Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Hétvégén nyitnak a budapesti strandok

2019. 04. 25. 18:40
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Az idei strandszezonban elsőként a Palatinus, Dagály és a Paskál fürdők strandterületei nyitnak ki a fővárosban, míg a 2018 októberében átadott Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő strandját várhatóan május 18-tól vehetik birtokba fürdőzők.
A hagyományos nyári strandok, a Római és Pünkösdfürdő június 2-án, illetve június 15-én nyitnak, de június második felében a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő strandterületét is átadják. A pesterzsébeti fürdő strandján a felújított hullámmedence mellett egy gyerek- és egy élménymedence is helyet kap. A fürdő területén belül egy 100 állású parkolót alakítanak ki. A fürdő fedett részében 11 medence lesz (egy jódos, sós vizű termálmedence, gyerekmedence, kiúszós medence, a terápiás részlegen súly- és kádfürdők és Kneipp-féle taposómedencék).

Ingyen strandbelépő a kitűnő tanulóknak

A belépők árai minimális mértékben, 0-200 Ft között növekednek, de természetesen továbbra is lesz lehetőség gyermek, diák és nyugdíjas jegy vásárlására. A kitűnő bizonyítványt szerző, általános iskolai tanulóknak idén is ingyenes strandbelépővel kedveskednek a fürdők, melyet a gyerekek a bizonyítvány mellé kapnak meg a tanévzáró ünnepségeken.
Hétvégén nyitnak a budapesti strandok
Pünkösdfürdői Strandfürdő

Készpénzmentes fizetés a strandokon

Az összes budapesti strandon továbbra is készpénzmentes fizetés működik, így a fürdő területén vásárolt termékekre (étel, ital, strandcikkek, stb.) készpénz helyett kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyát, bankkártyát és elfogadóhelytől függően SZÉP-kártyát fogadnak el. Ez a rendszer kényelmes és biztonságos, hiszen így a fürdőzés során nem kell a készpénzzel bajlódnunk, vagy azon aggódni, hogy pénztárcánk biztonságban legyen. A kártyát távozáskor nem kell leadni, hiszen az egyenleg az utolsó használattól számított 5 éven keresztül felhasználható, vagy visszaváltható, bármely a BGYH Zrt. által üzemeltetett fürdőben és strandon. A kártya egy alkalmazásban is regisztrálható, így nyomon követhetjük a különböző tranzakciókat is. A használati feltételekről a fürdők honlapján érdemes előzetesen tájékozódni.

Száz éves fürdők

A nyár folyamán számos családi, sport és gyerekprogram teszi még színesebbé a strandolást. Ünneplésre is lesz alkalom, hiszen két fürdő idén lesz 100 éves. A Palatinus strandon június 15-én ünnepelnek. A Pala100 Fesztiválon a Margaret Island zenekar koncertje, valamint brazil tánc, capoeria és extrém sportbemutatók szórakoztatják a vendégeket. A gyerekeket izgalmas játékok és programok várják egész nap. Július 26-án pedig, a Strandok Éjszakáján a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőben rendeznek Retro Fesztivált.
Hétvégén nyitnak a budapesti strandok
Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő
A fürdőbelépők árai megtalálhatóak a fürdők adatlapján, az árak menüpontban.
Nyitókép: Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide