Aktuális akciók
Szezonindító ajánlatokSzezonindító ajánlatok

Ezek a strandok még mindig nyitva vannak

2020. 09. 10. 18:14
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés

A nyárnak vége, de a következő néhány napban még 30 fok körüli hőmérséklet is lehet, és nagyon sok strand is nyitva van még. Több helyen a szabadtéri csúszdákat is használhatjuk, a hullámmedencék közül azonban már csak néhány működik az országban. Mutatjuk a részletes listát.

Végighívtuk az összes magyarországi fürdőt, hogy megtudjuk, mikor zárják a strandot, illetve a szezonálisan nyitva tartó szabadtéri medencéiket, csúszdáikat. Ez a szezonálisan nyitva tartó fürdők esetében természetesen egyet jelent azzal, hogy mikor zárnak be.

 

A nyitva tartó strandok listája a cikk végén található. Fölötte egy interaktív térképen is megmutatjuk, hol lehet még strandolni.
A lista és a térkép szeptember folyamán naponta frissül.

 

Nem a város méretétől függ, meddig tart nyitva a strand

Régen a legtöbb strand május 1-én nyitott és szeptember 30-án zárt, ma azonban ez már ritka, a strandok jellemzően az időjáráshoz igazítják, meddig tartanak nyitva. Több helyen nem tudtak konkrét dátumot megjelölni, de azok a strandok is, amelyek ezt megetették, a legtöbb esetben hozzátették, hogy ez az időjárás függvényében módosulhat. Azt sem lehet állítani, hogy a jelentős fürdővárosok, vagy a nagyobb városok strandjai mind nyitva vannak, míg a kisebb strandok mind bezártak, volna. Ennél árnyaltabb a kép. 

 

Budapesten már több strand bezárt, ugyanakkor az Aquaworld még teljes kapacitással működik. A Palatinus szabadtéri medencéi közül már csak a Margaréta medence, az úszómedence és egy termálmedence  működik. A Paskál Fürdőben a szabadtéri gyerekmedencét már nem használhatjuk, a többi medence azonban egész évben üzemel. 

 

A megyeszékhelyek közül Pécsen, Szekszárdon, Kaposváron, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szombathelyen, Székesfehérváron, Szegeden és Kecskeméten és Debrecenben is bezártak a strandok és a szabadtéri élményfürdők. Békéscsabán, Miskolcon és Egerben szeptember végéig tervezik nyitva tartani a strandokat.

 

Nagyon sok kis vidéki strand is látogatható még, köztük olyan néhány medencével rendelkezők is, mint például a földesi, tótkomlósi vagy a pusztaszentlászlói strand. A teljes lista lejjebb található.

 

 

Több olyan fürdő is van, amelyek – valószínűleg a kedvező időjárásnak köszönhetően – idén a korábbi gyakorlattól eltérően nem zártak be a nyár utolsó napján, hanem szeptember második-harmadik hétvégéjéig nyitva tartanak. 

 

Nagy fürdők, ahol a hétvégén még minden üzemel

Néhány helyen a szezonálisan nyitva tartó medencéket fokozatosan zárják be szeptember végéig, október közepéig. A kültéri csúszdákat még viszonylag sok helyen, a szabadtéri hullámmedencéket azonban már csak néhány fürdőben használhatjuk szeptemberben.

 

Hajdúszoboszlón tartják magukat a hagyományokhoz,  szeptember 30-án zár a strand.

 

Mindent használhatunk még a makói Hagymatikum strandján, igaz a csúszdák itt is csak péntektől vasárnapig üzemelnek jó idő esetén. 

 

 

Az Aquaworldben is használhatjuk még a kinti medencéket, sőt a fürdő tájékoztatása szerint ezt előreláthatólag egészen október 15-ig meg tudjuk tenni.

 

Egerszalókon a Salirisban a szabadtéri medencék közül csak a gyerekmedence működik szezonálisan, azonban a jó időre való tekintettel egyelőre ezt is élvezhetjük. A fürdő többi medencéje egész évben látogatható.

 

Hévízen szintén csak egy szabadtéri gyerekmedence van, amely nem egész évben üzemel, azonban szeptember 13-ig ez is működik még. A Fedett Fürdőben és a Festetich Fürdőházban kizárólag fedett medencék találhatóak, a tófürdő pedig szintén egész évben látogatható.

 

Ez a helyzet az ország többi nagy fürdőjében

Az ország többi nagy fürdőjében is működnek még szabadtéri medencék, azonban már fokozatosan megkezdték az átállást a téli üzemmódra.

 

Cserkeszőlőn előreláthatólag szeptember végéig tart nyitva a strand, azonban a csúszdák már nem használhatóak karbantartás miatt.

 

Gyulán a szabadtéri szezonális medencék már nem üzemelnek. A dögönyözős medence és a pezsgőmedence 2020.11.01-ig tart nyitva. Árnyékolós gyógymedence jó idő és igény esetén tart nyitva . 

