Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Öt szuper kirándulóhely fürdővárosok közelében

2022. 10. 10. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A legnépszerűbb hazai fürdővárosok környékén nagyon sok gyönyörű túra-célpont vár minket, jöjjön közülük öt kihagyhatatlan az idei őszre!
Ha Eger városának fürdőjét élvezik, muszáj egy kis időt szánni Szilvásvárad környékére. Az Egertől alig 30 km-re fekvő kistelepülés autóval vagy tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető, de a bátrabbak akár a kerékpárral is nekivághatnak a kanyargós útnak. Már megérkezésünkkor megcsodálhatjuk gyönyörű ménest, körbenézhetünk a hangulatos központban, majd indulhat a túra.
Öt szuper kirándulóhely fürdővárosok közelében
Merészebbek felkereshetik a Milleneumi kilátót, a laza sétára vágyók pedig elindulhatnak a Szalajka völgy felé. A Milleneumi kilátó teraszának panorámája lenyűgöző látványt nyújt a Bükk minden évszakban más-más színben pompázó domborzata, a patakvölgyek, erdők rajzolata. Tiszta, napos időben a távoli Tátra hegycsúcsai is láthatóak. A klasszikus Szalajka-völgyi séta kisvasutazással kezdődik a végállomásig a Fátyol-vízesésig, majd onnan kényelmes tempóban az összes látnivalót érintve sétálhatunk vissza a völgy bejáratáig. Az utóbbi évek felújításainak köszönhetően az egész völgy akadálymentesen használható, bátran vihetünk babakocsit is.
Öt szuper kirándulóhely fürdővárosok közelében
A Debrecenben, a sokak által kedvelt Aquaticum Fürdőben eltöltött napok kiegészítéseként érdemes beiktatni egy túrát Hortobágy felé. A Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontja ideális kiindulópont a vidék természeti értékeinek felfedezéséhez. Indulás előtt érdemes megtekinteni a Hortobágy természetrajzát és élővilágát bemutató interaktív, multimédiás eszközökkel is színesített kiállítást. Érdemes felkeresni a környéken a Szálkahalmi tanösvényt, vagy ellátogatni a közeli Mátára. A Hortobágy-halastavi tanösvény Hortobágy-halastavi Kisvasúttal is megközelíthető.
Számos látnivaló található Hortobágy községben (Kilenclyukú híd, Pásztormúzeum, Körszín, Hortobágyi csárda kiállítás) és közelében is (Hortobágyi Vadaspark). A látogatóközpont Hortobágy központjában, a 33-asfőút mentén, a Hortobágyi csárda szomszédságában helyezkedik el. Debrecen és Füzesabony felől buszjárattal és vonattal is megközelíthető.
Öt szuper kirándulóhely fürdővárosok közelében
Harkány kénes vizét élvező gyógyulni vágyóknak is van kirándulási tippünk. A Baranyai dombság megszámlálhatatlan lehetőséget kínál. Elindulhatunk (Harkányból akár a vadonatúj kerékpárúton biciklivel is) Villány felé, hogy az autentikus borpincék és a köves szőlőhegy lábánál élvezzük az őszi napsütést. Ha pedig egy teljes napunk van a kirándulásra, autóba szállva Pécsvárad felé is elindulhatunk. A Zengő hegy lábánál fekvő kisváros szépen felújított belvárosa és a vár máris rengeteg látnivalót kínál, de a vár lábától indulva megközelíthető a Mecsek legmagasabb pontja, a Zengő is.
A „hegymászás” kevésbé gyakorlottak számára sem jelent majd gondot és a csúcsra érve a kilátóból megcsodálhatjuk a dombság őszi színekben pompázó erdő-szőnyegét. Akinek van kedve még egy kis kerülőhöz, ne hagyja ki a Zengő túloldalán fekvő kis zsákfalut, Püspökszentlászlót sem, melynek kápolnája régóta a helyiek fontos zarándokhelye.
Öt szuper kirándulóhely fürdővárosok közelében
A helyiek szerint a pósteleki kastélyrom minden Gyulai Várfürdőben pihenő utazónak jó szívvel ajánlható kirándulási célpont. Kerékpárral és autóval is megközelíthető az egykori Wenckheim család kastélya. A gyönyörű, régen pompás kastély vadregényes természeti környezetben található, ahol gazdag növény és állatvilág várja a vendégeket. A pósteleki erdő bejáratánál 2010-ben rendkívül nagy és látványos felújítási munkákat végeztek, így az ideérkezők már egy turistabarát területen tölthetik idejüket. Kedvelt is a hely azok számára, akik akár egy vasárnapi ebéd után könnyed sétát szeretnének tenni, de a szabadidősportok hódolóinak is ajánlható. Gyalog- és kerékpártúrázók is szívesen keresik fel a Pósteleki kastélyt és vonzáskörzetét.
Öt szuper kirándulóhely fürdővárosok közelében

 A Zalakaroson pihenőknek mi mást is ajánlhatnánk, mint Tutajos és Matula bácsi csodálatos világát, a Kis-Balaton környékét. A nemzeti parkban található Kányavári sziget és környéke feledhetetlen látványt és élményt nyújt a természet szerelmeseinek. A Kis-Balaton valaha a Balaton nyílt vizű öble volt, amely az idők során hordalékkal feltöltődött, és lápos sás- és nádtengerré vált. Nemzetközi viszonylatban is számon tartott természetvédelmi terület, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. A megfigyelt közel 250 madárfajon kívül számos ritka állat- és növényfaj talál menedéket ezen a területen. A mocsárvilág élővilágába enged betekintést a Balatonmagyaród község határában található, szabadon látogatható a Kányavári-sziget, két kilátó és a Búbos Vöcsök tanösvény valamint a természeti értékeket bemutató Matula ház. A fokozottan védett területekre viszont csak előzetes engedéllyel és szakvezetők kíséretében szabad bemenni.
Öt szuper kirándulóhely fürdővárosok közelében


Képek forrása: kirandulastippek.hu, wikipedia, kirandulastervezo.hu, kastelyok.com

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Szerelmesek hétvégéje a Szigetköz szívében

Pihenjen Valentin hétvégén a Thermal Hotel Mosonmagyaróvár szállodában; élje át a feltöltődés és kikapcsolódással egybekötött gyógyulás élményét! Megnézem