Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Ezek a strandok még mindig nyitva vannak

2021. 09. 08. 14:14
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés

A nyárnak vége, de a következő néhány napban még 29-30 fok körüli hőmérséklet is lehet, és nagyon sok strand is nyitva van még. Több helyen a szabadtéri csúszdákat is használhatjuk, a hullámmedencék közül azonban már csak néhány működik az országban. Mutatjuk a részletes listát.

Végighívtuk az összes magyarországi fürdőt, hogy megtudjuk, mikor zárják a strandot, illetve a szezonálisan nyitva tartó szabadtéri medencéiket, csúszdáikat. Ez a szezonálisan nyitva tartó fürdők esetében természetesen egyet jelent azzal, hogy mikor zárnak be.

 

A nyitva tartó strandok listája a cikk végén található. Fölötte egy interaktív térképen is megmutatjuk, hol lehet még strandolni.
A lista és a térkép szeptember folyamán naponta frissül.

Nem a város méretétől függ, meddig tart nyitva a strand

Régen a legtöbb strand május 1-én nyitott és szeptember 30-án zárt, ma azonban ez már ritka, a strandok jellemzően az időjáráshoz igazítják, meddig tartanak nyitva. Több helyen nem tudtak konkrét dátumot megjelölni, de azok a strandok is, amelyek ezt megetették, a legtöbb esetben hozzátették, hogy ez az időjárás függvényében módosulhat. Azt sem lehet állítani, hogy a jelentős fürdővárosok, vagy a nagyobb városok strandjai mind nyitva vannak, míg a kisebb strandok mind bezártak, volna. Ennél árnyaltabb a kép. 

 

Budapesten már több strand bezárt, ugyanakkor az Aquaworld még teljes kapacitással működik. A Palatinuson 2021. szeptember 13-27. között az időjárás függvényében bezár az élménymedence és a gyerekmedence, ezt követően a Margaréta medence, az ülőmedence és az úszómedence üzemel a beltéri medencék mellett. A Paskál Fürdőben a kültéri gyermekmedence várhatóan szeptember 12-ig (időjárás függvényében) üzemel,  a többi medence azonban egész évben használható. A Dagály strandja szeptember 15-ig tart nyitva az időjárás fügvényében, de egész évben használhatjuk a szabadtéri 25 és 50 méteres úszómedencét termálvízzel töltve.

 

A megyeszékhelyek közül Pécsen, Szekszárdon, Kaposváron, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Szombathelyen, Székesfehérváron, Szegeden és Kecskeméten és Debrecenben is bezártak a strandok és a szabadtéri élményfürdők. Békéscsabán, Miskolcon és Egerben szeptember közepéig tervezik nyitva tartani a strandokat.

 

Nagyon sok kis vidéki strand is látogatható még, köztük olyan néhány medencével rendelkezők is, mint például a tótkomlósi vagy a pusztaszentlászlói strand. A teljes lista lejjebb található.

 

 

Több olyan fürdő is van, amelyek – valószínűleg a kedvező időjárásnak köszönhetően – idén a korábbi gyakorlattól eltérően nem zártak be a nyár utolsó napján, hanem szeptember második-harmadik hétvégéjéig nyitva tartanak. 

 

Nagy fürdők, ahol a hétvégén még minden üzemel

Néhány helyen a szezonálisan nyitva tartó medencéket fokozatosan zárják be szeptember végéig, október közepéig. A kültéri csúszdákat még viszonylag sok helyen, a szabadtéri hullámmedencéket azonban már csak néhány fürdőben használhatjuk szeptemberben.

 

Hajdúszoboszlón tartják magukat a hagyományokhoz,  szeptember 30-án zár a strand.

 

Mindent használhatunk még a makói Hagymatikum strandján, igaz a csúszdák itt is szeptember közepéig hétvégén vehetők igénybe jó idő esetén. 

 

 

Az Aquaworldben is használhatjuk még a kinti medencéket, sőt a fürdő tájékoztatása szerint ezt előreláthatólag egészen október elejéig-közepéig (időjárás függvényében) meg tudjuk tenni.

 

Egerszalókon a Salirisban a szabadtéri medencék közül csak a gyerekmedence működik szezonálisan, azonban a jó időre való tekintettel egyelőre ezt is élvezhetjük. A fürdő többi medencéje egész évben látogatható.

 

Hévízen szintén csak egy szabadtéri gyerekmedence van, amely nem egész évben üzemel, azonban szeptember 15-ig ez is működik még. A Fedett Fürdőben és a Festetich Fürdőházban kizárólag fedett medencék találhatóak, a tófürdő pedig szintén egész évben látogatható.

 

Ez a helyzet az ország többi nagy fürdőjében

Az ország többi nagy fürdőjében is működnek még szabadtéri medencék, azonban már fokozatosan megkezdték az átállást a téli üzemmódra.