 

Orosháza-Gyopárosfürdőn a Parkfürdő szeptember 14-ig tart nyitva. Az élményfürdő teraszán található medencék és a kültéri csúszda szeptember 30-ig üzemelnek.

 

Bükfürdőn szintén fokozatosan zárnak a szezonális medencék. A kis tanúszómedence előreláthatólag szeptember végéig tart nyitva, de használható még a kosárlabda medence és az óriásbuborék is. A kültéri csúszdák, nagy úszómedence, a Delfinmedence, az Acapulco medence szeptemberben már nem üzemelnek.

 

 

Térképen Magyarország összes nyitva tartó strandja

A lenti térképen szerepel az összes olyan fürdő, ahol még találunk nyitva tartó, szabadtéri szeonális medencéket. Érdemes az ikonokra, majd a felugró ablakokra kattintani a részletesebb információkért, mert sok fürdőben már nem minden medence és csúszda üzemel a strandon.

A térkép nagyobb méretben ide kattintva látható: Szeptemberben nyitva tartó strandok térképe

 

 

Itt a teljes lista, ha strandolni szeretnénk

Az alábbi strandok az időjárás függvényében zárják a szezonálisan nyitvatartó kültéri medencéiket szeptember folyamán, esetleg még később, azonban előfordulhat, hogy nem minden medence van már nyitva, ezért érdemes a linkekre kattintva utánanézni, hol mi üzemel. Indulás előtt esetleg érdeklődjünk telefonon is, ha teljesen biztosra szeretnénk menni. A telefonszámok szintén megtalálhatóak a linkekre kattintva megjelenő adatlapokon.

Vannak olyan fürdők, amelyek egész évben üzemeltetik minden kültéri medencéjüket (ilyen pl. Budapesten a Széchenyi vagy a Lukács Fürdő, Algyőn a Borbála Fürdő), amelyek többnyire termál és gyógymedencék Ezek a fürdők nem szerepelnek ebben a listában, de hamarosan róluk is jelentkezünk egy összeállítással.

 

A listában a fürdők a település szerinti ABC rendben szerepelnek.

 

Fürdő

Település

Városi Termálfürdő Abony

Abony

Aranykor Wellness és Termálfürdő

Ballószög

Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő

Berekfürdő

Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő

Bogács

Borgáta Termálfürdő

Borgáta

Aquaworld Resort Budapest

Budapest

Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő

Budapest

Bükfürdő Thermal & Spa

Bükfürdő

Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

Cserkeszőlő

Csokonyavisonta Gyógy- és Strandfürdő

Csokonyavisonta

Csongrádi Gyógyfürdő és Uszoda

Csongrád

Kerekestelepi Termálfürdő

Debrecen

Gunaras Fürdő

Dombóvár (Gunaras)

Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő

Egerszalók

Szent István Strandfürdő

Esztergom

Földesi Termálfürdő és Szabadidőközpont

Földes

Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand

Gyöngyös

Bocskai Strand- és Gyógyfürdő

Hajdúböszörmény

Hungarospa Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló

Sá-Ra Termál

Hegykő

Tölgyes Gyógyvizű Strandfürdő

Jászapáti

Jászszentandrás Termálfürdő és Kemping

Jászszentandrás

Kabai Városi Gyógyfürdő Kaba

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő

Kehidakustány

Brigetio Gyógyfürdő Komárom

Komárom

Szent István Gyógyvizű Fürdő

Kunhegyes

Gyarmati Dezső Tanuszoda és Termálfürdő

Lakitelek

Termálfürdő Leányfalu

Leányfalu

Hagymatikum

Makó

Mesteri Termálfürdő

Mesteri

Selyemréti Strandfürdő

Miskolc

Nádudvari Termál- és Strandfürdő

Nádudvar

Nagyszénási Parkfürdő

Nagyszénás

Orosháza - Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő

Orosháza-Gyopárosfürdő

Aqua Barbara Termálstrand és Kemping

Pusztaszentlászló

Sárrét Kincse Gyógyfürdő és Strand Püspökladány

Püspökladány

Aqualand Ráckeve

Ráckeve

Thermal Spa Siklós

Siklós

Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman

Szeged

Szentesi Üdülőközpont

Szentes

Szigetvári Gyógyfürdő

Szigetvár

Thermal Spa Tamási

Tamási

Tiszaföldvári Gyógyfürdő és Kemping

Tiszaföldvár

Tiszaörsi Fürdő

Tiszaörs

Rózsa Fürdő

Tótkomlós

Törökszentmiklósi Városi Strandfürdő és Kemping

Törökszentmiklós

Túrkeve Termál- és Élményfürdő

Túrkeve

Szilva Termál- és Wellnessfürdő

Vásárosnamény

Velence Resort & Spa

Velence

Szent Gróth Termálfürdő

Zalaszentgrót

 

 

 

 

 

 

Nyitóképünk a makói Hagymatikumban készült.

 

 

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...