkamrát, infraszaunát, melyek mind erősítik az immunrendszert, segítik a méregtelenítést, javítják a vérkeringést, fokozzák az anyagcserét és stresszoldó hatásuk is van.
 

A 31 csatlakozó fürdő az ország minden régióját képviseli, így mindenki lakóhelyéhez közel is részt vehetett a programokon. Több helyszínen már pénteken délután beindul a forró levegő, ahol szakképzett szaunamesterek várták az izzadni vágyókat. Központilag egy eseményt szervezett a Magyar Fürdőszövetség: szombaton, október 1-én 16.00-kor az ország minden részén ugyanaz a szaunaprogram került bemutatásra  - ugyanaz a zene, ugyanaz a koreográfia és ugyanazok az illatok nyújtanak élményt  idén is Debrecentől Sárvárig. 

 

A fent említett közös program mellett minden fürdő felöntések egész sorát tartja, több helyen pedig hosszabban tartanak nyitva, illetve arra is van példa, hogy a fürdők ez alkalommal valamilyen kedvezményt adnak, illetve ingyenesen nyújtanak egyébként fizetős szolgáltatást.


Idén is éjszakai fürdőzés keretében lehetett résztvenni szaunaprogramokon Gyulán és Cegléden, Tiszakécskén a Barack Gyógyfürdőben ez alkalomból rendezik meg az I. Barack szaunaversenyt.

Leányfalun a programok mellett a hétvége mindkét napján hosszabb nyitvartással és ingyenes belépővel várja az érdeklődőket a szaunaház.

Budapesten az Aquawordben péntektől vasárnapig összesen 12 különleges szaunaprogramon vehetnek részt azok, akik igazán edzettek.

 

Ezek a fürdők csatlakoztak a Szaunázók Hétvégéjéhez

A fürdőket a település neve szerint ABC rendben tüntettük fel. 

 

Fürdő

Település

Aquaworld Resort Budapest Budapest
Bükfürdő Thermal & Spa Bükfürdő

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Cegléd

Aquaticum Debrecen

Debrecen

Saliris Resort & Gyógy és Termálfürdő

Egerszalók
Gyomaendrődi Liget Fürdő Gyomaendrőd

Gyulai Várfürdő

Gyula

Hajdúnánási Gyógyfürdő Hajdúnánás

Hungarospa Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló

Harkányi Gyógy- és Strandfürdő

Harkány

Igali Gyógyfürdő Igal

Kaposvári Virágfürdő

Kaposvár

Kecskeméti Fürdő

Kecskemét

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő Kehidakustány
MJUS Resort Körmend

Termálfürdő Leányfalu

Leányfalu

Lenti Termálfürdő Lenti

Hagymatikum

Makó

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő Mórahalom

Kanizsa Uszoda és Strandfürdő

Nagykanizsa

Nagykátai Gyógyfürdő és Strand Nagykáta
Aquarius Élményfürdő Nyíregyháza

Orosháza - Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő

Orosháza

Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő

Pápa

Aqualand Ráckeve Ráckeve
Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Sárvár
Napfényfürdő Aquapolis Szeged
Tiszavirág Sportuszoda Szeged
Barack Gyógy- és Élményfürdő Tiszakécske
Kerekdombi Termálfürdő Tiszakécske

Zalakarosi Fürdő

Zalakaros

 

Dőlttel azokat a településeket jelöltük, ahol 2021-ben is megrendezésre került a Szaunázók Hétvégéje.

 

A budapesti Aquawordben péntektől vasárnapig, 3 estén keresztül tartanak a szeánszok.

Kétnapos lesz az esemény ezen kívül a fent már említett Leányfalun, Mórahalmon,  Szegeden a Tiszavirág Sportuszodában, Debrecenben az Aquaticumban, Körmenden, Kehidakustányban, Ráckevén, Kecskeméten, Igalon, Nagykanizsán, Harkányban és Nagykátán.

A többi fent megjelölt fürdőben október 1-én, azaz szombaton tudunk részt venni a felöntéseken és szaunaprogramokon.
 

A Szaunázók Hétvégéje térképen

Ha bővebb információt szeretne a fürdőkről, kattintson az ikonokra.

 

 

 

Új és kieső helyszínek

Az előző évhez képest a résztvevő fürdők körében több helyen is van változás. A tavalyi évvel ellentétben idén részt vehetünk a Szaunázók Hétvégéjén Egerszalókon, Gyomaendrődön, Kaposváron, Kehidakustányban, Körmenden, Lentiben és Nyíregyházán. Emellett Szegeden és Tiszakécskén eggyel-eggyel bővült a helyszínek száma.

Ugyanakkor ezúttal nem csatlakoztak az eseményhez a Budapesti Gyógyfürdők Zrt. fürdői, illetve Budaörs, Cserkeszőlő, Csongrád, Kisújszállás, Miskolc, Székesfehérvár, Szentendre és Szentgotthárd fürdői.

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Szellemes őszi szüneti pihenés a Szigetközben

A Hotel Diamant, Dunakilitin ijesztően jó Halloween dekorációval és bulival várja kedves vendégeit. A szálloda ajándéka a csomaghoz lovaskocsikázás, gyerekprogram kavalkád, bowling, 10.29-én és 10.05-én halloween party gyerekeknek és felnőtteknek.Megnézem