 

Cserkeszőlőn a strandmedencék előreláthatóan fokozatosan zárnak: a kültéri tanmedence 09.13-tól zárva; hullámmedence, gyermekmedence 10.04-től zárva. Az V. sz. gyógymedence őszi üzeméről később születik döntés. A kültéri ponyvacsúszda 2021.09.01-2021.10.03-ig csak péntek-szombat-vasárnap üzemel. A megadott napokon a csúszda nyitvatartása az időjárási körülmények függvényében módosulhat. Szabadtéri úszómedence és I. II. III. gyógymedencék egész évben nyitva, mint ahogyan a Téli fürdőben található beltéri medencék és a beltéri óriáscsúszda, valamint a IV. sz. fedett gyógymedence.

 

Gyulán az időjárásra való tekintettel 2021. szeptember 1-től a Gyermek víziparadicsom, a Hullám és a Csúszdás medencék már nem üzemelnek. A dögönyözős medence és a pezsgőmedence 2021.11.01-ig tart nyitva, míg az árnyékolós gyógymedence nyitvatartása a fagyokig folyamatos, de az üzemeltetés az időjárástól függően változhat!

 

Orosháza-Gyopárosfürdőn a Parkfürdő szabadtéri medencéi 2021.09.12-ig tartanak nyitva (az időjárás függvényében), kivéve az úszómedence, ami 2021.09.20-án zár. Szabadtéri élménymedence és gyógymedence télen is nyitva, azonban az élményfürdő beltéri medencéi 2021-es évben zárva tartanak.

 

Bükfürdőn szintén fokozatosan zárnak a szezonális medencék. A kis tanúszómedence előreláthatólag szeptember végéig tart nyitva, de használható még a kosárlabda medence és az óriásbuborék is. A kültéri csúszdák, nagy úszómedence, a Delfinmedence, az Acapulco medence szeptemberben már nem üzemelnek.

 

 

Térképen Magyarország összes nyitva tartó strandja

A lenti térképen szerepel az összes olyan fürdő, ahol még találunk nyitva tartó, szabadtéri szeonális medencéket. Érdemes az ikonokra, majd a felugró ablakokra kattintani a részletesebb információkért, mert sok fürdőben már nem minden medence és csúszda üzemel a strandon.

A térkép nagyobb méretben ide kattintva látható: Szeptemberben nyitva tartó strandok térképe

 

 

Itt a teljes lista, ha strandolni szeretnénk

Az alábbi strandok az időjárás függvényében zárják a szezonálisan nyitvatartó kültéri medencéiket szeptember folyamán, esetleg még később, azonban előfordulhat, hogy nem minden medence van már nyitva, ezért érdemes a linkekre kattintva utánanézni, hol mi üzemel. Indulás előtt esetleg érdeklődjünk telefonon is, ha teljesen biztosra szeretnénk menni. A telefonszámok szintén megtalálhatóak a linkekre kattintva megjelenő adatlapokon.

Vannak olyan fürdők, amelyek egész évben üzemeltetik minden kültéri medencéjüket (ilyen pl. Budapesten a Széchenyi vagy a Lukács Fürdő, Algyőn a Borbála Fürdő), amelyek többnyire termál- és gyógymedencék. Ezek a fürdők nem szerepelnek ebben a listában, de hamarosan róluk is jelentkezünk egy összeállítással.

 

A listában a fürdők a település szerinti ABC rendben szerepelnek.

 

Fürdő

Település

Városi Termálfürdő Abony

Abony

Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő

Berekfürdő

Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő

Bogács

Borgáta Termálfürdő

Borgáta

Aquaworld Resort Budapest

Budapest

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő Budapest
Gellért Fürdő Budapest

Palatinus Gyógy-, Strand- és Hullámfürdő

Budapest

Bükfürdő Thermal & Spa

Bükfürdő

Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ

Cserkeszőlő

Kerekestelepi Termálfürdő

Debrecen

Gunaras Fürdő

Dombóvár (Gunaras)

Egri Termáfürdő Eger

Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdő

Egerszalók

Gyulai Várfürdő Gyula

Hungarospa Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszló

Sá-Ra Termál

Hegykő

Hévíz Tófürdő Hévíz

Jászszentandrás Termálfürdő és Kemping

Jászszentandrás

Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő

Kehidakustány

Termálfürdő Leányfalu

Leányfalu

Hagymatikum

Makó

Ellipsum Élményfürdő és Strand Miskolctapolca
Miskolctapolca Barlangfürdő Miskolctapolca
Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő Mórahalom

Orosháza - Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő

Orosháza-Gyopárosfürdő

Sárrét Kincse Gyógyfürdő és Strand Püspökladány

Püspökladány

Sárvári Fürdő Sárvár

Szigetvári Gyógyfürdő

Szigetvár

Thermal Spa Tamási

Tamási

Rózsa Fürdő

Tótkomlós

Zalakarosi Fürdő Zalakaros

Szent Gróth Termálfürdő

Zalaszentgrót

 

Nyitóképünk a Zalakarosi Fürdőben készült.

 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...